MALZEMELER:
3 adet yumurta  (1’inin sarısı üzeri için ayrılacak)
75 gr. eritilmiş tereyağ
1 çay bardağı sıvıyağ
1 su bardağı sıcak süt
5 yemek kaşığı yoğurt
1 paket kuru maya
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 yemek kaşığı tuz
Aldığı kadar un (ele yapışmayan ama yumuşak)
HAMUR BEZELERİNİN İÇİNE: 2 yemek kaşığı yumuşak margarin
ÜZERİNE:
Yumurta sarısı
çörek otu
ARASINA:
500 gr beyaz peynir
1 kahve fincanı süt
1/2 demet maydanoz
YAPILIŞI:
Hamuru yoğuracağınız kabın içine mayayı, şekeri ve sütü koyarak mayanın kabarmasını sağlayın.
Kabaran mayanın içine un hariç diğer malzemeleri ekleyerek karıştırın. Unu eleyerek yavaş yavaş ekleyin. Ele yapışmayan ama sert olmayan bir hamur elde edin. Hamurunuzun üzerini bir bez ile örterek 1 saat sıcak bir ortamda mayalandırın. İki misli kabaran hamuru mutfak tezgahına alarak bir kez daha yoğurun ve ceviz büyüklüğünde bezeler halinde yuvarlayın. Her bir bezeyi elinizle açarak içine yumuşak margarin yerleştirerek bohça gibi kapatıp tekrar yuvarlayın. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine hamurlarınızı yerleştirin. 1 saat kadar da tepsi de mayalandırın. Daha sonra üzerlerine yumurta sarısı sürün ve çörek otu serpin. 175 derece de ısıtılmış fırında üzerleri pembe kızarana kadar pişirin. Fırından çıkarınca üzerlerini hafif nemli bir bez ile örtün. Mini sandviçleriniz soğurken peyniri süt ile karıştırarak çatalla ezin.Maydanozları ince doğrayarak ayrı bir tabağa alın.
Her bir mini sandviçinizi enlemesine keserek peynir sürün ve kenarlarını maydanoza batırın.
Çay saatlerinde ikram edebileceğiniz hem bereketli hemde çok lezzetli sakallı hazır..
Afiyet olsun..