Neşem ÇELİK
Neşem ÇELİK
Yazarın Makaleleri
MİNİ MİLFÖY PASTALAR
Merhabalar sevgili dostlar, Çay saatlerimizin vazgeçilmez ikramları arasında yer alan pastalar,çikolatalısı,meyvelisi ile damak zevklerine göre değişir.Ama büyük küçük hepimizin sevdiği tatlardır. Hanımların gün'lerin de yada akşam...
ETLİ PAZI DOLMASI
Merhabalar, Ülkemiz de sık tüketilen ''PAZI'',diyabetten hemeroide kadar pek çok sağlık sorununa karşı vücudu koruyarak,salata ve yemek olarak tüketilebiliyor. A-C-K vitaminleri ve Folik asit bakımından zengindir. Pazı,sindirimi...
DOLGULU ÇİKOLATALI KEK
Merhabalar sevgili dostlar, KEKE'ler,çay saatlerimizin en sık ikram edilen tatlarıdır.Bir çok çeşidi ile pratik ve kolayca kısa sürede hazırlarız. Kimi zaman detaylı tarifler denememizde enfes lezzetler çıkarmamız ve sevdiklerimizle paylaşmamız...
MAKARNA SALATASI
Merhaba sevgili dostlar, Makarnalar,bizlerin vazgeçilmeyen yemek çeşitlerinden belki de en sevilen yemeklerinden birisidir. Hele ki çocuklar bımadan her çeşidini tüketirler.Zamana karşı yarışan hanımların da kurtarıcı yemeğidir. Sadesi,soslusu,sebzelisi,kıymalısı,fırın...
ISLAK HAMBURGER
Günümüz de en çok tüketilen yiyecekler zincirine fast food'ları ilk sıralar da görebiliriz.Sağlığa faydalıdır yada zararlıdır tartışmaları söylene dursun,bu yiyecekler özellikle gençlerin en çok tercih ettikleri mekanlar arasında...
FIRIN TORBASINDA HİNDİ PİRZOLA
Merhaba sevgili Önce Vatan Gazetesi okurları, Bugün köşemiz de ''HİNDİ''ye yer veriyoruz.Yalnızca yılbaşı sofralarında hatırladığımız ''HİNDİ'',insan sağlığı açısından faydalarını duyduğunuz...
İNCİRLİ BONBON
Merhabalar sevgili dostlar, İNCİR, tazesinden kurutulmuşuna meyve olarak yenilmesinin dışında tatlılar da,kurabiyeler de ve pastalarda sevilerek tüketilen ve çok tercih edilen bir meyvedir. Yaş ve kuru incirin insan vücüduna olan faydaları saymakla...
İNCİRLİ BONBON
Merhabalar sevgili dostlar, İNCİR, tazesinden kurutulmuşuna meyve olarak yenilmesinin dışında tatlılar da,kurabiyeler de ve pastalarda sevilerek tüketilen ve çok tercih edilen bir meyvedir. Yaş ve kuru incirin insan vücüduna olan faydaları saymakla...
GNOCCHİ(NİYOKKİ)DOMATESLİ
Merhabalar, Bugün sizlere İtalyan Mutfağından bir tarif yazacağım.Bilenler bilir,hiç tatmayanlar için de vereceğim tarif ile mutfaklarında kolayca hazırlıyarak pişirebilirler. Kuzey İtalya'nın ,özellikle Emiglia Romana ve Veneto Bölgesinin...
TAVA'DA KOLAY KEK (SOSLU)
Merhabalar, Çay saatlerimizin sevilerek tüketilen ikramlarıdır KEK'ler. Sadesi,çikolatalısı,meyvelisi ve browni lezzetinde ıslak dokusuyla çikolata lezzetini sevenler için de bol soslusu.. Kısıtlı sürede hemen karıştırarak pişirmek...
MANTI ÇORBASI
Merhabalar, Yemeklerimizin başlangıcı olarak ,özellikle kış aylarında hiç eksik etmediğimiz ''ÇORBALARIMIZ''Türk Mutfağının belli başlı tariflerinin yanında yörelerimize göre çok fazla çeşidi ile kimi zaman en kolayını...
CEPLİ SANDWİCH
Merhabalar sevgili Önce Vatan Gazetesi okurları, İçine istediğiniz her türlü malzemeyi yerleştirebileceğiniz nefis bir sandwich yada poğaçayı denemek ister misiniz ? Günün her saatinde atıştırmalık olarak yada kahvaltı ve çay saatlerimizin...
HAMSİ KUŞU
Merhaba sevgili dostlar, Balık sezonunun açılmasıyla birlikte sofraların vazgeçilmez lezzeti olan ''HAMSİLER''alınmaya başladı.En çok satılan balıklar arasında ki ''HAMSİ''tam bir şifa deposudur. Tavasından...
MARMELATLI DAMA KEK
Herkese sevgiler selamlar, Çok eski tarihlerden bu yana pişirilen ''KEKLER''eskiden tencerelerde,odun ateşinde yada sobalar da pişerdi.Zamanla teknoloji ilerledikçe fırınlar ve özel reçetelerle çok lezzetli ve kabaran kekler...
