Merhabalar sevgili dostlar. Yapımı ve lezzeti ile kısa sürede hazırlıyarak sofraya getirebileceğiniz bir tarifim var bugün sizlere,,

Kalsiyum,D vitamini,B12 vitamini,protein ve Omega yağ asitleri bakımından zengin olan ''Tavuk'',ilerki yaşlarda oluşan kas kaybını,kemik erimesi ve eklem iltihabı gibi rahatsızlıkları önlediği gibi,içerdiği zengin A vitamini ile gözlerinizi korumakta,B 12 vitamini ise dokularınızı iyileştirmekte yardımcıdır.

Hali hazırda fiyatı ve faydalı özellikleri nedeniyle tercih edilen ve zengin yemek çeşitliliği sayesinde sık tüketilen bir üründür.

Proteinleri yüksek biyolojik değere sahip olması vücudun üretemediği tüm temel ''Amino Asitleri''ideal miktarda sağladıkları anlamına gelmektedir.

Kırmızı et ve diğer işlenmiş etlerde daha az doymuş yağ içerir.Omega 6 ve omega 3 gibi yerleşik yağlarda öne çıkmaktadır.

Ancak bu değerler yalnızca ağılda yetiştirilen veya sebze yemi ile baslenen tavuklarda bulunur.

Dünyada da en çok tüketilen et ürünüdür.

Tavuk alırken güvendiğiniz bir markaya ve son kullanma tarihine dikkat etmeniz,kısa sürede tüketmeniz gerekmektedir.

Şimdi gelelim yemeğimizin tarifine...

Çok pratik yapımının yanı sıra bir misafir daveti için bile uygun bir tarifdir.

Hepinize kolay gelsin.

  • MALZEMELER:
  • 850 gr Kuşbaşı Tavuk Göğüs
  • 2 ad büyük Patates (küp doğranmış)
  • 150 gr Mantar (halka doğranmış)
  • 2 yem.kaş.Zeytinyağ
  • SOS İÇİN:
  • 2 ad Yumurta
  • 300ml(2 su bar.) Süt
  • 1 tatlı kaş.Tuz-1 çay kaş.Cajun baharatı-1 çay kaş.Kimyon-1 çay kaş.karabiber-1 çay kaş.sarımsak tozu-1 çay kaş.Kekik
  • ÜZERİNE:
  • 1 su bar.Kaşar peyniri rendesi
  • Domates halka dilimleri
  • HAZIRLANMASI:
  • Tavuklarınızı çok küçük olmayacak şekilde kuşbaşı doğrayın.
  • Kare borcamı zeytinyağ ile yağlayın.
  • küp doğranmış patatesleri,halka kesilmiş mantarları ve tavukları üst üste yerleştirin.
  • Üzerine 2 yem kaş.zeytinyağ gezdirin.
  • Diğer bir kasede SOS malzemelerini karıştırın.
  • Tavukların üzerine gezdirin.
  • Yağlı kağıdınızı ıslatın ve suyunu sıkın.
  • Borcamın üzerini kapatın.
  • 175 derece de ısıtılmış fırında takribi 30-35 dak.pişirin.
  • Bu arada Domatesleri halka olarak keserek hazırlayın.
  • Kaşar peynirini de rendeleyin.(başka eriyebilen peynir de olabilir)
  • Yemeğinizi fırından çıkarın ve üzerindeki yağlı kağıdı alın.
  • Kaşar peyniri rendesini serptikten sonra domates dilimleri yerleştirin.
  • Tekrar 15 dak.fırınlayın.
  • Fırından çıkardıktan sonra kare dilimleyin ve maydanoz yaprakları ile süsleyin.
  • Afiyet olsun.
  • Sevgiyle...