MALZEMELER:
7 ad.orta büyüklükte patates
2 ad limon suyu
6 yemek kaşığı sızma zeytinyağ
3 diş sarımsak
tuz (damak zevkinize göre)
ÜZERİNİ KAPLAMAK İÇİN:
1 ad büyük havuç
1 ad büyük karpuz turp
1 çorba kasesi ince kıyılmış maydanoz
YAPILIŞI:
Patatesleri yıkayın ve bir tencereye alın. Üzerini geçecek kadar su ekleyerek orta ateşte haşlamaya bırakın.
Patatesler haşlanınca kabuklarını soyun ve rendeleyin.
1 ad limonun suyunu,dövülmüş sarımsakları,zeytinyağını ve tuzunu ilave ederek karıştırın.Kasenizin üzerini kapatarak 1/2 saat kadar buzdolabında bekletin.
Lezzetler iyice birbirine geçsin.
Bu arada üzerlerini kaplayacağınız malzemeleri hazırlıyabilirsiniz.
Havucun dış kabuğunu soyun ve rendenin ince kısmıyla rendeleyin.
Karpuz turbun dış kabuğunu soyun ve iç kırmızı kısmını rendeleyin. 
Havuç, maydanozu ve turbu ayrı tabaklara yerleştirin. Havuç ve turbu limon suyu, az zeytinyağ ve tuz ile tatlandırın.
Buzdolabında soğuyan patateslerinizi elinizle yuvarlayın. (cevizden küçük)
Bütün patatesler yuvarlanınca sırasıyla bir kısmını havuca, bir kısmını turba, bir kısmını da maydanoza bulayarak servis tabağına dizin. Hem yemek sofralarınız da, hemde çay saatleriniz de ikram edebileceğiniz şık ve lezzetli bir sunumdur.. 
Afiyet olsun...