TAHİNLİ KATMER (Kayseri Ketesi)
Merhabalar, 2020 yılının ilk günlerine güzel bir hamur işi tarifi ile başlayalım ve mutfaklarımız bereketli olsun. KETELER, genellikle Ramazan ayında ,sahur için hazırlanan hamur işlerinden birisidir. Ülkemizin bir çok yöresinde içi boş...
Neşem Çelik'le Yılbaşı Sofraları
Merhabalar sevgili Önce Vatan Gazetesi okurları Takvimler 2019'a veda etmeye ,2020'nin yeni takvimine ''HOŞGELDİN''demeye başlamasına kısa bir süre kala,yeni yılı kutlama hazırlıkları kimileri için bir mekan da...
FASULYE BORANİSİ
BORANİ, Anadolunun farklı yerlerinde ıspanak ve fasulye ile yapılan, üzerine sarımsaklı yoğurt dökülerek servis edilen bir yemek çeşididir. Kış aylarında genellikle kuru fasulye ile yapılanı daha çok tercih edilir. Eğer hiç tatmadıysanız...
KAVURMALI FİRİK PİLAVI
FİRİK PİLAVI, gastronomi kenti Gaziantep'in geleneksel mutfak kültürünün vazgeçilmez lezzetleri arasında yerini alır.  Yüksek miktarda lif içeren ''Firik'', B vitamini yönünden oldukça zengindir. Buğday başaklarının...
SÜTLÜ KADAYIF TATLISI
Türk Mutfağının şerbetli tatlılar bölümünde en sık yapılan ve sevilen tatlısı KADAYIF'dır. Tel tel ayrılan ister tepside,ister yuvarlaklar halinder içi cevizli ve bol şerbetli kadayıf,çok eskilere dayanan tarifleri ile her evin...
İNCİRLİ KURABİYE
Merhabalar, Kurabiyeler,bir çok çeşitli iç malzemesi ile büyük küçük hemen herkesin sevdiği,çay ve kahve yanında ikram edilen ve mutfak dolaplarımız da genellikle bulundurduğumuz yiyeceklerdir. Bazen en kolayından yoğurur yuvarlar ve fırınlarız,bazen...
NOHUTLU TAVUKLU BULGUR PİLAVI
Merhabalar, Günümüz de beslenme,yalnızca karın doyurmak olarak algılanmıyor.Yaşam kalitemizi arttırmak, hastalıklardan korunmak amacıyla daha hassas ve dikkatli davranmamızı gerektiriyor. Tüm Dünya da olduğu gibi ülkemizde de ''BULGUR''un...
ÇATLAK FISTIK KURABİYE
KURABİYELER, mutfaklarımız da kendine has teneke kutular da hemen her daim yerini alır.Büyük küçük ara atıştırmalıklar da,kahve ve çay ikramlarının yanında, çocuklarımızın beslenme çantalarında, habersiz gelen misafirlere ikram da hep...
KIYMALI ÇITIRLAR
Günümüz de zamanla yarışan hanımlarımızın imdadına yetişen hazır yufkalarla nefis ikramlıklar hazırlamamız mümkün.. Hayal gücümüz ve damak zevkimizin el verdiğince pratik ve enfes lezzetler misafirlerimiz için bize mutfaklarımız da...
PANCARLI CUPCAKE
Bugün çay sofralarına yakışan,süsü ile dikkat çeken ''CUPCAKE''e yer verelim istedik. Muffın ve Cupcake'ler ikisi de birbirine benzese de aslında onları birbirinden ayıran özellikleri ile dikkat çekerler.Muffın,tatlı...
MUSKA LAHANA DOLMASI (ETLİ)
Merhabalar, Kış sebzeleri denince ilk akla gelen sanırım ''LAHANA''dır.Manav raflarında kocaman görüntüsü ile ve bir çok yemek çeşidi ile hepimizin mutfağında ama yemeği ama dolması yada turşusu hazırlanır. Faydalarına...
KREMALI KIYMALI POĞAÇA
Merhabalar, Çay saatlerinin ve sabah kahvaltılarının vazgeçilmez ikramları olarak ilk akla gelen yiyecekler simitler ve poğaçalardır. Poğaçalar bir çok çeşidi ile ,hele ki iyi bir elden çıkma sıcak sıcak önümüze geldiğin de tadına doyum...
KARNABAHAR MÜCVERİ
Bugünün konuğu kış sebzeleri içinde çok önemli bir yere oturan ''KARNABAHAR''.... Karnabahar, çok iyi bir yağ yakıcı olan,C vitamini ve folik asit açısından zengin bir sebzedir. Hücre bazında metabolizma hızının artmasını...

İstanbul Fatura Basımı

avukat kartvizit

evden eve nakliyat

ofis taşımacılığı