Merhabalar sevgili dostlar,
Koca bir 365 günü iyisiyle kötüsüyle geride bıraktık ve yeni bir yıla adım attık.Öncelikle sağlık sıhhat ile güzel bir yıl dileğimiz vede tüm Dünyada yaşandığı gibi Ülkemizde de yaşanan salgının bir an önce bitmesini dileyelim.
Yeni yılın ilk haftasında ağızlarımız tatlı olsun diye hepimizin sevdiği krema, meyve ve pandispanya ile birleşerek damaklar da şenlik yarattığını bildiğim bir pasta bu hafta köşemizin konuğu olsun.
Yumuşacık ağızda eriyen pandispanyanın ipeksi krema ile birleşmesi ve frambuaz'ın hafif ekşimsi tadı ile iç baymadan yiyebileceğiniz ve ikram edebileceğiniz bir pasta..Yapımı ile de sizleri yormayacak ortaya çıkan sonuçtan çok memnun kalacaksınız.
Haydi buyrun hep birlikte hazırlıyalım.


• MALZEMELER:
• PANDİSPANYA-28x28 kare borcam
• 3 ad L yumurta(120gr)
• 2 kahve fincanı (120gr) toz şeker
• 120gr Un (1 su bardağı + 2 yemek kaşığı )
• 1 yemek kaşığı zeytinyağ + 1 yemek kaşığı ılık su
• 1 paket vanilya
• 1 çay kaşığı kabartma tozu


• HAZIRLANMASI:
• Yumurtaları mikser kabınıza alarak çırpmaya başlayın.
• En az üç seferde şekeri ekleyerek çırpmaya devam edin.
• Şekerin daha çabuk erimesi için su ekleyin.
• Yumurtalar ve şeker köpük kıvamına gelince zeytinyağ ekleyin ve bir tur çırptıktan sonra mikseri kapatın.
• Un, vanilya ve kabartma tozunu eleyin ve yine üç sefer de karışıma ekleyin ve spatula ile aşağıdan yukarıya çevirerek karıştırın.
• Borcamı yağlayın ve unlayın.
• Karışımı içine yerleştirin.
• 175 derece de ısıtılmış fırında 8 dakika pişirin.
• Fırının kapağını açın ve pandispanyayı önce fırın içinde daha sonra oda sıcaklığında üzeri örtülü olarak soğutun.
• Pandispanyanız soğurken kremanızı hazırlayın.


• KREMA İÇİN:
• 200ml krema
• 1 çay bardağı (80gr) pudra şeker
• 1 paket (200gr) Labne peyniri


• HAZIRLANMASI:
• Kremayı mikser kabınıza alarak çırpmaya başlayın.
• Yoğun kıvama gelince pudra şekerini ekleyin ve çırpın.
• Labne peynirinin suyunu süzerek ilave edin ve homojen bir kıvam alana kadar çırpın.
• Hazırladığınız kremayı krema sıkma torbasına alın ve buzdolabına kaldırın.


• ARASINA:
• 2 ad Muz
• Muzları halkalar halinde doğrayın.


• HEPSİNİ HAZIRLAMAK:
• Soğuyan pandispanyayı yuvarlak kurabiye kalıbı ile keserek hazırlayın.
• Yuvarlak pandispanyaları tabağa alın, kalan parçaları ufalayın.
• Yuvarlak olan pandispanyanın üzerine krema sıkın ve muz yerleştirerek tekrar krema sıkarak düzeltin.
• Bütün pastaları aynı şekilde hazırladıktan sonra ufaladığınız pandispanyaları (kum gibi olacaktır)pastaların üzerine serpin.


• SÜSLEMEK İÇİN:
• Pudra şekeri
• Frambuaz
• En son olarak da pastaların üzerine pudra şekeri serperek frambuaz yerleştirin.
• Bu enfes lezzeti mutlaka deneyin memnun kalacaksınız.
• Afiyet olsun.
• Sevgiyle...