Neşem ÇELİK
Neşem ÇELİK
Yazarın Makaleleri
KURBAN BAYRAMI GELMİŞ HOŞGELMİŞ...
Kurban Bayramı,Müslümanlar tarafından Hicri Takvime göre Zilhicce ayının 10. gününüden itibaren dört gün boyunca kutlanan bir dini bayramdır. Kurban,bir dinsel buyruğu yada adağı yerine getirmek için kesilen hayvandır.Bu yüzden İslam dininde...
ÇİKOLATALI COCOSTAR PASTA
Sıcak havalar da kolay yapımı ve bir o kadar da lezzetli oluşu ile misafirlerinize ikram edeceğiniz nefis bir çay saati ikramı.. Hindistan cevizi lezzetini sevenler bu pasta da bu nefis lezzeti damaklarında bolca hissedecekler..İstediğiniz bir meyva...
SAC TAVA
Yaz aylarının hafta sonu tatillerinde bir çoğumuzun temiz hava bol gıda düşüncesi ile vazgeçemediği bir piknik sevdası vardır. Ve piknik denilince yemyeşil ortamda temiz havada vakit geçirmek ve tabi ki pek çoğumuzun tercihi ''SAÇ...
BROWNİ SANDWİCH
ÇİKOLATA,genç,yaşlı,kadın veya erkek herkesin ortak tutkusu,tartışmasız dünyanın en sevilen lezzeti,yüzyıllardır devam eden bu aşk ,bundan 4000 yıl önce Honduras'lı yerliler tüm dünyayı etkileyecek bir keşif yaptılar ve hayatımız...
BAHARATLI TUZLU ATIŞTIRMALIKLAR
Hepimiz mutfağımız bir köşesinde duran kavanozlar da kurabiye yada tuzlu atıştırmalıklar olsun isteriz.Çay saatlerinin ,ani gelen misafirlerin yada çocukalarımızın öğleden sonra atıştırması için elimizin altında olması işimizi kolaylaştırır....
BALABAN KÖFTE (ESKİŞEHİR MUTFAĞI)
Eskişehir Mutfağının çok sık tüketilen ve sevilen yemeklerinden birisidir. Köfteler,Türk Mutfağında hemen her yöre de yörenin kendine özgü eti,baharatı ve pişirme tarzıyla büyük küçük herkesin sevdiği yemeklerdir. Hepinizin evinde...
TAVUKLU ÇÖKERTME
Çökertme Kebabı, genellikle Anadolu da yenen bir kebap türüdür. Özellikle Bodrum 'a has bir yemektir. Ve Bodrum Kebabı da denilir. Aslı şeritler halinde kesilmiş kuzu eti ile yapılmaktadır. Biz bir alternatif olarak, çok fazla tüketilen...
KAZANDİBİ
Merhabalar, Türk Mutfağının sütlü tatlılar kategorisinde önemli bir yer alan ''KAZANDİBİ''çok tüketilen ve sevilen hafif tatlılarımızdan biridir.Püf noktalarına dikkat edildiği takdirde istediğiniz pastane lezzetinde...
TEPSİ'DE İÇLİ KÖFTE
İÇLİ KÖFTE,denilince yapımı biraz el oyalayıcı olduğu için genellikle bu işin ehli ellerden çıkan ürünler tercih edilir.Bu işi layıkıyla ve çok lezzetli hazırlıyarak pişirenler de vardır.Genellikle Güney Doğu Anadolu da ve bir çok...
KUZU ET'Lİ TAZE FASULYE
Merhabalar, Yaz sebzeleri içinde çok sık tüketilen sebzelerden biri de ''taze fasulye'dir. Ülkemiz de farklı yöreler de yetişen ve farklı pişirme teknikleri ile güzel lezzetler sunan taze fasulye,sevilerek tüketilen klasik yemeklerimizdendir....
SANDVİCH DONDURMA
Yaz aylarının en çok tüketilen yiyeceklerinden birisi de sanırım ''dondurma''dır. Dondurmayı çok sevenler sanırım yazın gelmesini beklemeden kış aylarında da tüketiyorlar.Marketlerde paketler içinde satılan bir çok çeşidi...
ET'Lİ PATLICAN
Merhabalar,  Yaz aylarının en çok çeşidi ile sevilen sebzesi patlıcan'ı lezzetli ve hafif bir yemek olarak pişirelim bugün..Misafirleriniz için de hazırlayabileceğiniz yanında pirinç pilavı ve yeşil salata ile güzel bir akşam yemeği...
ELMALI REVANİ
'REVANİ'' Türk Mutfağının şerbetli tatlılar denildiğin de ilk sıralar da yer alan ve çok eskiye dayanan bir yere sahiptir. Süngerimsi dokusu ve şerbetini tamamen içine çekerek tatlı sevenlerin ilk tercih ettiği tatlıdır. Her...
BEYTİ KEBAP-PATLICAN SÖĞÜRMELİ
Kebaplar denilince ,hemen herkes ara sıra severek tüketiriz.Genellikle de kebapçı ustalarının hazırlayıp pişirdiği yerlere giderek damak zevkimize uygun olanı seçeriz. Urfa yöremize ait ''BEYTİ KEBABI''nı evlerinizin mutfağında...
