Neşem ÇELİK
Neşem ÇELİK
Yazarın Makaleleri
KARIŞIK PİZZA
Merhabalar sevgili Önce Vatan okurları, PİZZA denildiğin de hepimizin aklına İtalya gelse de ülkemizde de çok sevilerek tüketilen bir yiyecek haline gelen pizza'yı,çoğunlukla bu ürünü iyi yapan yerler de yemeği seviyorsunuz genellikle..Kimi...
GNOCCHİ (NİYOKKİ)
Merhabalar sevgili dostlar, 2021in ilk haftasından hepinize sağlıklı bereketli günler diliyorum. Türk Mutfağının hamur işleri denildiğin de ilk sıralar da yerini alan ''MANTI'',bir çok yöremiz de çeşitli...
SARIYER BÖREĞİ
Merhabalar sevgili dostlar, İstanbul/ Sarıyer denilince hepimizin aklına o enfes lezzette ki börekleri gelir. Tel tel ayrılan hamuru ve kuş üzümlü, kıymalı, karabiberli iç harcıyla çok lezzetli bir börektir. Börekler, el açması olsun hazır...
ŞİFACI = Şimdi tam da zamanı..
MALZEMELER: • 2 ad büyük kereviz • 1 ad havuç • 1 ad kuru soğan • 1 çorba kasesi bezelye • 2 yemek kaşığı pirinç • 1 kahve fincanı zeytinyağ • 1 tatlı kaşığı tuz • 1 yemek kaşığı toz şeker • 1,5 su bardağı su ÜZERİNE:...
KURU FASULYE HUMUSU (SUCUKLU)
SAĞLIK VE GÜZELLİKLERLE GEL YENİ YIL.. Şimdi bana geçen zamanın unutulmaz sancısı kalır diyor Nazım Hikmet... Zaman kavramını tam tanımlıyamazsakta 365 gün ve her gün eksilen saatler, günlerle devrilen bir yıl daha.. Dünyanın pandemi...
SAĞLIK VE GÜZELLİKLERLE GEL YENİ YIL..
Şimdi bana geçen zamanın unutulmaz sancısı kalır diyor Nazım Hikmet... Zaman kavramını tam tanımlıyamazsakta 365 gün ve her gün eksilen saatler,günlerle devrilen bir yıl daha.. Dünyanın pandemi yılı olarak kabul ettiği 2020.. Yeni gelen...
BOYOZ
Merhabalar sevgili dostlar, İzmir denildiğin de akla ilk gelen yiyeceklerden birisi de ''BOYOZ''dur. Sabah kahvaltı masalarının yada işe gecikenlerin sıcak sıcak alarak iş yerinde bir bardak çay eşliğinde, keyifle yediği...
CEVİZLİ İNCİRLİ LOKUM
Merhabalar sevgili dostlar, Çoğu yöremiz de cevizli sucuk olarak hazırlanan ve hepimizin severek tükettiği bir yiyecektir. Biz de evlerimiz de ona benzer lezzeti ve daha pratik yapımı ile bu lezzeti yakalamaya çalıştık. Görüntüsü ile çok...
PANCAR'LI CUPCAKE
Merhabalar sevgili Önce Vatan Gazetesi okurları, Zorlu ve sıkıntılı bir süreçten geçtiğimiz bu günler de en çok da sağlığımıza dikkat etmemiz gerekmektedir. Salgın hastalıklara karşı vücudumuzun bağışıklık sistemini güçlendirici...
TAVUKLU ŞEHRİYE BÖREĞİ
Merhabalar sevgili dostlar, Bugün ki böreğimiz sofralarınıza ister tek çeşit yemek olarak isterseniz çay ikramlarınızın yanında servis edebileceğiniz malzemesi bol ve çok lezzetli bir tarif.. Mutlaka tarif defterlerinize kayıt edin....
TİRE KEBABI 
Merhabalar sevgili dostlar, Adından da anlaşılacağı üzere Ege'nin Tire ilçesinin en meşhur ve çok lezzetli bir yemeğidir ''TİRE KEBABI''.. İki pişirmeden geçen köftelerin, bol tereyağ ve domatesle ahengi, altına yerleştirilen...
TAVUK GÖĞSÜ
Merhabalar sevgili dostlar, Türk Mutfağının sütlü tatlılar kategorisine baktığımız da ilk beş sırada yerini alan sütlü tatlılardan birisi de ''TAVUK GÖĞSÜ''dür.Yanında sunulan bir top dondurma ile özellikle yaz sıcaklarında...
ANTEP FISTIKLI İRMİK HELVASI
Merhabalar sevgili dostlar, ''HELVALAR''Osmanlı Mutfağından bugüne kadar gelen tatlılar arasında çeşidi ve lezzeti ile sevilen ikramlar arasında yer almaktadır. Osmanlı da kutlamalar için pişirilerek tüm saraya ve halka dağıtılan...
