Merhabalar sevgili dostlar,

Cilt dostu ''YER ELMASI'', cildi onarmakla kalmayıp vücuda daha genç bir görüntü vermektedir.

Ana Vatanı Kuzey Amerika olsa da Ülkemizde de çokça tüketilmektedir. Toprağın altında yetişen bir kış sebzesidir.Patatesin aksine içinde nişasta bulundurmamasından ötürü de tansiyon ve şeker hastaları rahatça tüketebilirler.

Eğer tüketemiyorsanız ve vücudunuz da ki şişlikler yada morluk oluştu, yapacağınız şey yer elmasını haşlayın ve lapa kıvamına getirerek şiş olan yere konulduğun da iyileşme gözle görülür düzeydedir.

Hemeroit için de aynı işlem yapılabilir ve ağrıyı azalttığı görülecektir.

Bunun yanı sıra, zayıf, mat, cansız ve dökülen saç problemleri için de önerilen besin maddesidir. Yer elmasının haşlama suyu ile yıkanan saçlar beslenerek güçlenecek ve canlı bir renge dönüşecektir.

Bu hafta bu kadar faydaları ile ,bazı kesimin hiç rağbet etmediğini tahmin etsem de belki bunca faydası üzerine tüketmeye karar vermeleri için güzel bir zeytinyağlı yemeğini hazırlıyalım.

Her zaman dediğim gibi sebze ve meyveleri mevsimin de ve zamanında tüketelim.Ve bol bol istifade ederek sağlıklı beslenmeye çalışalım.

MALZEMELER:

• 750 gr Yer Elması

• 1 ad kuru soğan

• 1 ad orta boy havuç

• 1 yemek kaşığı pirinç

• 1/2 limon suyu

• 1 çay bardağı zeytinyağ

• 1 yemek kaşığı toz şeker

• 1 yemek kaşığı tuz

• 1,5 su bardağı su

ÜZERİNE:

• Kuru Nane

HAZIRLANMASI:

Bir kaseye su doldurun ve yarım limonu sıkarak içine bırakın.

• Yer elmalarını soyarak bu su içine bırakın.

• Güzelce yıkadıktan sonra çok ufak olmayan küpler halinde doğrayın.

• Kuru soğanı yemeklik doğrayın ve tencereye alın.

• Zeytinyağ ekleyerek kavurmaya başlayın.

• Havucu halkalar halinde doğrayın ve kavrulan soğanlara ekleyerek birlikte kavurmaya devam edin.

• Hazırladığınız yer elmalarını ilave edin.

• Tuzunu, şekerini, limon suyunu ekleyerek karıştırın.

• Suyunu verin ve kapağını kaparatarak kısık ateşte pişmeye bırakın.

• Takribi 20-25 dakika içerisinde suyunu çekecek ve yağına kalarak pişecektir.

• Hemen servis tabağına aktarın ve üzerine kuru nane serperek soğumaya bırakın.

• Eğer ilk kez bu yemeği pişirecekseniz ,daha sık sofranıza alacaksınız.

• Hepinize afiyet olsun.

• Sevgiyle..