Merhabalar,

Bugün güzel bir tavuk yemeği hazırlamaya ne dersiniz?

Beyaz et sağlıklı denildiği için çoğunlukla mutfaklarımız da tavuk ve hindi etini tercih ederken, tavuk yetiştirmekte söylenen bir takım söylentiler biraz içimizi bulandırsa da organik tavuk satılan yerlerden alınan tavuklarla çeşitli tavuk yemeklerini hazırlıyarak pişirmekteyiz.

Bir çok çeşiti olması nedeniyle de elimizin altında eğer tavuk etimiz varsa hemen kolları sıvar ve bir tavuk yemeği hazırlıyıveririz.

Bizde bugün mantar ile tavuk sote hazırlıyacağız.Mantar ile tavuk uyumu bir çoğumuzun tercih sebebidir.Hepinize kolaylıklar diliyorum.

MALZEMELER:

500 gr kuşbaşı doğranmış tavuk göğüs

200 gr istiridye mantarı

1 adet kuru soğan

3 adet domates

8 adet sivri biber

7 diş sarımsak

1 yemek kaşığı domates salçası

5 yemek kaşığı zeytinyağ

1 çay bardağı su

Tuz 

Karabiber

Acı sevenler kırmızı biber'de ekleyebilir.

YAPILIŞI:

Kuşbaşı doğranmış tavuk etlerini bir tavaya alın ve zeytinyağ ilavesiyle kavurmaya başlayın.

Soğanı ve sarımsakları küçük doğrayın ve rengi dönen tavuk etlerine ekleyerek kavurmaya devam edin.

Domateslerin kabuklarını soyarak küp doğrayın.

Sivri biberleri de küçük halkalar halinde doğrayın.

Soğanlar yumuşayınca önce biberleri daha sonra domatesleri de ilave ederek karıştırın.

İstiridye mantarlarını yıkadıktan sonra mutlaka iyice sıkarak suyunun çıkmasını sağlayın.(sünger gibi olduğundan suyu içine çekecektir.)

İnce şeritler halinde doğrayın.

Kavrulmakta olan yemeğinize mantarları da ekleyin.

Salçayı,tuzu ve karabiberini ekleyerek karıştırın.

Suyunu vererek kapağını kapatın ve 10 dakika pişirin.

Hepinize afiyet olsun.

Sevgiyle...