MALZEMELER:
2,5 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı zeytinyağ
200 gr mantar
1 paket krema (200 ml.)
6 su bardağı su (et suyu tablet ile tatlandırabilirsiniz)
1tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
YAPILIŞI:
Unu bir tencereye alın ve zeytinyağ ilavesiyle kavurmaya başlayın.
Un pembeleşmeye başlayınca yavaş yavaş suyunu vererek hızlıca karıştırın.
Pütürsüz olacak şekilde karıştırarak pişmesini sağlayın.
Mantarların dış kabuklarını soyun ve halka doğrayın.
Kaynamakta olan unlu suya ekleyin. Tuzunu ve karabiberini ilave ederek, mantarlar yumuşayıncaya kadar pişirin.
Koyulaşmaya başlayan çorbaya kremayı ekleyin ve 5 dak. daha kaynattıktan sonra ocaktan indirin.
Çorbanız servise hazır... Afiyet olsun...