Merhabalar sevgili dostlar,

Muğla yemeği denildiğinde ilk akla gelen ve herkesin bildiği yemeklerin başında gelir ''Çökertme Kebabı''.. Aslında Muğla Mutfak Kültürünün kimlik kodunu taşımaktadır. 

Yöre de Bodrum Kebabı ve Yoğurtlama olarak da bilinir. 

Çökertme-türküsüyle ve Halil'le Gülsümün hikayesiyle de o yörede sıkça dile getirilir. Halil'in Gülsüm'e olan aşkı ve Çerkez Kaymakamın Halil'i vurması üzerine yakılan türküsünü bir çoğumuz biliriz. Yazılan bir çok hikaayesi olmakla birlikte bir büyük aşkın ağıtıdır aslında bu türkü. . 

O yörenin adını alan kebabın türküyle  nasıl bir ilişkisi var bilinmez ama, bu yemeğin adını duyduğumuzda hemen aklımıza da hikayesi gelir. 

Velhasılı yemeğin aslı et ile yapılsa da, günümüz şartlarında zaman zaman tavuk eti ile de hazırlanmaktadır. Tercihi sizlere kalmış.. benim bugün sizler için hazırladığım daha pratik ve uygun fiyatla pişirebileceğiniz tavuklusu.. 

Deneyecek olanlara şimdiden kolay gelsin. 

• MALZEMELER:

• 1 bütün Tavuk Göğüs eti

• 1 ad yumurta

• 1 ad limon suyu

• 1 çay kaşığı karbonat

• 1 tatlı kaşığı tuz

• Kırmızı biber & kimyon & kekik 

• HAZIRLANMASI:

• Tavuk etini ince julyen olarak doğrayın. 

• Bir kase içine alın ve diğer malzemelerini ekleyerek güzelce karıştırın. 

• Buzdolabında 1 saat bekletin. 

• DİĞER MALZEMELER:

• 2 ad büyük patates

• Patatesleri ince uzun doğrayın ve soğuk suda bekletin. 

• AYRICA:

• 1 kase yoğurt

• 1 diş sarımsak

• Sarımsağı rendeleyin ve yoğurtla karıştırın. 

• ÜZERİNE:

• 1 yemek kaşığı tereyağ

• 1 çay kaşığı kırmızı toz biber

• Arzuya göre domates sos hazırlanabilir. 

• GELELİM HEPSİNİ HAZIRLAMAYA:

• Tavaya 1 su bardağı ayçiçek yağı alın ve kızdırın. 

• beklemekte olan tavukları mısır ununa buladıktan sonra kızgın yağda çevirerek kızartın. 

• Ayrı bir tavada da kuruladığınız patatesleri kızartın. 

• Kızaran patatesleri tabağa alın ve üzerine sarımsaklı yoğurt gezdirin. 

• Daha sonra üzerine kızaran tavukları yerleştirin. 

• Tereyağını kızdırın ve kırmızı biber ekleyin. 

• En son olarak da tereyağında kızdırılmış kırmızı biberi gezdirerek servise sunabilirsiniz. 

• Arzuya göre domates sos da eklenebilir. 

• Afiyet olsun. 

• Sevgiyle. .