
MALZEMELER:
1 kg.un
1,5 tatlı kaşığı tuz
Sıcağa yakın su
İÇ MALZEMESİ:
500 gr.dana kıyma
1 ad büyük kuru soğan
3 diş sarımsak
tuz + karabiber isteğe göre baharat
İÇ MALZEMESİ İSTEĞE GÖRE PEYNİR MAYDANOZ OLARAKTA KULLANABİLİRSİNİZ.
ÜST KISIM:
2 yemek kaşığı tereyağ
1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
YAPILIŞI:
Hamur yoğurma kabınıza unu ve tuzu yerleştirin ve azar azar suyunu vererek ele yapışmayan,çok da yumuşak olmayan bir hamur yoğurun.
Hamuru 15 dakika dinlendirin.
Hamurunuz dinlenirken iç malzemeyi hazırlıyalım...
Kuru soğanı olabildiğince küçük doğrayın.Kıyma,tuz ve biber ve dövülmüş sarımsaklarla karıştırın.
Tüm hamuru 1 parmak kalınlığında oklava ile açın.
Çay bardağı ile yuvarlaklar kesin.
Yuvarlakları bu sefer de çay tabağı büyüklüğünde açın.
(bir çorba kasesinin içine yerleştirdiğinizde dışa taşacak şekilde)
1-1,5 yemek kaşığı kadar iç malzemesinden içine yerleştirin.
Kenarlarından pli pli yaparak toparlayın ve tam orta kısmında büzdürerek toplayın.
Un serpilmiş tepsiye dizin.
Genişçe bir tencereye su doldurun ve az tuz ekleyerek kaynatın.
Mantıları kaynamış suya atın.5-6 dakika sonra mantılar tencerenin üzerine çıkacaktır.
Süzgeç kaşıkla bir bir servis tabağına çıkarın.
Üzerine kızdırılmış tereyağ,kırmızı biber karışımı gezdirerek servis yapın.
İsteğe bağlı olarak sarımsaklı yoğurt da kullanabilirsiniz. Ama aslı böyledir.
Afiyet olsun...