Merhabalar sevgili dostlar,

Yaz aylarının sevilen ve çok çeşit yemeği ile mutfaklarımız da eksik etmediğimiz ''PATLICAN''ile bugün hem çok kolay hemde çok lezzetli bir tarif hazırlıyacağız.

Bilindik klasik patlıcan yemeklerinin dışına çıkalım,üstelik diyette olanlar ve sıcakta hafif bir yemek olsun diyenlerin de beğeneceğini umuyorum.

Şu mevsim de lezzeti yerinde olan ''BOSTAN PATLICAN''ı kullanacağız.

Misafirleriniz  için de ara sıcak olarak düşünebilirsiniz.

Haydi buyrun birlikte kolayca hazırlıyalım...

  • MALZEMELER:
  • Miktarları istediğiniz kadar arttırabilirsiniz.
  • 1 ad büyük bostan patlıcan
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 75 gr kaşar peyniri yada parmesan
  • 75 gr sucuk (tercihe göre sosis ve pastırma da olabilir)
  • 2 yemek kaşığı domates püresi
  • Tuz
  • Karabiber
  • HAZIRLANIŞI:
  • Patlıcanın sadece sap kısmını kesin ve bir parmak kalınlığında halkalar halinde doğrayın.
  • Doğranan patlıcanları tuzlu su içinde 1/2 saat bekletin.
  • Tekrar yıkayın ve kurulayın.
  • Döküm tavanızı kızdırın.
  • Patlıcan halkalarına bir fırça yardımıyla zeytinyağ sürün.
  • Tuz ve karabiber serperek tavaya yerleştirin.
  • Arkalı önlü yumuşayana kadar közleyin.
  • 5 dakika içinde közlenmiş olacaktır.
  • Hepsini küçük bir tepsi yada borcama dizin.
  • Üzerlerine önce domates püresi,küçük doğranmış sucuk parçaları ve rendelenmiş kaşar peyniri yerleştirin.
  • 190 derece de ısıtılmış fırında 5 dakika pişirin.
  • Sucuklar kızaracak ve kaşar peyniri eriyecektir.
  • Sıcak sıcak ikram edin.
  • Afiyet olsun.
  • Sevgiyle..