Neşem ÇELİK
Neşem ÇELİK
Yazarın Makaleleri
KARNABAHAR MÜCVERİ
Bugünün konuğu kış sebzeleri içinde çok önemli bir yere oturan ''KARNABAHAR''.... Karnabahar, çok iyi bir yağ yakıcı olan,C vitamini ve folik asit açısından zengin bir sebzedir. Hücre bazında metabolizma hızının artmasını...
PUDİNG'Lİ PASTA
Merhabalar, Kış ayların da ev hanımlarının gün'leri hiç bitmez ve bu günler de ikram menüleri bir kaç gün öncesinden başlar.Her seferinde de yeni bir tarif arayışına geçilir.Hanımların yaratıcılığı devreye girdiğin de muhteşem...
DÜĞÜN ÇORBASI
Merhabalar, Havaların yavaş yavaş soğumaya başladığı şu günler de yemek sofralarında  en çok aranan başlangıç yemeği dediğimiz ''şöyle bir içimizi ısıtsın'' diye kaşıkları elimize aldığımız ,ÇORBALAR''gerek...
KÖFTELİ MANTAR
Herkese sevgiler, Bugün ''MANTAR''ile bir ara sıcak hazırlıyalım.Mantar sevmeyenlerin bile yiyebileceği bir tarif. Pişmiş mantarın tek bir porsiyonu günlük olarak önerilen ve sağlıklı kemikleri korumak için gerekli temel...
LAHANA BÖREĞİ
Merhabalar, Kış sebzeleri manav raflarında yerini aldığına göre bu hafta bu sebzelerin en görkemlisi ''BEYAZ LAHANA'' ile başlayalım. Güçlü antioksidan özelliğine sahip,C vitamini deposu beyaz lahana,içeriğinde ki vitaminler...
PORTAKALLI ZEYTİNYAĞLI PIRASA
Merhabalar, Lif bakımından son derece zengin,önemli bir antioksidan olan PIRASA,bünyesinde barındırdığı A-C-E-K-B3(Niyasin) B5(pantotenik asit) ve B9 (folik asit) vitaminleri ile kalsiyum,potasyum,demir,magnezyum,fosfor ve sodyum gibi mineraller...
PERDELİ SEBZELİ ET
Herkese sevgiler,selamlar Bugün ki tarifimiz bir tek yemek de bir çok lezzeti barındıran,tek çeşit ile ikram edebileceğiniz bir lezzet..Biraz aşamaları olsa da pişirdiğinize değecektir. Perde pilav hazırlayanlar bu sefer içine pilav et karışımı...
ÇİKOLATA KAPLAMALI UN HELVASI
Merhabalar, HELVALAR,Osmanlı 'dan günümüze Türk Mutfağının en önde gelen tatlılarıdır.Helva denildiğin de acı günleri çağrıştırsa da aslında Osmanlı'da başarı ve kutlamalar için pişirilen ve eşe dosta sevinçleri paylaşmak...
KAKAOLU HAŞHAŞLI ÇİÇEK EKMEK (İÇİ TEREYAĞ VE KAŞAR PEYNİRLİ)
Bugün kü konuğumuz ''EKMEK''.. Tarihine şöyle bir göz attığımız da medeniyetler tarihi kadar eski olduğunu görürüz. Kuşkusuz yabani buğday ve arpanın tarihi ile başlar. Ekmek, insanoğlunun bilinen en eski, en temel ve...
MÜCVER
Ara sıcak ve aparetif olarak sofralarımız da sevilen bir yer edinen ''MÜCVER'', her ev de sıkça tercih edilen yiyeceklerdendir. Diyet yapanların tercih ettiği sebzeler arasında ilk sırayı alan ''KABAK'',...
DALYAN KÖFTE
Merhabalar,   Türk Mutfağının önemli bir yerine oturan ''KÖFTELER'',yörelerimizin bir çok çeşidi ile tüketilen yemekler arasında ilk sıralarda yerini alır.Gerek evlerimizin gerekse dış mekanlarda tükettiğimiz en...
HİNDİ İNCİK (SEBZELİ)
Sonbahar mevsimine girdiğimiz bu günlerde beslenmemize dikkat etmemiz gerekmektedir.Bunlardan biri de ''HİNDİ ET''dir.  En çok çinko bulunan hindi eti,bağışıklık sistemimiz için,vücudun yağ protein ve karbonhidratları...
ANKARA TAVA
Merhabalar, İç Anadolu Bölgesinde Ankara Mutfağı denilince ilk aklımıza gelen yemek ''ANKARA TAVA'dır.Tepside ki sunuluşu,et ile pilavın iç içe geçen lezzeti ile davet sofralarının vazgeçilmezidir. Bu hafta gelin hep birlikte...
GÜVEÇ'DE TÜRLÜ
Herkese Merhabalar, Her ne kadar yaz mevsiminde bol olan sebzelerle bir çok yöremiz de severek pişirilen ''TÜRLÜ'',yaz mevsiminin son sıcak günleri olan bugünler de ,son elveda demeden bir kez daha pişirelim ve dostlarımızla...
