İnternetin ülkemize yayılması ve akabinde sosyal medya kullanıcı sayısındaki artış malumunuz. Toplum olarak her yeni olana karşı olumlu ya da olumsuz düşünceler oluştururuz. Telefon için,televizyon için yaptığımız gibi, internet kullanımı ve müdahili olan sosyal paylaşım siteleri içinde pek çok fikirlerimiz var. Bakış açımızı oluşturma evvelinde geniş açıdan aklımızla ve yüreğimizle baksak, inceleyip, değerlendirsek doğru olanı önümüzde bulacağız.
Geniş açıdan değerlendirip, sonrasında açıyı daraltmak en doğrusu sanırım. Televizyon cihazı teknolojideki bir adım. Halk olarak ne çok tartıştık, faydalı mı, zararlı mı diye.Toplum olarak kısır sohbet ve tartışmaları biraz da seviyoruz sanki. Televizyon sadece bir cihaz, zararlı olması düşünülemez. İnsan için yayınların iyi ya da kötü olması konuşulabilir. Devlet kontrol eder, ruhsal ve psikolojik zararlı olabileceği düşünülen yayınlara yol gösterici telkinlerde bulunur, yasaklamak en son çaresizlik halidir.
Asıl doğru olan insanın kendi bilinci ve farkındalığıdır. Sosyal medya kullanıcıları bilirler ki uzak mesafede olan insanları dahi bir araya getirme ve hızlı iletişim kurma anlamında hayatımızda bir yenilik, renklilik, gelişmedir. Kötü yanları var mı? Yok. Kötü yan sosyal medya değil insanın kendi kötü hallerinin yeni bir şekle bürünmesidir
Doğru kullanım olmaz ise,sadece karşıya değil, kendimize dahi zararlar üretiriz. Bu sadece eğitim ve öğretimle çözülmez, algı seviyemizi de yükseltmemiz bir gerek değil, mecburiyetimizdir. Sosyal medya kullanıyoruz, arkadaşlar edinip, olan arkadaşlarımızla da iletişime geçiyoruz. Sosyal medya kurumları da bize reklam izlettirip para kazanıyor. İlgiyi, alakayı artırmak onlar için doğal bir hedef. Tüketici olan biz insanlarız. Bizlere oyunlar, testler sunuyorlar, sevdiğin renge göre karakter analizi yapıyorlar, müziğe göre sizi anlatan tahliller koyuyorlar ortaya.
İsmini yazıyorsun, seni anlatan bir kısa metin geliyor önüne. Bir yönüyle keyifli gibi görünse de, milyarlarca insanın kullandığı bir program, milyar farklı isim olmasa da on binlerce metin hazırlayabilir mi? Tabi ki hayır. Fala baktırmak dahi daha neşeli,en azından karşınızda bir insan o an içinden gelenleri söylüyor, saçma dahi olsa.
Söz konusu bu “İSİM’DEN KİŞİLİK TESTİ”ne “TERÖR” yazdık, işte sonucu;
“TERÖR; İsminin anlamı ve açıklaması: Eşsiz ve değerlisin! Senin kadar mükemmel bir simaya sahip olan kimse yoktur etrafında.
Girdiğin her ortamda insanları büyülemeyi başarıyorsun. İnsanlar senin yanında kendini çok hoş ve iyi hissediyor ve bu yüzden hiçbir zaman yalnız kalmıyorsun. Uysal olman ile etrafındaki insanları çok etkiliyorsun. Dış güzelliğini etkileyerek geçebilecek tek bir şey var, oda içten gelen güzelliğin.”
 Artık neresine ne şekilde yorum yapılır, bilemedim. Desteklediği futbol takımı için ölenlerimiz, öldürülenlerimiz oldu. Sosyal medyada ölmek gibi bir tehlike yok belki ama neye prim verir isek, yükselişe geçen o olur. Suçlu aramayın, suçu yaratan da bizleriz, kullanarak suçlu olan da.