MALZEMELER:
1 kg.taze fasulye (boncuk ayşe)
1 çorba kasesi (orta boy kase) taze barbunya
1 ad kuru soğan
1 ad büyük kapya biber
1 ad büyük boy havuç
2 ad büyük domates (birini küp doğrayın, birini rendeleyin.)
6 diş sarımsak
1 çay bardağı sızma zeytinyağ
1,5 su bardağı su (düdüklü tencere için)
1 yemek kaşığı toz şeker
1/2 yemek kaşığı tuz
YAPILIŞI:
Fasulyelerin kenar kısımlarını alın ve iki parçaya bölün.
Kuru soğanı yarım ay şeklinde doğrayın ve zeytinyağ ilavesiyle kavurmaya başlayın.
Havucun kabuğunu soyun,çok küçük olmayacak şekilde küp küp doğrayın.
Biberin çekirdek kısmını çıkarın ve halka doğrayın.
Domateslerin birinin kabuklarını soyarak küp doğrayın diğerini rendeleyin.
Barbunya fasulyesini bir kase içerisinde, üzerini geçecek kadar su ilavesiyle hafif haşlayın. (sadece kara suyu çıksın)
Kavrulmakta olan soğana sırasıyla önce havucu daha sonra ikiye böldüğünüz sarımsakları, biberleri ekleyerek 5 dak. kavurun.
Domatesleri, barbunyayı, fasulyeyi,şekerini ve tuzunu ekleyerek, su ilavesiyle. tencerenin kapağını kapatın.
Orta ateşte 20 dak. pişirin. Eğer düdüklü tencere kullanmayacaksanız suyunu biraz fazla koymanız gerekecektir.
Piştikten sonra servis tabağına aldığınız fasulyenizi soğuduktan sonra servis yapabilirsiniz.
Bu fasulyeyi çok seveceksiniz.
Bereketli sofralarda, keyifle yediğiniz yemekler olsun.. Afiyet olsun...