MALZEMELER:
3 patlıcan
10 ad küçük domates
7 diş sarımsak
1 yemek kaşığı sirke
1 su bardağı sıvıyağ
Tuz
Kırmızıbiber
YAPILIŞI:
Patlıcanları alacalı soyun ve tuzlu suda 15 dakika bekletin.Tekrar yıkayın ve kurulayın ve boydan uzun şeritler halinde kesin.
Sıvıyağı tavaya alın ve kızdırın.Şerit kestiğiniz patlıcanları kızartın.
Ayrı bir tavaya 1 yemek kaşığı sıvıyağ alın ve domatesleri bütün olarak kavurmaya başlayın.Sarımsakları halka doğrayın ve domateslere ekleyin.Kızaran patlıcanları domateslerin üzerine alın.Sirkeyi,tuzunu ve kırmızıbiberini ilave ederek 10 dakika kaynatın.Bütün tatlar birbirine geçecektir.
Afiyet olsun, sevgiyle kalın...
- ''Osso Buco'' 18.05.2024
- KENAR DOLGULU PİZZA 11.05.2024
- SIKICIK ÇORBASI (KÜTAHYA MUTFAĞI) 27.04.2024
- KAFKAS ÇÖREĞİ 21.04.2024
- GONCAGÜL BÖREĞİ 01.04.2024
- PASKALYA ÇÖREĞİ 30.03.2024
- İZMİR KÖFTE 25.03.2024
- PANCARLI PEYNİRLİ RULO 23.03.2024
- RAMAZAN AYI SAĞLIKLA GEÇSİN... HOŞGELDİN ŞEHR-İ RAMAZAN... 11.03.2024
- OSMANLI SARAY MUTFAĞI - VİŞNELİ YAPRAK DOLMASI 26.02.2024
Yorumlar