Merhabalar sevgili dostlar,

Türk Mutfağının sütlü tatlılar kategorisine baktığımız da ilk beş sırada yerini alan sütlü tatlılardan birisi de ''TAVUK GÖĞSÜ''dür.Yanında sunulan bir top dondurma ile özellikle yaz sıcaklarında hafif bir tatlı olması nedeniyle tercih edilir.Evlerimiz de yalancı tavuk göğsü olarak da sıkça pişiririz.Ama illa ki gerçeğini de güvendiğimiz ve hakkını vererek hazırlayan yerler de yemeği de seçeriz.Gelin bugün evimizin mutfağın da gerçeğini birlikte hazırlıyalım ve sevdiklerimiz ile paylaşalım.Uzun zamandır unutanlar ve özleyenler için de defterlerinizin bir köşesin de bu lezzetli sütlü tatlının gerçek tarifi bulunsun.

Hepinize kolaylıklar diliyorum.

• MALZEMELER:

• 1 lt süt

• 100 gr buğday nişastası

• 100 gr pirinç unu

• 1 su bardağı toz şeker

• 1 dolu yemek kaşığı (75gr) tereyağ

• 1 orta boy damla sakızı

• 1 paket vanilya

• 200 gr tavuk göğüs eti (haşlanmış)

• 1 su bardağından 2 parmak eksik su (nişasta ve pirinç ununu açmak için)

• ÜZERİNE:

• Tarçın

• Dondurma

• HAZIRLANIŞI:

• Haşlamış olduğunuz tavuk göğüs etini bir kaseye aldığınız soğuk su içinde didikleyerek güzelce yıkayın.

• Bu işlemi en az 5 sefer yapınız ki tavuk etinin kokusu ve yağı tamamen arınsın.

• En son olarakta suyunu iyice sıkarak bir kenara alın.

• Nişasta ve pirinç ununu bir kaseye alın ve su ile açın.

• Sütü ve şekeri tencereye alın ve orta ateşte şeker eriyene kadar karıştırın

• Yavaş yavaş nişasta ,pirinç unu karışımını ekleyin.

• Damla sakızını havanda döverek ilave edin.

• Koyulaşmaya başlayana kadar karıştırarak pişirin.

• Tavuk etlerini ve vanilyasını ekleyerek tamamen koyu bir kıvam alana kadar pişirin.

• Tereyağını ilave edin eriyene kadar karıştırın ve ateşten indirin.

• Mikser yardımı ile 8-10 dakika kadar çırpın.

• Macun gibi sünen bir kıvama gelecektir.

• Büyük boy kare borcamı ıslatın ve suyunu süzün.

• Tavuk göğsünü eşit olacak şekilde borcama yerleştirin.

• En az 4 saat yada bir gece buzdolabında bekletin.

• İster dilimler halinde isterseniz katlayarak servis tabağına alın.

• Üzerine tarçın ,yanına bir top dondurma ile ikram edebilirsiniz.

• Afiyet olsun.

• Sevgiyle..

Not:Neşem Çelik YouTube Kanalından videosuna ulaşabilirsiniz.