Merhabalar sevgili dostlar,
İçeriğinde ki vitaminler ve minerallerle çok faydalı bir sebze olan ''LAHANA''yı son elveda derken mutfaklarımız da kiş yapımı için konuk edelim.
İşte ''LAHANA''tüketmeniz için 10 neden;
- Güçlü antioksidan özelliğine sahip
- C vitamini deposu
- Bağışıklığı güçlendirir,hazmı kolaylaştırır.
-Bağırsak sağlığını korur.
-Zayıflamaya yardımcı olur.
-Göz sağlığını güçlendiriyor.
-Akne oluşumunu engelliyor.
-Kemikleri güçlendiriyor.
-Kalbi koruyor,kan basıncını düzenliyor.
-Toksinlerden arındırıyor.
Bu kadar faydalı bir sebzeyi bilinenin aksine farklı kullanalım..
Haydi o zaman tarife geçelim.
- MALZEMELER:
- KİŞ HAMURU:
- 100 gr soğuk tereyağ (küp doğranmış)
- 1 ad yumurta
- 2 su bardağı (200gr) un
- 1 tatlı kaşığı tuz
- YAPIMI:
- Unu eleyerek bir kaseye alın ve soğuk tereyağ ekleyerek parmak uçlarınızla ufalayarak un ve tereyağının kum gibi olmasını sağlayın.
- Bu işlemi süratli yaparsanız tereyağ fazla erimeden kum halini alacaktır.
- Yumurta ve tuz ekleyerek hamur haline getirerek toparlayın.Sert bir hamur olacaktır.
- 20 dakika strech sarılı olarak buzdolabında dinlendirin.
- Tart kalıbınızı tereyağ ile yağlayın.
- Hamurunuzu strech yada yağlı kağıt arasında tart kalıbı boyutunda açın ve kalıbınıza yerleştirin.
- Hamurun orta kısımlarını fazla kabarmaması için çatalla delin.
- 175 derece de ısıtılmış fırında 10 dakika pişirin.
- İÇ MALZEMESİ:
- 1 büyük kase ince kıyılmış beyaz lahana
- 3 yemek kaşığı zeytinyağ
- 3 yemek kaşığı krema
- 1 kahve fincanı süt
- 1 küçük çorba kasesi rendelenmiş kaşar peyniri
- 1 küçük çorba kasesi küp doğranmış sucuk
- Karabiber + Kırmızıbiber + az tuz
- YAPIMI:
- Bir tavaya zeytinyağımı alın ve orta ateşte ince kıyılmış lahanaları kavurmaya başlayın.
- Lahanalar takribi 400 gr kadar olacaktır.
- Lahanalar hafif yumuşamaya başlayınca ateşten indirin ve soğutun.
- Bir tepsiye boşaltın.
- Diğer malzemelerini ilave ederek karıştırın.
- Tart hamurunun üzerine yerleştirin.
- 175 derece de ısıtılmış fırında 20 dakika tekrar pişirin.
- Ilık hale gelince servis tabağına alarak dilimler halinde ikram edebilirsiniz.
- Afiyet olsun.
- Sevgiyle...