MALZEMELER:


4 ad hazır yufka
300 gr beyaz peynir
4-5 dal maydanoz
2 ad yumurta +1yumurta sarısı
1 şişe maden suyu
1/2 su bardağı sıvıyağ

YAPILIŞI:

Beyaz peyniri ince kıyılmış maydanoz ile karıştırın.

Yumurta sarısı hariç,yumurtaları,sıvıyağ ve maden suyunu bir kase içerisinde karıştırın.

Yufkanın birini tezgaha yayın.Karışımdan fırça ile yufkanın her tarafına gelecek şekilde sürün.İkinci yufkayı üzerine kapatın ve karışımdan tekrar sürün.

Yufkalarınızı önce dörde sonra 8 eşit (üçgen olarak)parçaya kesin.

Alt kısma peynir karışımı sürerek rulo sarın.

Diğer iki yufkaya da aynı işlemi uygulayın.

Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine börekleri dizin ve üzerlerine kalan iç sosunu gezdirin.1 saat tepside bekletin.Börekler iyice kuruyunca yumurta sarısını sürün.

180 derece de ısıtılmış fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.(takribi 20-25 dak.)

Çıtır çıtır lezzetiyle çay sofralarınızda güzel bir ikram olacaktır..

Afiyet olsun...