Merhabalar sevgili dostlar,

Ramazanın gelmesiyle birlikte mutfaklar da hamur işi yiyeceklere sanırım biraz daha ağırlık veriliyor.Sahur saatleri kahvaltılık yemeyi seçenler yanında mutlaka bir hamur işi hazırlamayı tercih ediyorlar. Sahur saatini ibadetle geçirenler taze taze hamur işi yiyecekleri sofraya taşımayı seviyor.

O zaman bende bugün sahur'a hazırlayacağınız yumuşacık ve lezzetli bir sandwich ekmeğini sizlerle paylaşmak istedim. Arasına yerleştireceğiniz istediğiniz her hangi bir şarküteri ürünü tercihinize kalmış, ben en çok tercih edilen peynir koyarak hazırladım.

Haydi o zaman tarifimize geçelim ve bu lezzetli top sandwich'leri birlikte hazırlıyalım.

Kolay gelsin, sofralarınız bereketli orucunuz kabul olsun.

MALZEMELER:

• 1 paket kuru maya

• 2 yemek kaşığı eritilmiş tereyağ

• 2 ad yumurta (1nin sarısı üzeri için ayrılacak)

• 1 çay bardağı (ajda bardak) süt

• 3 dolu yemek kaşığı yoğurt

• 1/2 çay bardağı sıvıyağ

• 1 tatlı kaşığı tuz

• Aldığı kadar un (ele yapışan kıvamda bir hamur olacak)

• ARASINA:

• Beyaz peynir

• Tulum peyniri

• Kaşar peynir

• ÜZERİNE:

• 1 yumurta sarısı

• 1 yemek kaşığı süt

• Susam

• Çörek otu

• HAZIRLANMASI.

• Sütü ılık hale getirin ve kaseye alarak mayayı ekleyin, karıştırın ve 10 dakika bekletin.

• Yoğurdu ve sıvıyağını ekleyerek karıştırın.

• yumurtaların birinin sarısını ayrı bir tabağa ayırın ve diğerini içine ekleyin.

• Tuz ve unu eleyerek azar azar sıvı karışıma ekleyerek yoğurun.

• Elinize yapışan kıvamda bir hamur elde edin.

• Hamurunuzun üzerini örterek mayalanmaya bırakın.

• Mayalanma süresi mutfağınızın sıcaklığı ile değişecektir. Takribi 1 saat içerisin de hamurunuz iki katına çıkacaktır.

• Mayalanan hamuru un serptiğiniz tezgahınıza alın ve bir kez daha yoğurun.

• Ceviz büyüklüğünde toplar halinde bezelere ayırarak yuvarlayın ve yağlı kağıt serili fırın tepsinize dizin.

• Tepsinin üzerini örterek 1/2 saat daha bekletin.

• Bu süre zarfında sandwıch'leriniz bir kat daha mayalanacaktır.

• Ayırdığınız yumurta sarısını 1 yemek kaşığı süt ile karıştırın ve üzerlerine sürün.

• Arzuya göre susam ve çörek otu serpebilirsiniz.

• 175 derece de ısıtılmış fırında takribi 25-30 dakika pişirin.

• Fırından çıkardıktan sonra avuç içinize aldığınız suyu üzerlerine serpin ve bir mutfak havlusu ile kapatarak biraz ılık hale gelmesini bekleyin.

• İstediğiniz herhangi bir kahvaltılık ürünü, ortadan ikiye kestiğiniz sandwıch'lerin arasına yerleştirin.

• Afiyet olsun.

• Sevgiyle..