Merhabalar,

Sağlıkla,huzurla,mutluluk ve güzelliklerle geçireceğiniz bayramlar diliyorum.

Bayramlar evlerde tatlılar olmadan geçmez..

Bu bayramda sizler için bir tarif hazırladık.Bereketli oluşu ile kalabalık ziyaretçileri olan evler için seçilecek tatlılardan birisidir.

Kadayıf ise çoğunluğun sevdiği ve tercih ettiği tatlılar arasındadır.

Bu sefer kadayıfı yufka içine yerleştirdik ve sütlü şerbetle tatlandırdık.

Seveceğinizi umarım..Herkese kolay gelsin.

MALZEMELER:

500 gr tel kadayıf

500 gr baklavalık yufka

250 gr eritilmiş tereyağ

250-300 gr kadar ceviz içi yada fındık

ŞERBET İÇİN:

3 su bardağı toz şeker

3,5 su bardağı süt

1 paket vanilya

YAPILIŞI:

Kadayıfları bir tepsi içerisine alarak birbirinden ayırarak havalandırın.

Baklava yufkalarını 2 tanesini üst üste koyarak üzerine fırça yardımıyla tereyağı sürün.

Yufkanın kısa olan alt kısmına 2 parmak kalınlığında tel kadayıfı yerleştirin.

Kadayıfların üzerine iri çekilmiş ceviz yada fındıkları eşit şekilde serpeleyin.

Ve yufkanızı sıkıca rulo olacak şekilde sarın.

2 parmak kalınlığında keserek dikine tepsiye yerleştirin.Fırın tepsisine sıkı sıkı yerleştirin ki açılarak içleri boşalmasın.

Kalan tereyağını rulo kadayıf yufkalarının üzerine gezdirin.Eğer yağınız az gelirse az birşey zeytinyağ da gezdirebilirsiniz.Yağı az olursa güzel kızarmazlar.

180 derece de sıcak fırında iyice kızarana kadar pişirin.

Şerbeti için ;bir tencereye şekeri ve sütü alın.Orta ateşte karıştırarak kaynatın.Ateşten indirdikten sonra vanilyayı ekleyin ve şerbeti ılıtın.

Fırından çıkardığınız tatlının ilk sıcağı çıktıktan sonra (ilk 5 dak.) ılık şerbeti

bir kepçe yardımıyla her bir  rulonun üzerinden boşaltarak ,şerbetin tatlıya iyice geçmesini sağlayın.

Tatlınızı 2-3 saat dinlendirdikten sonra üzerine fıstık yada kaymak parçaları yerleştirerek servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.

Sevgiyle daha nice bayramlara...