Merhabalar,

Hava sıcaklığının çok arttığı şu günler de sütlü tatlı tercihleri daha çok oluyor.

Yaz ayları meyvelerin ve sebzelerin en bol ve güzel olduğu günlerdeyiz.

Tavuk göğsü sütlü tatlılar arasında en çok tercih edilen sıralamasında sanırım ilk beşinci sıraya girer..

Sevilen bu sütlü tatlıya biz bir güzellik daha katalım hem görüntüsü hem lezzeti bir kat daha artsın üstelik küçük çocukları olan anneler de çocuklarına yedirebilsinler.

Meyve pürelerini hazırlamak işinizi uzatacağı için tavuk göğsünü hazır paketler de kullanalım yada yalancı tavuk göğsü olarak un, süt şeker olarak da pişirebilirsiniz, tercihi sizlere bırakıyorum. Haydi gelin hazırlıyalım.

MALZEMELER:

• 2 paket hazır tavuk göğsü

• 2 yemek kaşığı un

• 6 su bardağı süt

MEYVE PÜRELERİ İÇİN:

• 2 ad kivi + 4 yemek kaşığı şeker + 1 yemek kaşığı nişasta

• 2 ad şeftali +4 yemek kaşığı şeker + 1 yemek kaşığı nişasta

• 2 su bardağı kiraz yada vişne +4 yemek kaş.şeker+1 yem. kaş. nişasta

ÜZERİNE:

• Hindistan cevizi

• Toz Antep Fıstığı

HAZIRLANIŞI:

• Önce püreleri hazırlamakla başlayalım.

• Her bir meyveyi rendeleyerek ayrı kaplara alın.

• Yine aynı ölçülerde şeker ve nişastalarını ekleyerek karıştırın.

• Kısık ateşte devamlı karıştırarak pişirin.

• Bu arada büyük bir tencereye sütü alın.Üzerine Tavuk göğsü paketlerini,ununu ekleyerek el çırpıcısı ile güzelce karıştırın.

• Orta ateşte karıştırarak koyu kıvam alana kadar pişirin.

• Her iki malzememiz de piştiğine ve biraz ılık kıvama geldiğine göre şimdi tabağa alma zamanı.

• Dikdörtgen borcamınızı soğuk sudan geçirin suyunu iyice süzün.

• Önce bir kat tavuk göğsü üzerine kivili meyve peltesini,sonra yine bir kat tavuk göğsü tekrar vişneli pelteyi, yine tavuk göğsü ve şeftalili pelteyi eşit olacak şekilde yerleştirin.

• En üst katta kalan tavuk göğsü olarak yani 4 kat tavuk göğsü 3 kat meyve püresi olacak şekilde hazırlayın.

• Bir spatula ile üzerini güzelce düzeltin.

• Strecle kapatın ve en az 3-4 saat buzdolabında soğutun.

• Bir gece önceden hazırlarsanız çok daha güzel kıvam alacak ve rahat rulo haline getireceksiniz.

• Tatlımız hazırsa servis için uzun şeritler olarak kesin.

• Kıvırarak rulo halinde tabağa alın ve hindistan cevizi bulayın.

• Son olarak da üzerine antep fıstığı serperek ikram edebilirsiniz.

• Bu fresh ve lezzetli tatlıyı çok seveceksiniz.

• Afiyet olsun.

• Sevgiyle..

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.