Neşem ÇELİK
Neşem ÇELİK
Yazarın Makaleleri
HOŞGELDİN 11 AYIN SULTANI RAMAZAN
Evlerimize bereket, sağlık, huzur getirmesi dileğiyle .. HOŞGELDİN 11 AYIN SULTANI RAMAZAN Kur'an-ı Kerim'de adı geçen ve değerine vurgu yapılan yegane ay Ramazan ayıdır. Ramazanın insanlara doğru yolu gösteren ve hakkı batıldan...
ÖZBEK PİLAVI
Merhabalar sevgili dostlar, Özbekistanın tarihi kenti Buhara'da dünyaya gelen Türk filozofu ve Tıp bilgini İbn-i Sina tarafından tarif edildiği söylenen ve günümüzde de Özbek sofralarının vazgeçilmezleri arasında önemli bir yere sahip...
MAFİŞ
Merhabalar sevgili dostlar, Bugün şöyle Rumeli'ye doğru uzanalım ve eski tatlar olarak düşünebileceğimiz yeni neslin belki de hiç bilmediği ,benim de çocukluğumdan kalan bir tatlıyı sizlerle paylaşmak istiyorum. Rumeli kökenli bir tatlı...
FIRINDA BEŞAMEL SOSLU KARNABAHAR
Merhabalar sevgili dostlar, Kış sebzelerine yavaş yavaş elveda derken,bu hafta bir kez daha ''KARNABAHAR'a yer verelim. Sindirimi düzenleyen,zararlı bakterileri vücuttan atan ,yüksek miktarda A vitamini içermesi ile ,sinir sisteminde...
TERBİYELİ SEBZE ÇORBASI
Merhabalar sevgili dostlar, Öğle ve akşam yemeklerimizin ve de bazen kahvaltı niyetine bile tercih ettiğimiz ''ÇORBALAR''sofraya oturulduğunda yemek menüsünün başlangıcı olarak yerini alır. Et,sebze ve baklagillerle hazırlanabildiği için...
HİNDİ KAVURMA
Merhabalar sevgili dostlar, Bu haftanın bir diğer tarifini ''HİNDİ'' ile hazırlayacağız. O zaman hindinin faydalarına şöyle kısaca bir bakalım. Kırmızı et'e oranla daha az kolesterol içeren,B1-B2-B3 vitaminleri...
HİNDİSTAN CEVİZLİ ŞERBETLİ KURABİYE
Merhabalar sevgili dostlar, KURABİYELER,evlerimizin mutfaklarında olmazsa olmazlarımız..en çok aranan atıştırmalıkların ilk sıralarında yer alan hamur işi.. Gelin kurabiyenin öyküsüne şöyle kısaca bir göz atalım. Kurabiyenin ilk kez 7.yüzyıl...
ORUK KEBABI (KİLİS MUTFAĞI)
Merhabalar sevgili dostlar, Türk Mutfağında ''KEBAP''önemli bir yere sahip olmakla birlikte,hak ettiği yeri belki de son yıllarda lokantaların kendilerini geliştirmesi ve şık restoranlar haline dönüşmesi ile kazanmış durumda....
SÜTLÜ KADAYIF
Merhabalar sevgili dostlar, Çoğunluğun severek tükettiği bir tatlı var bugün ''KADAYIF'' Tarihine bakıldığında Selçuklular dönemine kadar uzanmakta.. Selçuklu ve Anadolu beylikleri zamanında imaretler ve aşhaneler de verilen...
FINDIKLI CUPCAKE
Merhabalar sevgili dostlar, Cupcake'ler ve Muffın'ler, ikisini birbirinden ayrı koyamasak da aslında cupcake'ler süslü mü süslü, muffın'ler ise kağıt kapları içerisinde birer küçük ekmek gibidirler. Daha yoğun,...
BAGET EKMEK
Merhabalar sevgili dostlar, Sofralarımızın temel gıdalarından ''EKMEK'', bugünkü konuğumuz.. Tarihi 8 bin yıl öncesinden, insanların hububatı taşlar arasında kırıp ufaladığı ve su katarak hamur haline getirdiği...
KARNABAHAR KÖFTESİ
Merhabalar sevgili dostlar, Bugün ki tarifimiz yine bugünler de rahatlıkla tüketebileceğimiz bir kış sebzesi olan ''KARNABAHAR''..Gelin önce bu sebzeyi hep birlikte tanıyalım. Vatanı Doğu Akdeniz Bölgesi olan,turpgiller...
BAL KABAKLI BÖREK
Merhabalar sevgili dostlar,  Bugün ki konuğumuz ''BAL KABAĞI''..  Günlük hayatta pek sık tüketilmesi oldukça popüler bir yiyecek olan bal kabağı, her geçen gün daha fazla insan tarafından tüketiliyor. Özellikle...
