Merhabalar sevgili dostlar,

Bayram hazırlıkları,ikramlar,ziyaretler derken güzel geçen bir bayramı daha geride bıraktık.

Günlük işlerimize devam ederken haftalık yemek menüleri içine bugün şimdi tam zamanı olan taze fasulye ve taze barbunyayı alalım.Ve her ikisinle birlikte lezzetli bir zeytinyağlı yemeğimizi hazırlıyalım.

Lezzeti bir yana ,A vitamini,C ve K vitamini ,folik asit ve diyet lifi açısından çok zengin bir besin olan yeşil fasulye diyet programınıza dahil etmeniz gereken bir besindir.Günlük protein miktarının bir kısmını karşılar.Bağışıklık sistemini güçlendirici antioksidanlara sahiptir.

Sizlere tavsiyem haftanın bir günü bu faydalı sebzeyi mutlaka tüketmeniz..

Şimdi gelelim tarifimize,hem lezzetli hem bereketli olan tarifimiz buzdolabınız da yerini alsın.

  • MALZEMELER:
  • 1kg taze fasulye
  • 200 gr taze barbunya
  • 1 ad kapya biber
  • 1 ad kuru soğan
  • 1 ad havuç
  • 3 diş sarımsak
  • 5 ad orta boy domates rendesi
  • 1 çay bardağı zeytinyağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 2 su bardağı su
  • YAPILIŞI:
  • Öncelikle ayıkladığınız barbunyaları bir taşım kaynatın ve soğuk sudan geçirerek süzgeçe alın.
  • Taze fasulyelerinin kenar kısımlarını ayıklayın ve ortadan ikiye kesin.
  • Kuru soğanı küçük doğrayın.
  • Havucu verev olarak kesin.
  • Sarımsakları halka doğrayın.
  • Kapya biberini de küpler halinde doğrayın.
  • Düdüklü tencerenize zeytinyağını alın ve orta ateşe oturtun.
  • Kuru soğanları ekleyerek kavurmaya başlayın.
  • Havucu,kapya biberini ve sarımsakları ekleyin.
  • 5 dakika birlikte kavurun.
  • Taze barbunyayı ,taze fasulyeyi,domates rendesini,tuzu,şekeri ekleyerek güzelce karıştırın.
  • Suyunu vererek kapağını kapatın.
  • Orta ateşte takribi (düdüklü tencereler marka ve boyutlarına göre pişirme süreleri değişebilir)20 dakika pişirin.
  • Pişen zeytinyağı yemeğinizi servis tabağına alarak soğutun.
  • Afiyet olsun.
  • Sevgiyle..