Merhabalar sevgili dostlar, 

Bu hafta yemek menülerimize ''HİNDİ''yi konuk edelim. 

İnsan sağlığı açısından oldukça faydalı olan HİNDİ; hem yağ hem kolesterol açısından diğer etlerden daha düşük içeriğe sahipken tavuk ve sığır etinden daha fazla protein içeren ve daha ekonomik bir protein kaynağıdır. 

Sodyum içeriğinin düşük olması da diyetler için hindi etini uygun kılmaktadır. 

Besini mevcut enerjiye dönüştürmeyi kolaylaştıran vitaminler ve mineraller açısından son derece zengindir. Zihni güçlendiren, sinir sistemleri işlevleri açısından önemli olan NİSAİN( B3 vitamini) bağışıklık sisteminin sağlığı için gerekli olan B6 vitamini içermektedir. Demir minerallerinin de yüksek olması nedeniyle kansızlığa karşı düşük kolesterol oranıyla sağlıklı bir seçenektir. 

Bu kadar faydaları olan hindi'yi sadece yılbaşı sofralarımıza değil, haftalık mutfak menülerimize de almamızda fayda var. 

Bugün sizler için hazırladığım tarif de hem hindiyi hem sebzeleri bir arada sunacağımız sağlıklı ve lezzetli bir yemek.. 

Şık sunumu ile de misafir sofralarınız için de sizlere bir seçenek olacaktır. 

Hepinize kolay gelsin. 

• MALZEMELER:

• 500 gr Hindi Kuşbaşı

• 1 ad kuru soğan

• 1 ad domates

• 3 ad sivri biber

• 3 ad kemer patlıcan

• 3 ad kabak

• 3 diş sarımsak

• 1 kahve fincanı zeytinyağ

• Tuz 

• Karabiber

• Kırmızı biber

• ÜZERİNE:

• Domates + Biber

• HAZIRLANMASI:

• Döküm tavanıza zeytinyağını alın ve kızdırın. 

• Hindi kuşbaşı etleri ekleyerek kavurmaya başlayın. 

• Kuru soğanı küçük doğrayın ve kavrulmakta olan etlere ekleyerek kavurmaya devam edin. 

• Kısık ateşe alın ve kapağını kapatarak pişmeye bırakın. 

• Domates, biber ve sarımsakları küçük doğrayın. 

• Sebzeleri hindi etlerine ilave edin. 

• Tuz, karabiber ve kırmızı biber ekleyin ve tekrar kapağı kapalı olarak pişmeye bırakın. 

• Hiç su eklemeden kontrollü bir şekilde pişireceğiz. 

• Diğer tarafta patlıcanları alacalı soyun ve ince uzun bütün olarak kesin. 

• Kabakları da aynı şekilde hazırlayın. 

• Diğer bir döküm tavada az zeytinyağ ile patlıcan ve kabakları köz kıvamında yumuşatın. 

• Orta büyüklükte bir çorba kasesinin içine bir patlıcan bir kabak olarak + artı şeklinde yerleştirin. 

• Orta kısmına hindi etini yerleştirin. 

• Kasenin yan kısımlarını da ay şeklinde kestiğiniz domatesleri ve aralara biberi yerleştirerek yanlarda kalan kabak ve patlıcanı bohça gibi kapatın. 

• Yani kürdan kebabı gibi saracağız. 

• Çorba kaselerinde porsiyon olarak hazırladıktan sonra büyükçe bir tepsi yada borcama yerleştirin ve üzerini yağlı kağıt ile kapatın. 

• 200 derece de ısıtılmış fırında takribi 30 dakika pişirin. 

• Servis tabaklarına ters çevirerek ikram edin. 

• Afiyet olsun. 

• Sevgiyle. . .