Hepimizin bildiği üzere, sosyal medyayı kullanmayan neredeyse hiç kimse yok. Şu içinde yaşadığımız zaman diliminde. Sosyal medya olmazsa olmazımız adeta. Evden, cepten, iş yerinden, her yerden bolca didikliyoruz bu uçsuz alemi.

Spor camiası da hayli yoğun kullanıyor sosyal medyayı. Yapılan araştırmalar sonucu futbol dünyasının sosyal medyada geniş yer aldığını ortaya koyuyor.

Araştırmaya göre; dünyanın en iyi futbolcularından olan Cristiano Ronaldo, sosyal medyada 229 milyonu bulan takipçi sayısıyla bu alanda, kariyerini sürdürdüğü Juventus'un sosyal medya yoğunluğunu tek başına sekize katladı.

Avrupa'nın önemli futbolcularının ve kulüp takımlarının sosyal medya takipçi sayısının incelendiği araştırma, dünyanın en başarılı futbolcularından Cristiano Ronaldo'nun rakiplerine ve takımlara bu alanda da çalım attığını ortaya koydu.

Araştırmaya göre, Twitter'da 76 milyon, Instagram'da ise 153 milyon takipçisi olan ünlü futbolcuya kulüp ve diğer futbolculardan yaklaşan olmadı. Ronaldo’nun ardından ikinci sıra, toplam 152 milyon takipçiyle Neymar’ın. Twitter hesabı bulunmayan Messi Instagram'daki 107 milyon takipçisiyle üçüncü sırada yer aldı.

Takımlar arasında, toplam takipçi sayısında birincilik, 99 milyon takipçiyle Ronaldo'nun eski takımı Real Madrid’de. Listede Real Madrid'in ardından, 94 milyon takipçisiyle ezeli rakibi Barcelona geliyor. Ronaldo'nun şu an top koşturduğu Juventus'un ise Twitter ve Instagram’da 27 milyon takipçisi var. Bu sonuçlarla Ronaldo, takımı Juventus'u sosyal medyada 8’e katlıyor.

Yukarıda sıraladığımız rakamlar da ortaya koyuyor ki; kulüplerin de, futbolcuların da yaşadığı rekabet sadece saha içinde değil. Sosyal medyada da müthiş bir rekabet söz konusu. Futbolcu ve kulüplerin sosyal medyadaki takipçi sayısının artması kulüp ve sporcuların marka değerine olumlu katkı sağlıyor.

Bu arada, yapılan bu araştırmanın sonuçlarına göre, listenin Twitter ayağında Türkiye'den de Galatasaray ve Fenerbahçe’nin de yer aldığını görüyoruz. 8 milyon takipçili Galatasaray'ın Twitter'daki en popüler ismi, 2 milyon takipçisi bulunan Fernando Muslera oldu. 6 milyon takipçili bulunan Fenerbahçe'nin ise Twitter'da en fazla takip edilen oyuncusu 1 milyon takipçili İslam Slimani oldu.

Evet, işte yapılan araştırmanın da kanıtı olduğu gibi, hayatımızın çok büyük bir bölümünü etkisi altına alan sosyal medya, spor alemini de tümüyle kaplamış vaziyette. Bu denli göz önündeliğin ne kadar iyi, ya da ne kadar kötü olduğunun yorumunu sizlere bırakıyor ve “Haydi hayırlısı” diyorum.

Hoşçakalın…