MALZEMELER:::
400 gr dana kıyma
3 ad kuru soğan
5 yemek kaşığı zeytinyağ
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 çay bardağı (ajda) iri doğranmış ceviz içi
7-8 dal ince kıyılmış maydanoz
1 çay kaşığı kimyon+karabiber+kırmızı biber+nane
2 tatlı kaşığı tuz
2 tatlı kaşığı acı biber salçası
2 yemek kaşığı su
5 ad yufka
YUFKALARA SÜRMEK İÇİN:
150 gr tereyağ
1 orta boy çorba kasesi su
YAPILIŞI:
Kuru soğanları küçük doğrayın ve bir tavaya alın. Zeytinyağ ilavesiyle kavurmaya başlayın.Pembeleşen soğanlara şekeri ekleyerek karamelize edin. Ve ateşten indirin. Kıymayı, cevizi. tuzunu, baharatlarını, salçasını ve maydanozunu ekleyerek iyice karıştırın. 2 yemek kaşığı suyu da ilave ederek kıymayı biraz gevşetin.
Tereyağını eritin ve bir kaseye alın.Suyunuz da ayrı bir kasede olsun.
Yufkanın birini tezgaha yayın ve önce su ile sonra eritilmiş tereyağ ile her tarafına gelecek şekilde (her ikisinden de 2 yem.kaş.kadar) fırça ile sürün.
Yufkayı ikiye katlayın ve alt kısmına kıymasını yerleştirin.Yanlarını kapatarak rulo kıvırın. Her yufkaya aynı işlemi uygulayın. Ve iki parmak kalınlığında dilimleyip şiş'lere geçirin.
Yağlı kağıt serili fırın tepsisine şişleri dizin.
180 derece de ısıtılmış fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.
İstenirse salça sos ve sarımsaklı yoğurt ile servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun..