Merhabalar sevgili dostlar,

Bu hafta yaz aylarında sıcak havalarda yenebilecek yada içileceklerden başladığımıza göre yine genellikle yaz aylarının, büyük küçük en sevilen yiyeceği dondurmalar da ilk sıralarda.. Hele ki çocuklarımızın en sevdiği dersek yeridir. Kimi zaman pastanelerin çoğu zamanda hemen her yerde bulunan paket içinde olanları tercih etseniz de ne derece sağlıklı yapıldıklarının endişesi yok değil. Bazen okuduğumuz bir haber süt oranının yok denecek kadar az olduğu söylendiğin de satın almak yerine kendi mutfağımız da hazırlamayı tercih edenlerdenseniz size yazdığım tarif ile, piyasada satılan ''NOGGER'' denilen dondurmayı rahatlıkla çocuklarınız için hazırlayabilirsiniz. Üstelikte buzluğunuz da saklayacağınız için elinizin altında olacaktır.

Haydi buyrun tarifimize geçelim.

• MALZEMELER:

• 200ml krema

• 1 paket krem şanti (75gr)

• 2 yemek kaşığı dolusu labne peynir

• 2 yemek kaşığı dolusu karamel

• 3 yemek kaşığı damla çikolata

• 16 ad sade + 16 ad kakaolu bisküvi (pötibör)

• 1 su bardağı soğuk süt

• HAZIRLANMASI:

• Mikser kabınıza kremayı ve toz krem şantiyi alarak çırpmaya başlayın.

• Krema ve krem şanti yoğun kıvama gelince labne ve karameli ekleyerek çırpmaya devam edin.

• Labne peynirinin pürüzsüz bir kıvama gelmesini kontrol edin.

• Koyu bir kıvam alan karışımı kenara alın ve içine damla çikolata ekleyerek bir spatula ile karıştırdıktan sonra buzdolabına kaldırın.

• Küçük bir tepsiyi strech'le kaplayın (8 ad bisküvü sığacak boyutta bir tepsi)

• Soğuk sütü bir kaseye aktarın.

• Bisküvilerin 8 tanesini süte batırdıktan sonra tepsiye dizin.

• Üzerine hazırladığınız ve buzdolabında soğuyan karışımın yarısını eşit olacak şekilde yerleştirin.

• Üzerine yine süte batırarak 8 ad bisküvi yerleştirin.

• Bir diğer 16 ad bisküvi için ayrı bir tepside aynı işlemi uygulayın.

• Bisküvileri aynı hizada yerleştirmeye dikkat edin.

• İki tepsiyi de 1 saat kadar deepfreez yada buzluğunuz da bekletin.

• Servis öncesi buzluktan çıkarın ve bisküvi boyutunda keserek servis tabaklarına alın.

• Kalan ''nogger''ları tekli olarak sretch'le sararak buzluğunuz da muhafaza edebilirsiniz.

• İç karışımına arzuya göre döndurulmuş meyveler (suyunu süzerek ve iyice kuruladıktan sonra mevsim meyveleri ekleyebilirsiniz.)

• Yada iri kesilerek hazırlanmış kuru yemişler de ilave edilebilir.

• Afiyet olsun.

• Sevgiyle..