Neşem ÇELİK
Neşem ÇELİK
Yazarın Makaleleri
ELMALI REVANİ
'REVANİ'' Türk Mutfağının şerbetli tatlılar denildiğin de ilk sıralar da yer alan ve çok eskiye dayanan bir yere sahiptir. Süngerimsi dokusu ve şerbetini tamamen içine çekerek tatlı sevenlerin ilk tercih ettiği tatlıdır. Her...
BEYTİ KEBAP-PATLICAN SÖĞÜRMELİ
Kebaplar denilince ,hemen herkes ara sıra severek tüketiriz.Genellikle de kebapçı ustalarının hazırlayıp pişirdiği yerlere giderek damak zevkimize uygun olanı seçeriz. Urfa yöremize ait ''BEYTİ KEBABI''nı evlerinizin mutfağında...
CORDON BLEU
Merhabalar, Çok tercih edilen ''tavuk ve hindi''yemekleri içinde içindeki peynirin lezzeti ile uyumlu nefis bir ızgaraya ne dersiniz? Misafirlerinize hazırlayacağınız pratik ve lezzeti bir yemek.. İsterseniz bir gece önceden...
ZEYTİNYAĞLI AYVALI PORTAKALLI KEREVİZ
MALZEMELER: 650-700gr soyulmuş ve küp kesilmiş kereviz (3 ad orta boy) 1 ad kuru soğan 1 ad havuç 1 ad büyük ayva 1 çay bardağı zeytinyağ 1 su bardağı portakal suyu 1/2 su bardağı su 1 yemek kaşığı şeker 1,5 tatlı kaşığı tuz YAPILIŞI:...
DALYAN KÖFTE
KÖFTE İÇİN: 500 gr dana kıyma 1 ad kuru soğan 1 ad yumurta 1 yemek kaşığı zeytinyağ 1 çorba kasesi bayat ekmek ufağı tuz + karabiber İÇİ İÇİN: 2 ad havuç 2 ad yumurta 1 küçük çorba kasesi bezelye SOS: 1 ad büyük kuru soğan...
GÜVEÇ'DE TÜRLÜ
MALZEMELER 750 gr kuzu kuşbaşı 1 çay bardağı zeytinyağ + 1 dolu yemek kaşığı tereyağ 2 ad patlıcan 3 ad patates 1 ad büyük havuç 4-5 ad sivri biber 1 ad kapya biber 3 ad büyük domates 7-8 diş sarımsak 300 gr taze fasulye 1 ad büyük...
GÜVEÇ'DE TÜRLÜ
750 gr kuzu kuşbaşı 1 çay bardağı zeytinyağ + 1 dolu yemek kaşığı tereyağ 2 ad patlıcan 3 ad patates 1 ad büyük havuç 4-5 ad sivri biber 1 ad kapya biber 3 ad büyük domates 7-8 diş sarımsak 300 gr taze fasulye 1 ad büyük kuru soğan...
KALBURA BASTI
MALZEMELER 1 su bardağı süt 2 su bardağı riviera ve sızma zeytinyağ karışımı 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilya 5 su bardağı un İÇİNE: 1 kase iri doğranmış ceviz ŞERBETİ: 3 su bardağı toz şeker 3 su bardağı su 1 dilim limon YAPILIŞI:...
DİLBER DUDAĞI TATLISI
Ramazan ayını bitirmemize ve Bayram hazırlıklarına başlamamıza kısa bir süre kaldığına göre,evlerimiz de bayram hazırlıkları da başladı. Bayram evlerde aile,akrabalar ve dostlarla geçireceğimiz günlerde sevdiklerimiz için hazırlıyacağımız...
AÇMA BÖREK-PATATESLİ KAŞARLI
Bayram ikramlarımızın bir diğer lezzeti ''BÖREKLERDİR''..Hele ki ince açılmış el açması bir börek ise lezzetine doyum olmaz. El açması yapamayanlar bile bu tarifi rahatlıkla hazırlıyabilirler.. İç malzemesi olarak patates...
KARNIYARIK POĞAÇA
Ramazan ayında mutfaklarımızda sıklıkla hazırladığımız hamur işleri,sahur yemeklerinin olmazsa olmazı gibidir.Demlenen çayın yanında yenilen hamurişi  kalabalık sofralar da çok sevilir. Bugün sizler için hem peyniri hem zeytini içinde...
MUZLU ÇİKOLATALI KEK
Muz ve çikolata denilince sanırım sevmeyen yok gibidir. Bu ikili girdiği her yere çok yakışır.V e hatta krep arasında bile en çok tercih edilendir. Çay sofralarına da akşam yemek üstü tatlı ikramı olarak da servis edebileceğiniz,yumuşacık...
SU BÖREĞİ
200 yıllık değişmeyen lezzet SU BÖREĞİ 19.Yüzyıl Osmanlı Mutfağının ünlü hamur işlerinden Su Böreği,günümüzde de çok tüketilen ve sevilen bir börektir. Yapımı zahmetli ama yemesi de bir o kadar keyifli Su Böreği eskiden düğün...
