
MALZEMELER
250 gr. tavuk göğüs eti
1 ad. büyük boy kuru soğan
2 ad. orta boy havuç
1 çay bardaği zeytinyağ
2 ad. büyük domates
1 tatlı kaşığı domates salçası
Tuz
Karabiber
3 su bardağı su
6-7 dal dereotu
YAPILIŞI:
Kuru soğanı küçük doğrayın ve tencereye alın. Zeytinyağ ilavesiyle kavurmaya başlayın.
Tavuk etlerini küçük küpler halinde kesin. Soğanlar yumuşamaya başlayınca tavukları ekleyerek kavurmaya devam edin. Tavuklar suyunu bırakıp tekrar suyunu çekince küçük doğradığınız havuçları ekleyin. Bu arada kısık ateste karıstırarak kavurmaya devam edin.
Domateslerin kabuklarını soyun ve küp doğrayın.
Havuçlarla kavrulmakta olan tavuk etlerine domatesleri ekleyin ve 5 dak. daha kavurun.
Salçayı,tuzu,karabiberi ve suyunu vererek kapağı kapalı olarak 20 dak.orta ateşte pişirin.
Ateşten
indirdikten sonra ince doğradiğınız dereotu ekleyerek servis edin.
Afiyet olsun..