MALZEMELER:
250 gr.çekirdeği çıkarılmış hurma
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı iri çekilmiş ceviz içi 
3 ad yumurta
80 gr yumuşak tereyağ
1 tepeleme yemek kaşığı un
1 paket kabartma tozu
ÜZERİNİ KAPLAMAK İÇİN:
80 gr bitter + 80 gr sütlü çikolata
SÜSLEMEK İÇİN:
1 yemek kaşığı fıstık tozu
YAPILIŞI:
Yumurtalar ve toz şekeri, şeker eriyinceye kadar mikserle çırpın.
Hurmaları çok ince doğrayın, ekleyin. Yumuşak tereyağını, cevizi, kabartma tozunu ve bunları toparlaması için unu ilave ederek karıştırın.
Dikdörtgen borcamı yağlayın ve unlayın. Karışımı içine yerleştirin. 175 derece de ısıttığınız fırında 15-20 dakika pişirin. (üzeri kahverengi olacak)
Fırından çıkarınca kaşıkla karıştırın ve soğutun.
Yağlı kağıt serili tepsiye ceviz büyüklüğünde parçalar halinde yerleştirin. En az 1 saat buzdolabında bekletin.
İyice soğuyan hurma toplarını elinizi ıslatarak yuvarlayın.
Çikolataları ben-mari usulü eritin. Hurma toplarını çikolataya bulayarak tel ızgaraya çıkarın. Çikolata soğuyunca servis tabağına alarak fıstık tozu ile süsleyin.
Afiyet olsun.