CORDON BLEU
Merhabalar, Çok tercih edilen ''tavuk ve hindi''yemekleri içinde içindeki peynirin lezzeti ile uyumlu nefis bir ızgaraya ne dersiniz? Misafirlerinize hazırlayacağınız pratik ve lezzeti bir yemek.. İsterseniz bir gece önceden...
ZEYTİNYAĞLI AYVALI PORTAKALLI KEREVİZ
MALZEMELER: 650-700gr soyulmuş ve küp kesilmiş kereviz (3 ad orta boy) 1 ad kuru soğan 1 ad havuç 1 ad büyük ayva 1 çay bardağı zeytinyağ 1 su bardağı portakal suyu 1/2 su bardağı su 1 yemek kaşığı şeker 1,5 tatlı kaşığı tuz YAPILIŞI:...
DALYAN KÖFTE
KÖFTE İÇİN: 500 gr dana kıyma 1 ad kuru soğan 1 ad yumurta 1 yemek kaşığı zeytinyağ 1 çorba kasesi bayat ekmek ufağı tuz + karabiber İÇİ İÇİN: 2 ad havuç 2 ad yumurta 1 küçük çorba kasesi bezelye SOS: 1 ad büyük kuru soğan...
GÜVEÇ'DE TÜRLÜ
MALZEMELER 750 gr kuzu kuşbaşı 1 çay bardağı zeytinyağ + 1 dolu yemek kaşığı tereyağ 2 ad patlıcan 3 ad patates 1 ad büyük havuç 4-5 ad sivri biber 1 ad kapya biber 3 ad büyük domates 7-8 diş sarımsak 300 gr taze fasulye 1 ad büyük...
GÜVEÇ'DE TÜRLÜ
750 gr kuzu kuşbaşı 1 çay bardağı zeytinyağ + 1 dolu yemek kaşığı tereyağ 2 ad patlıcan 3 ad patates 1 ad büyük havuç 4-5 ad sivri biber 1 ad kapya biber 3 ad büyük domates 7-8 diş sarımsak 300 gr taze fasulye 1 ad büyük kuru soğan...
KALBURA BASTI
MALZEMELER 1 su bardağı süt 2 su bardağı riviera ve sızma zeytinyağ karışımı 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilya 5 su bardağı un İÇİNE: 1 kase iri doğranmış ceviz ŞERBETİ: 3 su bardağı toz şeker 3 su bardağı su 1 dilim limon YAPILIŞI:...
DİLBER DUDAĞI TATLISI
Ramazan ayını bitirmemize ve Bayram hazırlıklarına başlamamıza kısa bir süre kaldığına göre,evlerimiz de bayram hazırlıkları da başladı. Bayram evlerde aile,akrabalar ve dostlarla geçireceğimiz günlerde sevdiklerimiz için hazırlıyacağımız...
AÇMA BÖREK-PATATESLİ KAŞARLI
Bayram ikramlarımızın bir diğer lezzeti ''BÖREKLERDİR''..Hele ki ince açılmış el açması bir börek ise lezzetine doyum olmaz. El açması yapamayanlar bile bu tarifi rahatlıkla hazırlıyabilirler.. İç malzemesi olarak patates...
KARNIYARIK POĞAÇA
Ramazan ayında mutfaklarımızda sıklıkla hazırladığımız hamur işleri,sahur yemeklerinin olmazsa olmazı gibidir.Demlenen çayın yanında yenilen hamurişi  kalabalık sofralar da çok sevilir. Bugün sizler için hem peyniri hem zeytini içinde...
MUZLU ÇİKOLATALI KEK
Muz ve çikolata denilince sanırım sevmeyen yok gibidir. Bu ikili girdiği her yere çok yakışır.V e hatta krep arasında bile en çok tercih edilendir. Çay sofralarına da akşam yemek üstü tatlı ikramı olarak da servis edebileceğiniz,yumuşacık...
SU BÖREĞİ
200 yıllık değişmeyen lezzet SU BÖREĞİ 19.Yüzyıl Osmanlı Mutfağının ünlü hamur işlerinden Su Böreği,günümüzde de çok tüketilen ve sevilen bir börektir. Yapımı zahmetli ama yemesi de bir o kadar keyifli Su Böreği eskiden düğün...
KENAR DOLGULU PİZZA
PİZZA Sevenler için ,evinizin mutfağında kolayca pişireceğiniz üstelik kenar kısmından kaşar lezzeti ile başlayan nefis bir tarifimiz sizler için.. İtalyan Mutfağının en vazgeçilmez yemeği olarak bildiğimiz ''PİZZA'',gençlerimizin...
ENCHİLADA (Meksika Mutfağı)
Bu hafta Meksika Mutfağından bir lezzeti buyur ettik.Bizlerin damak zevkine uyan tavuk eti ile tortilla ekmeğinin birleşmesi de diyebiliriz.Sosu biraz farklılık gösterse de birazda acı seviyorsanız sizler için hafta sonu değişen yemek saatleri...