Merhabalar sevgili dostlar,

Tavuk yemekleri pratik pişirme teknikleri ve çok fazla çeşidi ile sevilen yemekler arasındadır. Hele bir de organik beslenen tavuk bulma imkanınız varsa tadına doyulmaz. Yanına hazırladığınız bir yeşil salata, güzel bir patates kızartması veya çocukların vazgeçilmezi makarna sizler için akşama ne pişirsem düşüncesini ortadan kaldırır. Sağlıklı beslenme programına dikkat edenler yada diyet yapanlar için de tavuk yemekleri ilk tercihler arasındadır.

Bugün bir değişiklik yapalım ve deniz ürünlerinden kalamarı seviyor ve her zaman bulma ve pişirme imkanınız olmuyorsa, onun yerine ve kalamar lezzetini tavukla bulmaya çalışalım. Umarım beğenirsiniz.

Hepinize kolay gelsin.

• MALZEMELER:

• 750 gr tavuk göğüs eti (parmak şeklinde kesilmiş)

• Karabiber, tuz, kekik, köri, sarımsak tozu ve pul biber

• Tuz ve baharat ölçülerini damak zevkinize göre fakat aynı miktarlar da ekleyin. Biri diğerine baskın olmasın.

• SOS:

• 1 ad yumurta

• 1 şişe maden suyu

• 5 yemek kaşığı un

• 1 çay kaşığı karbonat

• Az tuz

• KIZARTMAK İÇİN:

• 2 su bardağı ayçiçek yağı

• HAZIRLANMASI:

• Tavuk etlerini parmak boyutunda keserek hazırlayın, yıkayın ve kurulayın.

• Tuz ve baharatları karıştırın.

• Tavuk etlerinin üzerine serperek karıştırın.

• 1 saat buzdolabında bekletin.

• Sos malzemelerini bir kase içinde karıştırın.

• Tavanıza ayçiçek yağını alarak kızdırın.

• Buzdolabında bekleyen tavuk parçalarını sosa bulayarak kızgın yağda devamlı çevirerek kızartın.

• Kızartma süreniz 5 dakikayı geçmesin,tavuk uzun süre kızardıkça sertleşir, onun için bol ve kızgın yağda tel süzgeç ile çevirerek kızartın.

• Kağıt havlu serili tabağa aktarın biraz yağını çeksin.

• Ve sıcak servis yapın.

• Arzuya göre yanına kalamar sos hazırlayabilirsiniz.

• Afiyet olsun.

• Sevgiyle..