KENAR DOLGULU PİZZA
PİZZA Sevenler için ,evinizin mutfağında kolayca pişireceğiniz üstelik kenar kısmından kaşar lezzeti ile başlayan nefis bir tarifimiz sizler için.. İtalyan Mutfağının en vazgeçilmez yemeği olarak bildiğimiz ''PİZZA'',gençlerimizin...
ENCHİLADA (Meksika Mutfağı)
Bu hafta Meksika Mutfağından bir lezzeti buyur ettik.Bizlerin damak zevkine uyan tavuk eti ile tortilla ekmeğinin birleşmesi de diyebiliriz.Sosu biraz farklılık gösterse de birazda acı seviyorsanız sizler için hafta sonu değişen yemek saatleri...
COCO POP'S
Merhabalar, Bugün sizler için çok kısa sürede hazırlıyabileceğiniz üstelik büyük küçük hepinizin çok seveceği bir atıştırmalık tarifimiz var... Az malzeme bol lezzet..14 adet kağıt kalıplara yerleştireceğiniz atıştırmalıklar,ikram...
BEZELİ PASTA
Bugün doğum günü olanlar için hem lezzetli hem hafif bir pasta tarifimiz var. Ev yapımı pastalar çocuklarımız için çokça tercih etttiğimiz ikramlardır. Eğer sizlerde pastamı kendim yaparım diyorsanız işte sizler için lezzetli nefis bir...
PEKMEZLİ CEVİZLİ UN HELVASI (Yaz Helvası Tadında)
Bahar aylarına girdiğimiz bu günlerde üstelik Ramazan ayına kısa bir süre kala,yemek üstü helvalar hepimiz tarafından çok sevilir. Havaların ısınmasıyla da ''yaz helvası''genellikle tercih edilir.Pekmez ise doğru oranda...
PASTIRMA KAPLAMALI RULO KÖFTE
Köfte ve patates püresi sevilen ikili bu kez üçüncü bir sevilen malzemeyi yanlarına alarak harika bir lezzet oluşturdu. Bu hafta misafir ağırlamak isteyenler için bir çeşit yemekle 3 ayrı lezzeti birden hazırlıyacaksınız. Üstelik bereketli...
KAŞAR PEYNİRLİ KÖFTE
Merhabalar, Çocuklara en sevdiğiniz yemek hangisi diye sorulduğunda ilk cevapları sanırım köfte'dir. Aslında hepimizizn en sık pişirdiği yemekler arasında ilk sırayı çeker. 250 nin üzerinde çeşidi ile hepimiz bazen en kolayından elimizin...
YUVALAMA (Gaziantep Mutfağı)
Çok zengin bir mutfağa sahip olan ''Gaziantep şehrimiz ''de bayram sabahları ve kutlamalar da özellikle pişirilen ''YUVALAMA'',çorba diye anılsa da başlı başına bir yemektir.Bol malzemesi ve pişirilme tarzı...
ZEYTİNYAĞLI LAHANA DOLMASI
Türk Mutfağının temel taşlarından ''DOLMALAR'' hemen her yaşta sevilerek tüketilen yemeklerindendir. Biraz gözümüzde büyütsek de sofraya geldiğinde iştahla yeriz.. Kimimiz etli olanını çoğunluğumuz ise zeytinyağlı...
İÇ BAKLA ÇORBASI (FAS MUTFAĞI)
Sizlere ara sıra Dünya Mutfaklarından tarifler de yazmaya çalışıyorum.Biraz da bizim damak zevkimize uyan tarifler olunca paylaşmak istiyorum.Malzemelerin rahat tedarik edilmesi açısından tarifleri bu konuda seçmeya dikkat ediyorum. Fas Mutfağının...
PAVLOVA
Bugün sizlere hikayesi olan bir tarif vereceğim.Hikayeleri olan tarifler hepimiz için daha dikkat edilen tariflerdir sanırım. Pavlovanın hikayesine gelince,dönemin en önemli balerinlerinden biri olan Anna Matveyevna Pavlova 1926 yılında Yeni Zelanda...
MİNİ TOP POĞAÇALAR
Merhabalar, Çay saatlerimizin neredeyse olmazsa olmazı dediğimiz ''poğaçalar''hazırlık aşamasında ilk tercihler arasına girerler. Eğer işimiz çok ve acele ise kısa sürede hem lezzetli hemde bereketli poğaçalar pişirmek...
PONÇİK
Çocukluğumuzdan günümüze bol pudra şekeri kaplaması ,içinin nefis marmelatı ile büyük küçük çok sevdiğimiz Polonya Mutfağının geleneksel tatlılarından biri de ''ponçik'tir.Rusya ve Ukraynada da sıkça tüketilen bir tatlıdır....
KUZU TANDIR
Merhabalar, Tandır da pişen yemekleri genellikle lokantalar da yemeyi tercih ederiz.Evlerde ki mutfaklarımız da tandır ocaklarımız olmadığından bu lezzetli yemekleri ara sıra lokantaları seçmek zorundayız tabi ki...Ama vereceğim tarif ile aynı...