MALZEMELER:
KARAMEL İÇİN:
1 su bardağı toz şeker
KREM İÇİN:
750 lt.süt
4 yemek kaşığı toz şeker
4 ad yumurta
1 paket vanilya
KEK İÇİN:
3 ad yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı sıvıyağ
4 yemek kaşığı kakao
1/2 paket bitter çikolata (ben mari usulü eritip eklenecek)
1 su bardağı un
2 yemek kaşığı nişasta
1 paket vanilya
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
ORTASI DELİK TABANI DÜZ KEK KALIBINDA
YAPILIŞI:
Teflon bir tavada karıştırmadan şekeri eritin. Rengi karemele dönsün. Kek kalıbının içine boşaltın.
KREM İÇİN:
Sütü ılıtın. Şekeri içinde eritin. Yumurtaları vanilya ile birlikte mikserle çırpın. Süte ekleyerek karıştırın. Ve karamelin üzerine boşaltın.
KEK İÇİN:
Yumurtalarla şekeri mikserle çırpın. Sırayla diğer malzemeleri ekleyin. Süt karışımının üzerine boşaltın. (Bu arada kek karışımını boşaltmadan önce kalıbın boşta kalan kenarlarını yağlayın.)
Kalıbı içi yarısına gelecek kadar su ile dolu bir tepsiye yerleştirin. 170 derece de ısıtılmış fırında 45-50 dak. kadar pişirin.
Soğuyunca buzdolabında bir süre bekletin.
Servis tabağına ters çevirerek servis yapın.
Afiyet olsun.