Merhabalar sevgili dostlar,
Haftayı balıkla açtığımıza göre, arkasından mutlaka yemek istediğimiz tatlı için de ''REVANİ''yi seçtik.
Türk Mutfağında ki belli başlı tatlılardan birisi olan REVANİ, Osmanlı Döneminde Ermenistan'ın ve Erivan'ın fetedilmesi şerefine Saray aşçıları tarafından icat edilen bir tatlıdır.
Erivan zaferi nedeniyle de Revani adı verilmiştir.
Hem pratik hem de geleneksel olması sebebiyle bir çok yöremizde, bir kaç farklı malzeme ilavesiyle de yapılmaktadır.
Bazı yörelerimiz de sünger tatlısı yada yoğurt tatlısı olarakta bilinmektedir.
Şerbetini içine güzelce çekmesi ve sünger gibi yapısı ile de genellikle et ve balık yemeklerinin üzerine tercih edilen tatlılardandır.
Yapımı pratik olmakla birlikte bazı püf noktalarına da dikkat etmek gerekmektedir. Her bir dilimi yüksek boyutta olduğundan şerbetini verirken dikkat edilmelidir, aksi takdirde tatlının alt kısmı şerbeti çekerken üst kısım kuru kalabilir.
Mutlaka hemen herkes bu tatlıyı denemiştir. Ben sizlere pandispanya kıvamında tam adına uygun ''sünger'' gibi olacak bir tarif yazıyorum. Ölçüler hiç şaşmayacak ve memnun kalacaksınız.
Hepinize  kolay gelsin.


• MALZEMELER:
• 6 ad yumurta
• 1 su bardağı toz şeker
• 1 paket vanilya
• 1 su bardağı irmik
• 1 su bardağı un (elenmiş)
• 1 paket kabartma tozu
• 1 tatlı kaşığı limon yada portakal esansı (isteğe bağlı)
• ŞERBET İÇİN:
• 3 su bardağı toz şeker
• 4 su bardağı su
• 1 dilim limon
• Ayrıca-1 küçük kahve fincanı oda sıcaklığında yada çeşme ısısında su
• HAZIRLANMASI:
• Yumurtaları, toz şekerini ve vanilyayı mikser kabınıza alın ve koyu krema kıvamı alana kadar çırpın.
• Çırpılan karışım sanki bir beze kıvamı olacak kadar karışmalıdır.
• Un, irmik va kabartma tozunu bir kasede karıştırın ve ilave ederek bir spatula ile aşağıdan yukarıya olacak şekilde karıştırın.
• 30 cm çapındaki tepsinizi yağlayın ve karışımı yerleştirin.
• 175 derece de ısıtılmış fırında takribi 35 dakika pişirin.
• Fırından çıkarın ve 1 küçük fincan suyu gezdirdikten sonra tekrar fırının ısısına bırakın. (kapalı fırın)
• 10 dakika beklettikten sonra oda sıcaklığında soğuttuğunuz şerbetini üzerine eşit olarak gezdirin.
• 2 saat dinlenmeye bırakın.
• Kare dilimler olacak şekilde dilimleyin.
• Üzerini hindistan cevizi ve antep fıstığı ile süsleyin.
• Afiyet olsun.
• Sevgiyle. .