MALZEMELER:

750 gr.Kuzu Külbastı(8dilim)

1/2 çay bardağı zeytinyağ (ajda bardak)

1/2 çay bardağı süt

1 tatlı kaşığı hardal

2 diş sarımsak

1çay kaşığı kekik

1 çay kaşığı toz zencefil

1/2 çay kaşığı karabiber

1/2 çay kaşığı toz kırmızıbiber

1 tatlı kaşığı tuz

YANINA GARNİTÜR OLARAK:

1 yemek kaşığı tereyağ

2 adet kuru soğan

2 adet havuç

2 adet köy biberi

1 adet büyük kapya biber

YAPILIŞI:

Külbastının en büyük özelliği sosunda uzun süre beklemesidir.

Öncelikle sos malzemeleri olan zeytinyağ, süt, hardal, rendelenmiş sarımsaklar, baharatlar ve tuzu bir kase içerisinde karıştırın.

Kasabınıza özel olarak hazırlattığınız kuzu külbastıları sosa ekleyerek harmanlayın. Ve bir gece buzdolabında bekletin.

Hazırlanışı aslında kolay olmakla birlikte bir gece bekletilmesi süreyi biraz uzatıyor. Eğer geceden yapamadıysanız en az 2 saat sosta bekletilmelidir. Döküm tavayı iyice kızdırın.

Tereyağını eritin. Etleri tavaya yerleştirin. 3 er dakika ön ve arkasını kızartın.Süreyi uzatmayın. Etleri bir tabağa alarak üzerlerini kapatın ve 2 dakika dinlendirin. Bu arada yanına servis edeceğiniz garnitürler için havuçları hafif haşlayın.Kuru soğanlarla birlikte halka doğrayın. Biberleri uzunlamasına doğrayın.

Etleri pişirdiğiniz tavada sırasıyla önce soğanları,havuçları ve biberleri ekleyerek soteleyin.

Servis tabağına alacağınız etlerin yanına sebzeleri yerleştirin.

Ağızda eriyen lezzetiyle et yemeklerinin favorisidir. Afiyet olsun.