Merhabalar sevgili dostlar,

İçeriğinde ki vitaminler ve minerallerle çok faydalı bir sebze olan ''LAHANA''yı son elveda derken mutfaklarımız da kiş yapımı için konuk edelim.

İşte ''LAHANA''tüketmeniz için 10 neden;

- Güçlü antioksidan özelliğine sahip

- C vitamini deposu

- Bağışıklığı güçlendirir,hazmı kolaylaştırır.

-Bağırsak sağlığını korur.

-Zayıflamaya yardımcı olur.

-Göz sağlığını güçlendiriyor.

-Akne oluşumunu engelliyor.

-Kemikleri güçlendiriyor.

-Kalbi koruyor,kan basıncını düzenliyor.

-Toksinlerden arındırıyor.

Bu kadar faydalı bir sebzeyi bilinenin aksine farklı kullanalım..

Haydi o zaman tarife geçelim.

  • MALZEMELER:
  • KİŞ HAMURU:
  • 100 gr soğuk tereyağ (küp doğranmış)
  • 1 ad yumurta
  • 2 su bardağı (200gr) un
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • YAPIMI:
  • Unu eleyerek bir kaseye alın ve soğuk tereyağ ekleyerek parmak uçlarınızla ufalayarak un ve tereyağının kum gibi olmasını sağlayın.
  • Bu işlemi süratli yaparsanız tereyağ fazla erimeden kum halini alacaktır.
  • Yumurta ve tuz ekleyerek hamur haline getirerek toparlayın.Sert bir hamur olacaktır.
  • 20 dakika strech sarılı olarak buzdolabında dinlendirin.
  • Tart kalıbınızı tereyağ ile yağlayın.
  • Hamurunuzu strech yada yağlı kağıt arasında tart kalıbı boyutunda açın ve kalıbınıza yerleştirin.
  • Hamurun orta kısımlarını fazla kabarmaması için çatalla delin.
  • 175 derece de ısıtılmış fırında 10 dakika pişirin.
  • İÇ MALZEMESİ:
  • 1 büyük kase ince kıyılmış beyaz lahana
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 3 yemek kaşığı krema
  • 1 kahve fincanı süt
  • 1 küçük çorba kasesi rendelenmiş kaşar peyniri
  • 1 küçük çorba kasesi küp doğranmış sucuk
  • Karabiber + Kırmızıbiber + az tuz
  • YAPIMI:
  • Bir tavaya zeytinyağımı alın ve orta ateşte ince kıyılmış lahanaları kavurmaya başlayın.
  • Lahanalar takribi 400 gr kadar olacaktır.
  • Lahanalar hafif yumuşamaya başlayınca ateşten indirin ve soğutun.
  • Bir tepsiye boşaltın.
  • Diğer malzemelerini ilave ederek karıştırın.
  • Tart hamurunun üzerine yerleştirin.
  • 175 derece de ısıtılmış fırında 20 dakika tekrar pişirin.
  • Ilık hale gelince servis tabağına alarak dilimler halinde ikram edebilirsiniz.
  • Afiyet olsun.
  • Sevgiyle...