MALZEMELER:
1 paket arpa şehriye (2,5 su bardağı)
2 yemek kaşığı tereyağ
1 ad havuç
1 çorba kasesi bezelye
1 ad patates
1 ad kuru soğan
7 dal maydanoz
Tuz-karabiber
1 su bardağı et suyu (yada 1 paket tablet)
YAPILIŞI:
Havuç ve patatesi küçük küpler halinde doğrayın ve bir tencereye alın. İçine kabuğunu soyduğunuz soğanı bütün olarak ve maydanozları ekleyin. Üzerlerini geçecek kadar su ekleyerek haşlayın. Bezelye konserve ise haşlamanıza gerek yok, eğer taze bezelye kullanacaksanız ayrı bir kasede onu da haşlayın.
Pilav tencerenize arpa şehriyelerini alın ve tereyağ ile kavurmaya başlayın. Pembe renk alana kadar kavurun.
Havuç, patates ve bezelyeyi ekleyin. Tuzunu ve karabiberini vererek tatlandırın.
Haşlanan sebzelerin suyuna 1 su bardağı da et suyu ekleyin (toplam 3 su bar.) ve şehriyelere ilave ederek kapağını kapatın. Kısık ateşte demlendirin.
Suyunu iyice çekince tencerenin kapağını açıp ilk buharının çıkmasını sağlayın. Biraz ılınınca servis yapın.
Afiyet olsun.