Neşem ÇELİK
Neşem ÇELİK
Yazarın Makaleleri
MISIR UN'LU POĞAÇA
Merhabalar sevgili dostlar, Sabah kahvaltılarının ve beş çaylarının vazgeçilmezi ''poğaçalar'', bir çok çeşiti ile bazen evimizde bazen de fırınlardan alınarak tüketilen yiyecektir. Okulların açılmasıyla birlikte de...
HAMSİ'Lİ PİLAV
Merhabalar sevgili dostlar, Kış aylarına merhaba dediğimiz şu günler de ''balık''sofralarımız da daha sık yerini almaya başlar. Rize ve Trabzon başta olmak üzere Karadeniz Bölgesinde sıkça tüketilen bir yemek olan...
REVANİ
Merhabalar sevgili dostlar, Haftayı balıkla açtığımıza göre, arkasından mutlaka yemek istediğimiz tatlı için de ''REVANİ''yi seçtik. Türk Mutfağında ki belli başlı tatlılardan birisi olan REVANİ, Osmanlı Döneminde...
ARPACIK SOĞANLI ET KAVURMA (BEŞAMEL SOS İLE)
Merhabalar sevgili dostlar, Türk Mutfağında ''etler'' kategorisine bakıldığında, hemen her yöremiz de sevilen et yemekleri denildiğinde neredeyse ilk sıralara ''ET KAVURMA'' oturmaktadır. Hele ki Kurban Bayramı...
BEYAZ ÇİKOLATA SOS'LU PROFİTEROL
Merhabalar sevgili dostlar, Bütün Dünyada olduğu gibi Ülkemizde de sevilerek tüketilen ''PROFİTEROL'',her ne kadar çıkış tarihi bilinmese de bir Fransız Mutfağı tatlısı olarak biliniyor. Hazırlanan ''PATE CHOUX...
FIRIN MANTI
Merhabalar sevgili dostlar, Hamur, kıyma ve yoğurdun muhteşem uyumu... Üzerine birde tereyağ ve biberli sos ile harika bir yemek.. Ülkemiz de bildiğimiz ''MANTI'', değişik Ülkeler de, değişik isimler ve şekiller almış, farklı...
PIRASA KÖFTESİ
Merhabalar sevgili dostlar, Manav reyonlarının yavaş yavaş kış sebzeleri ile dolmaya başladığı günlerdeyiz. İlk yerini alan sebzelerden birisi de ''PIRASA'dır''. Soğan ve sarımsak ile aynı aileden, dev yeşil soğan...
KÖFTELİ ORMAN KEBABI
Merhabalar sevgili dostlar, Osmanlı Mutfağının aşçılarının yetiştiği Bolu şehrimize has, senelerdir yapılan, hiçbir zaman modası geçmeyen bir yemek olan ''ORMAN KEBABI'', et yemekleri içinde evlerimizde de sıklıkla pişirilen...
PATLICAN KÖFTESİ
Merhabalar sevgili dostlar, Yaz sebzeleri zamanı geçmeden, herkesin de çok sık tükettiği ve sevdiği, üstelik bir çok çeşidi ile bazen hanımların bugün ne pişirsem sorusuna hemen cevap veren bir sebzedir ''patlıcan''.. Halk...
FIRINDA MÜRDÜM ERİĞİ MARMELATI
Merhabalar sevgili dostlar, İlkbaharın müjdecisi erikler farklı türleriyle yaz aylarının en sevilen meyveleridir. Yeşil erikle başlayan ve en geç olgunlaşan MÜRDÜM ERİĞİ de yaz'a elveda derken manav reyonlarında bolca kendini gösterir....
ISPANAKLI TORTELLİNİ
Makarna denildiğinde hepimizin aklına Uluslararası mutfaklara bakıldığında İtalya gelir.Geçmiş dönemlerden günümüze makarnayı bulan ve ilk yapan toplumun kimler olduğu için yapılan araştırmalar henüz makarnayı ilk yapan toplumun kimler...
ÜÇGEN KEK
Merhabalar sevgili dostlar, Çay saatlerinin vazgeçilmez ikramlarından olan ''kek'ler'', bazen klasik tariflerimiz ile bazen de evdeki malzemeler ile hazırladığımız ve severek tükettiğimiz yiyeceklerdir. Kimi zaman öğün...
MANTAR'LI HİNDİ SOTE
Merhabalar sevgili dostlar, Bugün düşük yağ oranı ile kalp dostu HİNDİ eti ile güzel bir yemek hazırlıyalım. Zihni güçlendiren ve kansızlığa iyi gelen Hindi eti, besini mevcut enerjiye dönüştürmeyi kolaylaştıran vitaminler ve mineraller...
BANİK KÖFTE (YÖRESEL YEMEKLER-MALATYA)
Merhabalar sevgili dostlar, Bugün sizlere yapımı kolay olmakla birlikte, az bir bütçe ile yapabileceğiniz, hem doyurucu hemde bereketli bir tarif yazacağım. Malatya Bölgesine ait sıkça hazırlanan ve sevilen bir köfte.. Bulgur,içeriğinde B1...
