Merhabalar sevgili dostlar,

Yaz aylarının çok sevilen sebzelerinden birisi de ''TAZE FASULYE''dir.

Etlisi, kıymalısı, zeytinyağlısı, kavurması ve hatta Karadeniz'e has turşusu ile evlerimiz de sıkça pişirdiğimiz yemekdir.

Uzmanların da çok sıkça belirttiği gibi faydalarından dolayı haftanın 3 günü tüketmemiz gereken bir sebzedir.

Yüksek oran da lif içeren ve A-B12-C ve K vitaminleri ile potasyum, kalsiyum,fosfor,manganez deposu bir sebzedir.Kemik gelişimine faydası olduğu gibi, hazımsızlığı gidererek, sindirim sisteminin gelişimini olumlu yönde etkiler. Bu demektir ki çocuklarımıza da bu sebzeyi sevdirerek yedirmek..

Saymakla bitmeyen faydaları olan fasulyenin bugün vereceğim tarifi için Ayşe Kadın yada bir diğer adıyla Boncuk Ayşe Fasulye uygundur.

Bir diğer çeşidi olan Çalı Fasulye zeytinyağlı yemek için daha uygundur.

Haydi buyrun tarifimize;

MALZEMELER:

• 1 kg Boncuk Ayşe Fasulye

• 250 gr kuşbaşı kuzu eti

• 1 ad büyük kuru soğan

• 2 diş sarımsak

• 3 ad domates

• 1 kahve fincanı zeytinyağ

• 2 su bardağı su

• Tuz

YAPILIŞI:

• Öncelikle söylemek isterim fasulyeleri ayıklamadan önce güzelce yıkayın ve sirkeli suda bekleterek tekrar yıkayın ve süzgeçe alın.

• Daha sonra kenar kısımlarını alarak ortadan ikiye kesin.

• Kuru soğanı küçük doğrayın.

• Düdüklü tencerenize zeytinyağını alın ve orta ateşte ısıtın.

• Etleri ekleyerek kavurmaya başlayın.

• Etler suyunu bırakacak ve kısa sürede tekrar suyunu çekerek yağına kalacaktır.

• Bu aşama da doğradığınız soğanı ekleyin ve 5 dakika birlikte kavurun.

• Domatesleri rendeleyin,sarımsakları halka kesin.

• Kavrulan et ve soğanlara, ayıkladığınız fasulyeyi, domates rendesini, sarımsakları, tuzunu ekleyin ve güzelce karıştırın.

• Suyunu vererek kapağını kapatın.

• Takribi 20 dakika pişirin.(düdüklü tencerenizin markasına göre pişirme süreleri değişebilir)

• Hepinize afiyet olsun

• Sevgiyle..