Yaklaşık birçok platformda 100.000 kişiye sordum. Devletten çözüme ulaştırmasını istediğiniz mesele nedir dedim? Bazı fikirlerin doğru ya da yanlış olduğunu haykırarak söyleyebilmek için illa bir yere bağlı mı olmam lazım. Partici değilim. Şuan hiçbir şekilde vatan millet ve milliyetçilik duygularımı kabartabilen bir oluşum da yok. Gönlümde olan da yok. Ben halkım. Doğruya doğru yanlışa yanlış derim.  Batacaksa gemim bundan batsın, hepsi başım gözüm üstüne.

Halk olarak çözüme ulaşmasını beklediğim ciddi meselelerimiz var. Ben usanmam yazmaktan. Siz de ne olur okumaktan bıkmayın. 

Adıl yargı, İstismar, Kadın cinayetleri, Mülteciler, Barınma, Zamlar, İşsizlik, Vergiler  ve diğerleri… Gerisini sizler doldurun… Cevaplar en çok İstismar, ikinci sırada kadın cinayetleriydi. Cevapların çoğu çok enteresandır karşı cinslerimiz tarafından verildi. Defalarca yazdım bu konuyu! Çocuk sitismarı: Çocukluk döneminde acı veren ve dayanılmaz nitelikteki kötü deneyim ve yaşantılara denir. çocuk istismarı; fiziksel istismar, cinsel istismar, duygusal istismar ve ihmal olmak üzere dört ana başlıkta toplanır. Bir davranışa istismar diyebilmek için kabul edilen görüş, çocuğun bu davranış nedeniyle zarar görmesi ve incinmesidir.

Araştırmalarıma göre;

İstismara uğrayan çocukların yaş oranları şöyle;

%30’u 2-5 yaş aralığında,

%40’ı 6-10 yaş aralığında,

%30’u 11-17 yaş aralığında.

Yani çoğunluğu küçük yaş grubu oluşturuyor. Çocukların %70’i kız, %30’u erkek çocuğu bu arada. İstismarcıların ise %96’ı erkek ve %65’i çocuğun tanıdığı birisi.

Sanırım belli bir yaşa gelmiş, çeşitli ölçülerde bir ‘istismar’ yaşamamış kadın/erkek hiçbir yetişkinimiz yok. Maillerim küçük yaşta bir şekilde istismara uğramış insanların itiraflarıyla dolu. Size yazdım Aslı Hanım ne olur sesimiz olun diyen hala haykırmaya korkan yüzlerce insandan bahsediyorum.

Fazla ayrıntı vermek istemediğim, takip ettiğim bir davanın minicik detayından bahsetmek istiyorum; Düşünsenize 8 yaşında bir erkek çocuğusunuz dayınız size tecavüz ediyor. Bu durum ölümcül fiziksel yaralara sebep oluyor ama siz doktora ya da belki başka herkese bunu söyleyemeyecek kadar korkuyor ve utanıyorsunuz... Utanırsın çünkü daha çocuksun. Dayı şuan hapiste ama sonu ne olacak bilmiyorum! Dünya yalan pis ve acımasız. O çocuğun korkusunda ve yalnızlığında boğul inşallah dayı!

Geçtiğimiz yıllarda bir yazı okumuştum ülkenin birinde çocuk istismarı suçundan ceza alıp çıkan kişilerin oturduğu ev herkes tarafından biliniyormuş. Bir eyalette de ev tuttuğu zaman 5 km yarıçapındaki her evi dolaşıp istismarcılıktan ceza aldığını bildirmek zorundalarmış. Bu yüzden sosyal hayattan tamamen dışlanıyorlarmış. Bu teşhir olayı keşke her ülkede özellikle ülkemde de olsa. Biz de üstü en çok örtbas edilen olaylar çocuk istismarı. O yüzden 1000 yıl ceza alsa da ifşa mekanizmaları pek çalışmadığı için fazla kimsenin haberi olmuyor. Sosyal onay görmediği hissinin yaşatılması gerek bu insanlara. Hasta bunlar hatta isimleri bile var PEDOFİLİ!

