Merhabalar,

Sonbahara girdiğimiz bu günlerde kışa hazırlıklar, okulların açılmasının telaşları derken ev hanımlarımızın ''gün'leri de başlar sanırım..

O zaman bizler de sizler için yeni bir tarif vererek başlangıç yapalım.

İrmik tatlısı her zaman sık aralıklarla hazırladığımız bir tatlıdır ve hemen her ilave malzeme ile görüntüsü ve lezzetiyle herkesi mutlu eder.

Bugünkü tarifimiz de pasta görünümlü bir irmik tatlısı, bir farkı var içine top halinde truf'lar ekledik ve üzerini çikolata sos, fındık kırıkları ile süsledik. Deneyeceğinizi umarım, şimdiden hepiniz kolaylıklar diliyorum.

Yeni öğretim yılında çocuklarımıza başarılar ailelere kolaylıklar diliyorum.

MALZEMELER:

• 1 kg süt

• 12 yemek kaşığı toz şeker

• 9 dolu yemek kaşığı irmik

• 1 paket vanilya

• 1 yemek kaşığı tereyağ

TRUF İÇİN:

• 400 gr çikolatalı kek (ev de kalan kekler de olabilir.)

• 2 yemek kaşığı hindistan cevizi

• 200 ml krema

ÜZERİNE :

• Çikolata sos ve fındık

YAPILIŞI:

İrmik tatlısı için: Bir tencereye sütü,ş ekeri ve irmiği alarak orta ateş üzerinde karıştırarak pişirmeye başlayın. Koyu bir kıvam alan tatlıyı ateşten indirdikten sonra vanilya ve tereyağını ekleyerek 5 dakika hızlıca karıştırın. Tatlıtı bir kenara alarak içine yerleştireceğimiz trufu hazırlamaya başlayalım.

TRUF YAPILIŞI:

Kremayı ısıtın.

Kekleri bir kase içerisine ufalayın. Kremayı ve hindistan cevizini ekleyerek güzelce karıştırın. 10 adet toplar halinde yuvarlıyarak bir tabağa dizin ve buzdolabında 1/2 saat bekletin. Ortası delik kek kalıbınızı streç ile kaplayın. Tatlının yarısını kalıba boşaltın. Üzerine buzdolabında beklettiğiniz trufları sık aralıklarla dizin.

Kalan tatlıyı tekrar trufların üzerine boşaltın. Ve streç ile üzerini kapatarak buzdolabında 2-3 saat bekletin. Soğuyan tatlıyı servis tabağına ters çevirerek yerleştirin. Üzerini çikolata sos ve fındık kırıkları ile süsleyin. Dilimliyerek ikram edeceğiniz tatlınız servise hazır. 

Hepinize afiyet olsun. Sevgiyle...