PATATES MANTISI
Mutfaklarımızın demirbaş'ı, büyük küçük herkesin hemen her öğünde yiyebileceği, kızartması, haşlaması, börek ve gözlemelerdeki iç malzemesi derken çok sık tükettiğimiz ''PATATES'' Bunların yanında A-C-K-B6...
ELMALI MİNİ TARTLAR
Merhabalar, Sonbaharın gelmesiyle birlikte okulların açılması,ev hanımlarının konuk ağırlama ve gün adı altında yapılan arkadaş toplantıları da başladığına göre,çayın yanında ikram edilecek tarif araştırmasına girenler için ,vazgeçilmez...
AŞURE
Muharrem ayının 10. günü olarak bilinen AŞURE GÜNÜ, bereketin ve merhametin daha bol olduğu bir gün olarak bilinmektedir. İslami inanışa göre, Hz. Nuh Peygamberin büyük tufan da gemisinin karaya oturması sonucu, kalan malzemelerle yapılan...
KIRPIK TAVA BÖREĞİ
Merhabalar, En kolayından üstelik bir o kadar da lezzetli bir börek yapmaya ne dersiniz ? habersiz gelen misafirleriniz için yada eliniz de kalan yufkaları değerlendirmek için yapılabilecek en pratik tarif..İnanın çok memnun kalacaksınız.. MALZEMELER:...
ACIBADEM KURABİYESİ
ACIBADEM KURABİYESİ,19.yüzyıl Osmanlı Mutfağında evlerde yapılan bir kurabiye olduğu gibi,kurabiye fırını denilen,çarşı fırınlarında da yapılan bir kurabiye çeşitidir. O dönemin en sevilen kurabiyesidir. Günümüzde de ''KURABİYELER''kategorisinde...
PEYNİRLİ PİDE
Pideler genellikle kebap salonların da yemeyi tercih ettiğimiz yiyeceklerdendir. Çoğu zaman da kalabalık misafirlere öğlen servisi olarak sunarız. Bazen iç malzemesini hazırlıyarak pide fırınlarına gönderdiğimiz kıymalı ,peynirli yada kuşbaşı...
PATLICANLI ACI SOS
Ağustos ve Eylül ayları genellikle evlerde kış'a hazırlıklarla geçer. Bir çoğumuz sebze kurutmaları, tarhana, erişte, yaz meyveları ile reçeller ve marmelatları hazırlarız. Bunlardan biri de soslardır. Mutfak dolaplarımız da hazırladığımız...
ISPANAKLI TAVA BÖREĞİ
Herkese güzel geçirilecek günler diliyorum. BÖREKLER... Türk Mutfağında belli bir yere sahip olan hamur işleri içinde belki de en çok tüketilen yiyecektir. İster hazır yufka ile ister el açması ile, bazen çay saatlerin de ,bazen de yanına...
ARPACIK SOĞANLI VE BEŞAMEL SOSLU KAVURMA
Merhabalar, Et yemekleri tercih edenler için enfes lezzette bir tarifimiz var bugün. Kavurma yemekleri bir çoğumuzun sıklıkla pişirdiği yemekler içindedir. Gelin bildiğimiz kavurmayı biraz daha lezzetli hale getirelim .bu hafta misafir ağırlıyacak...
NEW YORK CHEESCAKE
Cheescake'ler hayatımıza girdiği günden beri,kimimiz için vazgeçilmez bir tat,kimimiz içinse hiç tarzım değil diyebilecek kadar cesurca geri çevrilen bir pasta çeşidi..Dünyaca ünlü cheescake'ler nerede yapıldı denildiğinde İngiltere...
KIBRIS KÖFTE
Merhabalar, Bayram telaşesi,misafir ikramları ve akraba ziyaretleri sırasında yemek saatlerini biraz kaçırmış olabiliriz.Bu hafta günlük rutin yemek saatlerimize döndüğümüze göre,sofralarımızın sevilen bir yemeğini sizlerle paylaşmak...
KURBAN BAYRAMI GELMİŞ HOŞGELMİŞ...
Kurban Bayramı,Müslümanlar tarafından Hicri Takvime göre Zilhicce ayının 10. gününüden itibaren dört gün boyunca kutlanan bir dini bayramdır. Kurban,bir dinsel buyruğu yada adağı yerine getirmek için kesilen hayvandır.Bu yüzden İslam dininde...
ÇİKOLATALI COCOSTAR PASTA
Sıcak havalar da kolay yapımı ve bir o kadar da lezzetli oluşu ile misafirlerinize ikram edeceğiniz nefis bir çay saati ikramı.. Hindistan cevizi lezzetini sevenler bu pasta da bu nefis lezzeti damaklarında bolca hissedecekler..İstediğiniz bir meyva...