ŞAMBALİ
Bu hafta tatlılardan örneklerle ,tatlı yiyelim tatlı konuşalım dedik ve ,sokak lezzetlerine tatlılar olarak bakacak olursak ''ŞAMBALİ'' ilk beşe giren tatlılar içindedir. Başta İzmir olmak üzere Batı Anadoluya özgü...
AŞURE
Dini takvime göre,bu sene Muharrem ayı ve Hicri yılbaşının başlayacağı tarih 9 Ağustos 2021dir.Muharrem ayı Hicri takvime göre yılın birinci ayıdır.Ve bu ayın 10.günü ise AŞURE GÜNÜ olarak idrak edilir. Bu ay da pişirilen aşure ise...
FRİGO
Eskiden yazlık sinemaların en çok tercih edilen,tadına doyum olmayan,yaz sıcaklarında ferahlatan lezzetiyle sevdiğimiz ''FRİGO''bugün bizlere de konuk olsun. Çocukluğumuzun bu lezzetini şimdilerde maalesef bulamasakta,kendi...
KABAK SALATASI (CEVİZLİ)
Merhabalar sevgili dostlar, Şu günlerde Ülkemizde yaşanan üzücü olaylar nedeniyle her birimiz sıkıntılı günler geçirsekte,diğer bir yanda da temel gereksinmemiz olan yiyecekleri hazırlamak ve hayata bir şekilde olsa da devam etmek zorundayız....
TRUF'LU İRMİK TATLISI
Merhabalar sevgili dostlar, Yaz aylarının vazgeçilmez tatlıları sütlü tatlılar arasında severek tükettiğimiz, kolay yapımı ve lezzeti ile çokça tercih ettiğimiz irmik tatlısını bugün truf ile zenginleştirelim. Özellikle de kalan kekleri...
ÜÇ KAT AYRI TAT PATATES SALATASI
Merhabalar sevgili dostlar, Bir bayramı daha geride bıraktık ve kaldığımız yerden işlerimize devam.. Geçtiğimiz yasaklı bayramın acısını çıkarırcasına tatil beldeleri kalabalıkları ile gündemi meşgul ederken, hepimizin kafasında da...
HAVUÇ DİLİMİ BAKLAVA
Merhabalar sevgili dostlar, Geçtiğimiz sene ve daha önceki Ramazan Bayramını da, Bayramları çoluk çocuk kalabalık eş dost birlikte kutlamaya alışık bir millet olarak, salgın nedeniyle biraz buruk, biraz bir başına sanki bir yanımız eksik...
PÜRE ÇANAĞINDA HİNDİ KAVURMA
Merhabalar sevgili dostlar, Yaz sıcaklarında hafif ve sağlıklı besinler tüketmeye özen göstereceğimiz şu günler de, düşük yağ oranıyla kalp dostu Hindi eti, zihni güçlendiriyor ve kansızlığa iyi geliyor. Son günler de yaşadığımız...
PARFE'Lİ MOZAİK PASTA
Merhabalar sevgili dostlar, Bu haftanın konuklarından birisi de, yaz sıcaklarında çokça tercih edilen bir Fransız Klasiği olan parfe... Ama biz parfeyi çok sevdiğimiz ve de yemekten ve yapmaktan hiç bıkmadığımız klasik lezzetimiz ''mozaik''...
KİVİLİ ETİMEK TATLISI
Merhabalar sevgili dostlar, Yaz sıcaklarında tatlıdan vazgeçemeyenler için sütlü tatlı tercihleri fazlaca rağbet görmekte.. Klasik ve pratik yapımı ile hem meyveyi hemde sütü bir arada barındıran hafif olmasının yanı sıra kullanılan meyvenin...
PATLICANLI ACI SOS (ACUKA)
Merhabalar sevgili dostlar, Yaz sıcakları hissedilir derece de tüm yurtta kendini gösterdiği şu günlerde bazen mutfaklara girmekte zor hale geliyor. Yaz aylarının çok sevilen sebzelerinin ilk beşine giren patlıcan bugün sos olarak konuğumuz...
KAYSERİ KATMERİ
Merhabalar sevgili dostlar, Yöresel Mutfaklar olarak bakıldığında Kayseri ilimiz de çok çeşitliği ile sıralamalar da yerini alır. 'MANTI” denildiğin de hepimizin aklına tabi ki Kayseri gelmektedir. Bir kaşığa 40 mantı girmesi...
KIYMALI MUSKA BÖREK
Merhabalar sevgili dostlar, Ara sıcaklar yada çay ikramları hazır yufkalar ile hem kısa sürede hemde pratik hazırlanması ile özellikle çalışan hanımların yardımcısı oluyor. Üstelik fazlaca hazırlayarak deep freez'de saklama imkanı...