Pedofoli, erişkin bir kişinin ergenlik öncesi 4-11 yaş arasındaki çocuklara cinsel yönden arzu ve istek duyması anlamına gelmektedir. Bütün dünyada en önemli cinsel suç olarak kabul edilmektedir. Çocukların yaşı ve pedofoli eğilimli kişilerin yaş farkı açıldıkça verilen cezalar daha fazla ağırlaştırılmaktadır. Diğer adıyla sübyancılık olarak kabul edilen pedofoli, erkek erişkinlerde fazla görülmesine rağmen, nadir olarak erişkin kadınlarda da görülebilir. Pedofoliye maruz kalan çocuklar yeteri kadar rehabilite edilmedikleri takdirde yetişkinlik dönemlerinde benzer eğilimlere yönelebiliyorlar. Bu tür çocuklarda suçluluk duygusuna sebep olacak her tür sözden ve eylemden uzak durulmalıdır. Anne ve babaların öfkeli olması çocuğun sakinleştirilmesi sırasında bazı hatalara sebep olabilir. Burada çocuğun suçlu değil, mağdur olduğu gözden kaçmamalıdır. Pedofoli mağduru olan çocuklar en kısa sürede profesyonel yardım almalıdır. Ailenin ve çocuğun defalarca ifadesine başvurulmamalıdır. Çocuğa ne yaparsa yapsın, koşulsuz sevileceğini mesajının küçük yaşlardan itibaren verilmeli. Çocuk başından geçen her şeyi yakınlarıyla paylaşabilmeli, bu konuda korku ve endişe yaşamamalı. Çocuğun bedenine ve tercihlerine erken gelişim dönemlerinden itibaren saygı gösterilmesi gerekir. Çocuğun sarılmaya, kucaklanmaya, öpülmeye zorlanması, poposuna vurulması, ısırılması, dudaktan öpülmesi gibi davranışlar tacizin kapısını aralar. Her pedofoli suçlusuna tecavüz, istismar, taciz ve şiddet haline bağlı olarak en ağır cezalar verilmelidir. Bu kişiler infaz yasasından yararlanmamalıdır. Çocukların bu sapkın davranışlardan korunması için, caydırıcı cezalar uygulanmalıdır. Bu konuda ülkelerde hassas çalışmalar yapılmaktadır. Bunlardan biri hadım olmalarıdır. Günümüzde kimyasal ilaçlar kullanılarak kişilerin cinsel faaliyetlerini ve cinsel isteklerini yok eden ilaçlar hazırlanmıştır. Yasalarla kabul edildiği takdirde bunlar uygulamaya geçebilir.

Türk Ceza Kanunu’nun 6. Bölümünde “Cinsel Dokunulmazlığa Karşı Suçlar” başlığı altında 102-105. maddelerde uygulanacak cezai yaptırımlar belirtilmiştir.

Çocukların cinsel istismarı bölümünde;

MADDE 103. – (1) Çocuğu cinsel yönden istismar eden kişi, üç yıldan sekiz yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır. Cinsel istismar deyiminden;

a) Onbeş yaşını tamamlamamış veya tamamlamış olmakla birlikte fiilin hukukî anlam ve sonuçlarını algılama yeteneği gelişmemiş olan çocuklara karşı gerçekleştirilen her türlü cinsel davranış,

b) Diğer çocuklara karşı sadece cebir, tehdit, hile veya iradeyi etkileyen başka bir nedene dayalı olarak gerçekleştirilen cinsel davranışlar,

Anlaşılır.

(2) Cinsel istismarın vücuda organ veya sair bir cisim sokulması suretiyle gerçekleştirilmesi durumunda, sekiz yıldan onbeş yıla kadar hapis cezasına hükmolunur.

(3) Cinsel istismarın üstsoy, ikinci veya üçüncü derecede kan hısmı, üvey baba, evlat edinen, vasi, eğitici, öğretici, bakıcı, sağlık hizmeti veren veya koruma ve gözetim yükümlülüğü bulunan diğer kişiler tarafından ya da hizmet ilişkisinin sağladığı nüfuz kötüye kullanılmak suretiyle gerçekleştirilmesi hâlinde, yukarıdaki fıkralara göre verilecek ceza yarı oranında artırılır.

