Çökertme Kebabı, genellikle Anadolu da yenen bir kebap türüdür. Özellikle Bodrum 'a has bir yemektir. Ve Bodrum Kebabı da denilir.

Aslı şeritler halinde kesilmiş kuzu eti ile yapılmaktadır.

Biz bir alternatif olarak, çok fazla tüketilen ve maliyeti biraz daha düşük olduğu için bu kebabı bu gün ''tavuk eti'' ile hazırladık. Kısa sürede pişirilen tavuk eti, bu kebabı daha pratik hale getirdi. Hatta boş bir zamanınızda tavuk etini marine ederek deepfreez'iniz de saklayabilir, pişireceğiniz akşam çıkararak kısa sürede sofranıza alabilirsiniz. Hepinize kolay gelsin.

  • MALZEMELER:
  • 1 bütün tavuk göğüs eti
  • 1 ad yumurta
  • 1/2 limon suyu
  • Tuz
  • Kırmızı biber
  • Kimyon
  • Kekik
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • (tuz ve baharatları damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz)
  • YAPILIŞI:
  • Tavuk etlerini ince uzun şeritler halinde keserek bir tabağa alın.
  • Tuz ve baharat ile yumurta,limonu bir kasede karıştırın ve doğradığınız tavukları içine bırakın.
  • Diğer işlemler hazırlanana kadar bekletin.
  • 2 ad büyük patatesi julyan doğrayın.
  • DOMATES SOS:
  • 1 dolu yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1/2 su bardağı su
  • az tuz
  • YAPILIŞI:
  • Bir tava içinde sos malzemelerini karıştırın.
  • Orta ateşte 10 dakika kaynatın.
  • SARIMSAKLI YOĞURT
  • HAZIRLANIŞI:
  • İki ayrı tava hazırlayın ve ayçiçek yağı ekleyerek kızdırın.
  • Bir tavada patatesleri,diğer tava da mısır ununa buladığınız tavukları kızartın.
  • Bu arada sarımsaklı yoğurt ve domates sosunuz da hazır olsun.
  • Servis tabağına önce kızarttığınız patatesleri yerleştirin ve sarımsaklı yoğurt gezdirin.
  • Daha sonra tavukları ve domates sosu gezdirin.
  • Arzuya göre tereyağında kızdırılmış kırmızı biber de ekleyebilirsiniz.
  • Yanında garnitür olarak maydanoz,biber ve domates dilimleri sunabilirsiniz.
  • Hepinize afiyet olsun.
  • Sevgiyle...