Merhabalar sevgili dostlar,

Hem protein hem sebzelerin bir arada pişmesi,üzerine yapılan terbiyesi ile lezzetlenen sağlıklı ve besleyici ''Ekşili Köfte''çok sevilen ve sık tüketilen yemeklerden biridir.

Önden çorbaya gerek duyulmadan ,bir salata eşliğinde bile gayet doyurucu bir öğün olarak sunabilirsiniz.Özellikle küçük çocukları olanlara harika bir yemektir.

Gelin bu hafta bu yemeği listemize alalım.

Herkese kolay gelsin.Şifa ile..

  • MALZEMELER:
  • 350 gr dana kıyma
  • 1 ad kuru soğan
  • 1 orta boy kahve fincanı pirinç
  • 6-7 dal maydanoz
  • Tuz- Karabiber
  • KÖFTELERİ BULAMAK İÇİN:
  • 1 çorba kasesi un
  • SEBZELER:
  • 2 ad patates
  • 2 ad havuç
  • İsteğe bağlı olarak kereviz de ilave edebilirsiniz.
  • 1 çay bardağı zeytinyağ
  • TERBİYESİ:
  • 1 ad yumurta sarısı
  • 1 ad limon suyu
  • 5 dolu yemek kaşığı yoğurt
  • YAPILIŞI:
  • Kıymayı bir tepsiye alın.
  • kuru soğanı rendeleyin ve kıymaya ekleyin.
  • Maydanozları ince doğrayarak ekleyin.
  • Pirinci yıkayın ve ekleyin.
  • Tuz ve karabiberini ilave ederek yoğurun.
  • Bir tepsiye unu alın.
  • Köfteleri misket büyüklüğünde yuvarlayarak unlu tepsiye bırakın.
  • Bu arada patates ve havuçları küçük küpler halinde doğrayın.
  • Sebzeleri tencereye alın ve zeytinyağ ekleyerek orta ateşte 5 dakika kavurun.
  • Üzerine 8 su bardağı sıcak su ekleyin ve az tuz serpin.
  • Havuç ve patatesler hafif yumuşamaya başlayana kadar pişirin.
  • Unlu tepside beklettiğiniz köftelerin unlarını biraz silkeleyin ve kaynamakta olan sebzelerin arasına bırakın.
  • Kısık ateşte pişmeye bırakın.
  • köftelerin arasındaki pirinçler yumuşayınca yemeğiniz pişmiş demektir.
  • Ateşten indirin ve ılık hale getirin.
  • Terbiyesi için yumurta sarısı,yoğurt ve limon suyunu bir kasede karıştırın.
  • yemeğin suyundan bir kepçe alarak karıştırın.
  • Daha sonra hepsini yemeğin içine karıştırarak aktarın.
  • Nefis lezzeti ile ''ekşili köfte''ikrama hazır..
  • Hepinize afiyet olsun.
  • Sevgiyle...