ZEYTİNYAĞLI YER ELMASI
Merhabalar sevgili dostlar, Cilt dostu ''YER ELMASI'', cildi onarmakla kalmayıp vücuda daha genç bir görüntü vermektedir. Ana Vatanı Kuzey Amerika olsa da Ülkemizde de çokça tüketilmektedir. Toprağın altında yetişen...
ÇÖMLEK YOĞURDU NASIL YAPILIR?
Merhabalar sevgili dostlar, Hepimizin sıkça tükettiği ''yoğurt'' bu hafta bizlerle.. Ev yoğurdunun faydalarını kısaca özetlersek bağışıklık güçlendirmesinden, tatlı krizini önlemeye kadar, bir çok şey yazılabilir....
ENCHİLADA (Meksika Mutfağı)
Merhabalar sevgili Önce Vatan Gazetesi okurları, Bugün Meksika Mutfağının sevilen ve sık tüketilen, bizim damak tadımıza da uygun bir yemeğini hep birlikte hazırlıyalım. Öncesinde isterseniz şöyle bir tarihine uzanalım. Meksika kökenli...
ET'Lİ KURU PATLICAN VE BİBER DOLMASI
Merhabalar sevgili dostlar, Yöresel Mutfaklarımız içinde çeşitleri, yemek tarihi ve lezzetleri ile Gaziantep Mutfağını hemen hepimiz az çok biliriz. Gaziantep, tarihi İpek Yolu hattı üzerin de bulunmasından dolayı, Tunç çağından bu...
LAHANA'LI KISIR
Merhabalar sevgili dostlar, Kısır, hanımlarımızın çay saatlerinin neredeyse vazgeçilmez ikramları arasında mutlaka yerini alan bir yiyecektir. Bir çok yöre de farklı hazırlansa da ana malzemesi bulgur olduğu için hemen hemen aynı lezzeti...
LOKUM
Merhabalar, Sütlü tatlı sevenler için,uzun süredir hazırlamadıysanız,hem görüntüsü hem hafif lezzeti ile akşam yemek üstüne çok iyi gidecek bir tarifim var sizlere.. Hindistan cevizi ve çikolata sevenler için de son derece kolay ve lezzetli...
ISPANAKLI MANTARLI FIRIN MAKARNA
Merhabalar sevgili dostlar, Bu haftanın bir diğer konuğu,yine kış sebzeleri içinde çok sevilen ve bir çok çeşiti ile de mutfaklarımıza sıkça konuk ettiğimiz ISPANAK.. Vitaminler açısından çok zengin olan,içinde bulunduğu besin değerleri...
ET'Lİ LAHANA DOLMASI
Merhabalar sevgili dostlar, Çok besleyici ve çok da faydalı bir kış sebzesi olan LAHANA,güçlü bir antioksidan olduğundan,iltihap önler,kalp hastalıkları,karaciğer yağlanmasına karşı da koruyucudur. İçerdiği yüksek miktarda A-C ve K vitamini...
KIBRIS KÖFTE
Merhabalar sevgili dostlar, Bu hafta şöyle Yavru Vatan Kıbrıs'a doğru uzanalım ve hepimizin çok severek tükettiği bir köfte çeşitini hazırlıyalım. Köfte, patates denilince akan sular durur değil mi ? Büyük küçük hepimizin sevdiği...
DAMALI SABLE BİSKÜVİ
Merhabalar sevgili dostlar, KURABİYELER, mutfaklarımız da neredeyse olmazsa olmazı denecek kadar sevilen, çay saati, kahve saati, çocukların okuldan geliş saati yani anlıyacağınız günün her saati atıştıracağımız yada ani gelen...
PRETZEL
Merhabalar sevgili dostlar, Bu hafta şöyle bir Almanya'ya uzanalım ve onların simit'i diye bilinen ,hemen her gittiğiniz yerde görebileceğiniz ''PRETZEL''i biz de öğrenelim. Almanya doğumlu bir hamur işi olarak bilinir...
FISTIK TATLISI 
Merhabalar sevgili dostlar, Şerbetli tatlılar ve hatta şerbeti de biraz ağır olanlar bir çoğumuzun vazgeçemediği ve işte tatlı dediğin böyle olur dediği gruptadır. İlk sırayı tabi ki baklava alsa da ,kalburabastı,şekerpare,kadayıf da...
KARIŞIK PİZZA
Merhabalar sevgili Önce Vatan okurları, PİZZA denildiğin de hepimizin aklına İtalya gelse de ülkemizde de çok sevilerek tüketilen bir yiyecek haline gelen pizza'yı,çoğunlukla bu ürünü iyi yapan yerler de yemeği seviyorsunuz genellikle..Kimi...
GNOCCHİ (NİYOKKİ)
Merhabalar sevgili dostlar, 2021in ilk haftasından hepinize sağlıklı bereketli günler diliyorum. Türk Mutfağının hamur işleri denildiğin de ilk sıralar da yerini alan ''MANTI'',bir çok yöremiz de çeşitli...