MANTARLI ET (SAÇ) KAVURMA
Merhabalar sevgili dostlar, Türk Mutfağın da belli bir yer edinen ''SAÇ TAVA'' yöre yemekleri içine girse de bir çok yöre bizim yemeğimiz demektedir. Aslına bakılırsa da hemen her yörede  de severek tüketilen yemeklerin...
JAPON SÜTLÜ EKMEĞİ
Merhabalar sevgili dostlar, Ekmekler sofralarımız da vazgeçilmez yiyeceklerin baş köşesinde yerini mutlaka alır. Bu yıl salgın nedeniyle yapılan sokağa çıkma yasakları nedeniyle de bir çoğumuz ekmeklerini kendi mutfaklarında pişirdiler...
BAFRA NOKULU
Merhabalar sevgili dostlar, Bu hafta Karadeniz Bölgesi Samsun/Bafradan bir tarifimiz var.. Bafra'da genellikle bayram günlerinde mutlaka yapılan,uzun süre bayatlamadan durabilmesi ve hafif tatlı lezzeti ile o yörede mutlaka hazırlanan bir çörek.....
AÇMA 
Merhabalar sevgili dostlar, Çocukluğumuzdan kalan, tel tel ayrılan hamuru mis gibi tereyağ kokusu ile smit'in yanında bazen sönük kalsa da, lezzetinden asla vazgeçmeyenlerin çay yanı ikramlarından birisidir ''AÇMA''......
ÇILGIN (CRAZY )KEK
Merhabalar sevgili dostlar, Bu hafta çay saati ikramlarına yer verdim.Çay ve kahvesiz olmaz diyenler ve mutlaka yanında ikramı da olmalı diyenler..Haydi buyrun o zaman ,yapımı bir o kadar kolay ama lezzeti pasta kıvamında enfes bir tarif.. Adı...
ISPANAKLI KEÇİ PEYNİRLİ KİŞ
Merhabalar sevgili dostlar, Ispanak'lar manav reyonlarında arzu endam ediyorsa bizler de bu faydalı sebzeyi her şekilde kullanarak tüketmeye başlayalım. Hemen her çeşidi ile sevile ''ISPANAK'ı bugün KİŞ olarak hazırlamaya...
GAZİANTEP LAHMACUNU
Merhabalar sevgili dostlar, Bugün ki konuğumuz hemen hepimizin çok severek yediği ''LAHMACUN''.. Salgın nedeniyle dış mekanlar da yemek yemeyenler ve lahmacunu özleyenler için evlerimizin fırınlarında da nefis bir lahmacun...
ET'Lİ LAHANA DOLMASI
Merhabalar sevgili dostlar, Kış mevsiminin sevilerek tüketilen ve birçok yemek çeşiti bulunan ''LAHANA' 'konuğumuz bugün.. Çok besleyici ve faydalı bir sebze olan lahana, güçlü bir antioksidan olmasının yanı sıra...
Vişneli Crumble
Merhabalar, Bu hafta son derece pratik ve az malzemeli olmakla birlikte çok da lezzetli bir tatlı hazırlıyalım. Crumble'ı, tatlı turta tabanının ufalanmış hali gibi tanımlıyabiliriz. Tarihi 15. yüzyıla, Avrupalı sömürgecilerin Amerikaya...
ZEYTİNYAĞLI AYVALI KEREVİZ
Merhabalar sevgili dostlar, Bu hafta yemek menümüze ekleyeceğimiz kış sebzelerinden ''KEREVİZ''e yer vermek istiyorum.Her sebzeyi zamanında yiyelim dediğimize göre, faydaları ile de mutlaka sofralarımız da bulundurmamız...
BEŞAMEL SOS'LU YAHNİ
Merhabalar, Haftalık yemek listesi hazırlayanlar için bugün lezzetli bir et yemeğine ne dersiniz? Yahniler Türk Mutfağında önemli bir yere sahiptir ve et yemekleri için de ayrı bir yerdedir.Dünya da ve Ülkemizde et ve yanında sebze/meyvelerle...
ÇİFTLİK KEBABI
Merhabalar sevgili dostlar, Kebap kelimesi çoğunlukla şiş yada ızgaraya yerleştirilen ve mangal üzerin de kızartılmış et anlamına gelse de, Orta Çağ da ortaya çıkan çeşitli et yemekleri ile de ilişkilendirilir. Kebabın Orta Doğu...
TERBİYELİ İŞKEMBE ÇORBASI
Merhabalar sevgili dostlar, Dünyada ve Ülkemiz de yaşadığımız salgın nedeniyle sıkıntılı günler geçirmekteyiz. Bugün sizlere önereceğim ''İŞKEMBE ÇORBASI''na şöyle kısaca bir değinmek isterim. İşkembe Çorbası...
DARÜZZİYAFE KÖFTESİ 
Merhabalar sevgili dostlar, Bu hafta yine eskilerden bir tarifi hatırlıyalım. ''DARÜZZİYAFE'', Kanuni Sultan Süleyman'ın 1550'li yıllarda Mimar Sinan'a Süleymaniye Külliyesinin bir parçası olarak hazırlattığı ...