Muz ve çikolata denilince sanırım sevmeyen yok gibidir.

Bu ikili girdiği her yere çok yakışır.V e hatta krep arasında bile en çok tercih edilendir.

Çay sofralarına da akşam yemek üstü tatlı ikramı olarak da servis edebileceğiniz,yumuşacık ve çok lezzetli bir tarifimiz var ..

Hem içinde hem dışındaki sosun da bulunan muz,lezzeti ve mis gibi kokusu ile ilk tercih edeceğiniz kek'ler arasına girecektir.

Haydi buyrun tarifimize;

MALZEMELER:

4 ad yumurta

1 su bardağı toz şeker

1 çay bardağı süt

1 kahve fincanı zeytinyağ

3 ad muz (küçük doğranmış)

2 yemek kaşığı kakao

2 yemek kaşığı damla çikolata

1 paket toz krem şanti

1 paket kabartma tozu

1 paket vanilya

1,5 su bardağı un

SOS:

3 adet büyük yumuşak muz

2 yemek kaşığı pudra şeker

1 kahve fincanı su

ÜZERİNE:

3 yemek kaşığı nutella

1 kahve fincanı süt

İnci boncuk şekerlemeler

YAPILIŞI:

Yumurtalar ve toz şekerini mikser yardımıyla köpük haline gelene kadar çırpın.

Sırasıyla süt,zeytinyağ ekleyin karıştırın.

Toz krem şantiyi ilave edin.

Unu,kakaoyu,kabartma tozunu ve vanilyayı eleyerek ekleyin karıştırın.

Muzları küçük doğrayın ve damla çikolata ile birlikte ilave ederek spatula ile karıştırın.

24 cm çapındaki ortası delik kek kalıbını tereyağ ile yağlayın ve hafif un serpin.

Kek hamurunu kalıba boşaltın.

175 derece de ısıtılmış fırında takrini 40-45 dakika pişirin.(kürdan kontrolü yapın)

Fırından çıkan kekinizi soğumaya bırakın ve servis tabağına çıkarın.

SOS İÇİN:

Muzları doğrayın ve bir kaseye alın.

Üzerine pudra şekeri ile suyunu alın ve kısık ateşte karıştırarak püre haline getirin.

Ilınınca kekin üzerine gezdirin.Ve soğutun.

Nutella ile sütü bir kaseye alın ve kısık ateşte nutella sıvı hale gelene kadar karıştırın.

Ateşten indirin ve ılınınca kekin üzerine gezdirin.

en son olarak inci şekerlemelerle süsleyin.

Hepinize afiyet olsun.

Sevgiyle...