Merhabalar sevgili dostlar,
''KÖFTELER''..Evlerimiz de belki de en sık pişirdiğimiz ve en sevilenler listesinin başında gelen yemek..Büyük küçük en pratiğinden en aşamalı olana,ızgarasından,kızartmasına,peynirlisi,salçalısı ve yöresel lezzetleri ile haftanın bir günü sanırım mutlaka pişirdiğimiz köfte bugün sebzelerle buluştu ve sucuk tadını da alarak enfes bir yemeği sofralarınıza taşıdık.
Hem besleyici hem doyurucu üstelik bereketli bir yemek..Hele ki küçük çocuklarınız varsa en ideal yemek bile diyebilirim,inanın hiç itiraz etmeden yiyecektir.
Haydi o zaman tarifimize geçelim.
- MALZEMELER:
- KÖFTE İÇİN:
- 350 gr Dana kıyma
- 5 diş sarımsak
- 2 çay bardağı galeta unu yada bayat ekmek kırıntısı
- 1 ad yumurta
- 6-7 dal ince doğranmış maydanoz
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 2 çay kaşığı kimyon
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- SEBZELER:
- 2 ad havuç
- 2 ad patates
- 1 orta boy çorba kasesi bezelye
- 2 yemek kaşığı zeytinyağ
- 2 yemek kaşığı domates püresi
- 1 yemek kaşığı tatlı biber püresi
- 1 su bardağı su
- HAZIRLANMASI:
- Kıymayı bir kaseye alın ve tereyağ hariç diğer malzemeleri üzerine ekleyerek güzelce yoğurun.
- Misket büyüklüğünde köfteler olacak şekilde yuvarlayın.
- Bir tavaya tereyağını alın ve eritin.
- köfteleri ekleyerek tavanın sapını sallaya sallaya köfteleri kızartın.
- Diğer tarafta patates ve havucu küçük küpler halinde doğrayın.
- Tencereye zeytinyağını alın ve sebzeleri ekleyerek orta ateşte soteleyin.
- Domates ve biber pürelerini ekleyin.
- Az tuz ve karabiber ekleyin ve suyunu vererek sebzeler yumuşayana kadar pişirin.(suyu sebzelerin üzerini örtecek kadar olabilir)
- Yumuşayan sebzelere tereyağında kızarttığınız köfteleri ekleyin.
- Hepsi birlikte 5-8 dakika kadar kısık ateşte pişirin.
- Afiyet olsun.
- Sevgiyle..