MALZEMELER:
2 ad büyük boy kereviz
2 ad orta boy havuç
1 ad orta boy patates
1 çorba kasesi bezelye
1 ad büyük boy kuru soğan
1 çay bardağı zeytinyağ
1 yemek kaşığı toz şeker
2 tatlı kaşığı tuz
2 çay bardağı su
YAPILIŞI:
Geniş bir kaseyi su ile doldurun ve 1 limon suyu ekleyin.
Kerevizlerin dış kabuklarını soyun ve 1 parmak kalınlığında halka kesin.Kereviz halkalarını limonlu su içerisinde bekletin.(renkleri kararmaması için)
Havucu ve patatesi soyun ve küçük küpler halinde doğrayın.Kuru soğanı küçük doğrayın.Bezelyelerle birlikte hepsini bir kasede karıştırın.Tuzunu,şekerini ve zeytinyağını ekleyin tekrar karıştırın.
Yayvan bir tencereye limonlu suda beklettiğiniz kerevizleri yerleştirin.Tam orta kısımlarına hazırladığınız garnitürü yerleştirin.Tencerenin kenarlarından suyunu verin ve kerevizlerin üzerini bir tabak ile kapatın.Kısık ateşte 30-35 dakika pişirin.
Kerevizler suyunu çekip yağına kalınca servis tabağına alıp kereviz yaprakları ile süsleyin.Afiyet olsun..