(4) Cinsel istismarın, birinci fıkranın (a) bendindeki çocuklara karşı cebir veya tehdit kullanmak suretiyle gerçekleştirilmesi hâlinde, yukarıdaki fıkralara göre verilecek ceza yarı oranında artırılır.

(5) Cinsel istismar için başvurulan cebir ve şiddetin kasten yaralama suçunun ağır neticelerine neden olması hâlinde, ayrıca kasten yaralama suçuna ilişkin hükümler uygulanır.

(6) Suçun sonucunda mağdurun beden veya ruh sağlığının bozulması hâlinde, onbeş yıldan az olmamak üzere hapis cezasına hükmolunur.

(7) Suçun mağdurun bitkisel hayata girmesine veya ölümüne neden olması durumunda, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına hükmolunur.

Reşit olmayanla cinsel ilişki

MADDE 104. – (1) Cebir, tehdit ve hile olmaksızın, onbeş yaşını bitirmiş olan çocukla cinsel ilişkide bulunan kişi, şikâyet üzerine, altı aydan iki yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.

(2) Fail mağdurdan beş yaştan daha büyük ise, şikâyet koşulu aranmaksızın, cezası iki kat artırılır.

Cinsel taciz

MADDE 105. – (1) Bir kimseyi cinsel amaçlı olarak taciz eden kişi hakkında, mağdurun şikâyeti üzerine, üç aydan iki yıla kadar hapis cezasına veya adlî para cezasına hükmolunur.

(2) Bu fiiller, hiyerarşi veya hizmet ilişkisinden kaynaklanan nüfuz kötüye kullanılmak suretiyle ya da aynı işyerinde çalışmanın sağladığı kolaylıktan yararlanılarak işlendiği takdirde, yukarıdaki fıkraya göre verilecek ceza yarı oranında artırılır. Bu fiil nedeniyle mağdur işi terk etmek mecburiyetinde kalmış ise, verilecek ceza bir yıldan az olamaz.

* Suçun sonucunda mağdurun beden veya ruh sağlığının bozulması hâlinde, on yıldan az olmamak üzere hapis cezasına hükmolunur.

*Suç sonucu mağdurun bitkisel hayata girmesi veya ölümü hâlinde, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına hükmolunur.

Görüldüğü gibi çocuklara yönelik cinsel istismarların cezai yaptırımları yasalarda açıkça belirtilmiştir. Gerekli görüldüğü hallerde kişinin rızası alınarak kimyasal kısırlaştırma tedavisi de uygulanabilir.

Dünyada bazı ülkelerde pedofil suçluları idam ile cezalandırılırken, bazı ülkelerde kimyasal kısırlaştırma cezası verilir. Bazı ülkelerde örneğin Amerika’da kimyasal kısırlaştırma, 20 sene hüküm giymekle arasında bir seçim yaptırılarak uygulanır, bazı ülkelerde bunun için suçun tekrarı beklenir.

Halk yasaların daha kati olmasını istiyor.

Çocuk beyanı esas alınsın istiyor.

Bu makalemin devamı gelecek fersah fersah yazsam sığmaz ciltlere.

Yasalarda eksik çok lakin ana babalara da iki çift lafım var; özellikle kız çocuklarına cinsel bilgilerin çok erken yaşta verilmesi gerekiyor, sosyal medyalarını sürekli kontrol altında tutmamız gerekiyor ve etrafta kendi sapıklığını tatmin etmeye çalışan bir sürü erkeğin olduğundan haberdar etmemiz gerekiyor. İstismarın %80’ı aile içinde oluyor. Susmadan normalleştirmeden haykırarak yol almanız gerekiyor. 

Çocuklar için YouTube, instagram kanalları açıp onlar üzerinden para kazanmaya çalışan, çocukları hırs uğruna maymuna çeviren ebeveynler çocuk istismarı yapmıyor mu? Sizi de yazacağım hem de bağıra bağıra!

İSTİSMARI MEŞRULAŞTIRMAYIN!

YASALARI DAHA KATI YAPIN!