Merhabalar sevgili dostlar,

Bu hafta lezzetinin yanı sıra,her katında ayrı lezzet barındıran ve tabakta ki görüntüsü ile çok şık bir tabak hazırlıyalım.

İnanın sonuç yorgunluğunuza değecek ve eğer misafirleriniz için sunacaksanız ,onların yüzlerinde gülümseyi görmek sizleri mutlu edecektir.

Yaz günlerinde olduğumuza göre istediğiniz her yaz sebzesini rahatça bulacağınız için,biraz büyükçe seçeceğiniz köy biberleri yada çarliston biberleri bu tarifi hazırlarken sizlere yardımcı olacaktır.Aynı boylarda seçerseniz ve kişi sayısına göre hazırlıyabilirsiniz.

Üç ayrı lezzeti bir arada alacaksınız,dışı köfte içi ise buharda pişmiş ve içi kaşar peynirli biberler olacaktır.

Haydi gelin hep birlikte hazırlıyalım ve bu hafta misafir ağırlamak isteyenleriniz varsa sizlere bir seçenek olsun.

Hepinize kolay gelsin.

• MALZEMELER:

• 500 gr dana kıyma(orta yağlı)

• 1 su bardağı bayat ekmek kırıntıları

• 1 ad kuru soğan

• 6-7 dal ince kıyılmış maydanoz

• Tuz, Karabiber, Kekik, Kimyon

• YAPILIŞI:

• Kıymayı bir kaseye alın.

• Kuru soğanı üzerine rendeleyin.

• Bayat ekmek kırıntılarını,maydanozu,tuz ve baharatları ekleyerek yoğurun.

• Arada elini ıslatarak güzelce yoğurun ve bir kenara alın.

• İÇ KISMI İÇİN:

• 6-7 ad büyükçe köy biberi

• 200 gr kaşar peyniri yada dil peyniri

• HAZIRLANIŞI:

• Biberlerin sap kısımlarını kesin ve dikkatlice çekirdeklerini çıkararak yıkayın.

• Peyniri biberlerin uzunluğunda uzun olarak kesin.

• Peynirleri biberlerin içine sıkıca yerleştirin.

• Onları da bir kenara alın.

• BULAMAK İÇİN:

• 1 çorba kasesi un

• 1 çorba kasesi galeta unu

• 2 ad yumurta

• HAZIRLANIŞI:

• Hepsini ayrı tabaklar içinde hazırlayın.

• DOMATES SOS:

• 2 ad büyük domates (kabuğu soyulup küp doğranmış)

• 1 diş sarımsak

• 5 yemek kaşığı zeytinyağ

• 1/2 su bardağı su

• HAZIRLANIŞI:

• Domatesleri bir kaseye alın ve zeytinyağ ilavesiyle orta ateşte 5 dakika kavurun.

• Sarımsağı rendeleyin az tuz ile ekleyin,karıştırın.

• suyunu vererek 10 dakika kaynatın.

• KIZARTMAK İÇİN:

• 2 su bardağı ayçiçek yağı

• HEPSİNİ HAZIRLAMA:

• Hazırladığınız köfteden bir sayısına göre parçalar ayırın ve yuvarlayın.

• Yuvarladığınız köfteleri tek tek strech arasında yuvarlak açın.

• Ortasına hazırladığınız biberi yerleştirin ve biberin şeklini alacak şekilde sıkıca sararak kenara alın.

• Hepsini aynı şekilde hazırlayın.

• Ayçiçek yağını tavaya alın ve kızdırın.

• Hazırladığınız biberleri önce una sonra yumurta ve galeta ununa bulayın.

• Kızgın yağda çevire çevire güzelce kızartın.

• Servis tabağına aldığınız yemeğinizin üzerine domates sos gezdirerek ikram edebilirsiniz.

• Afiyet olsun.

• Sevgiyle...