Merhabalar,

Yaz sebzeleri içinde çeşit bolluğu ile ilk sıraları sanırım ''patlıcan'' almakta..

Salatasından,kızartmasına, etli yemeğinden zeytinyağlısına her çeşidini pişirmemiz mümkün.. Çok da severek tüketiriz.

Her ne kadar halka arasında vitamin değeri yok denilse de gerçeği patlıcanın da çiğ olarak tüketilmediği sürece bir çok besin değeri bulunmaktadır.

Doğru şekilde pişirildiği sürece mevsimin de tüketmenizi tavsiye ederim.

Şimdi gelelim tarifimize.. Karnıyarık'ı çoğumuz severiz, o zaman bu tarifi de seveceksiniz.bir farklı tarafı üzerinde püresi olması ve şekli..

Haydi gelin bu hafta listenize bu tarifi de alın,inanın memnun kalacaksınız. Hepinize kolay gelsin.

MALZEMELER:

İÇ MALZEMESİ:

• 4 ad orta boy kemer patlıcan içindir.

• 350 gr dana kıyma

• 1 ad kuru soğan

• 1 ad büyük domates

• 3 ad köy biberi

• 1 ad kapya biber

• 1 kahve fincanı zeytinyağ

• Tuz + Karabiber

HAZIRLANIŞI:

• Biberleri ve domatesi küçük küpler halinde doğrayın.

• Kuru soğanı küçük doğrayın ve tavaya alın. Zeytinyağ ekleyerek orta ateşte kavurmaya başlayın.

• Kıymayı ilave ederek kavurmaya devam edin, biberleri ve domatesi ekleyin.

• Tuzunu karabiberini ekleyerek 5 dakika kaynatın.

• Suyunu süzerek bir kenara alın. Suyunu da bir kasede bekletin,sos olarak değerlendireceğiz.

PÜRESİ İÇİN:

• 4 ad haşlanmış patates

• 1 tatlı kaşığı tereyağ

• Tuz + Karabiber

HAZIRLANIŞI:

• Haşlanmış patatesleri rendeleyin.

• Tereyağ,tuz ve karabiberle karıştırın.

ÜZERİNE:

• 1 büyük çorba kasesi kaşar peyniri rendesi

ŞİMDİ GELELİM YEMEĞİ HAZIRLAMAYA:

• Patlıcanları alacalı soyarak 15 dakika tuzlu suda bekletin,durulayın ve kurulayın.

• Patlıcanları bütün olarak enlemesine iki parçaya ayırın

• Bir tavaya az zeytinyağ alın ve orta ateşte kızdırın.

• Patlıcanları arkalı önlü hafif kızartın.

• Hepsini borcama yada bir tepsiye dizin.

• Patlıcanların üzerine kıyma karışımını yerleştirin.

• Üzerine püreyi yerleştirin.

• Sos olarak ayırdığımız kıymalı harcın suyunu yan kısımdan altlarına gelecek şekilde aktarın.

• Yağlı kağıdı ıslatın ve sıkın.Borcamı kapatın.

• 185 derece de ısıtılmış fırında 30 dakika pişirin.

• Üzerinden yağlı kağıdı kaldırın ve hepsinin üzerine kaşar peyniri rendesi gezdirerek tekrar fırına verin.

• Kaşar peyniri hafif kızarınca fırından çıkararak servis edin.

• Hepinize afiyet olsun.

• Sevgiyle...

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

İstanbul Fatura Basımı

avukat kartvizit

evden eve nakliyat

ofis taşımacılığı