Merhabalar sevgili dostlar, 

Evlerin vazgeçilmez atıştırmalıkları, kahvelerin çayların eşlikçisi, büyük küçük herkesin sevdiği bir kurabiye yapalım bu hafta..

Her ne kadar yüzyıllar önce fırın ısı ölçümü olarak küçük ekmekçikler olarak ortaya çıksa da iyi ki çıkmış.. Zaman içerisinde Dünyanın dört bir yanına yayılarak ve zamanın teknolojisi, ilave malzemeler ve şekilleri ile ve hatta bir çok ülkenin, firmanın adına da tescillenerek sunulan bu enfes lezzet, günümüz de ve Ülkemizde de bazen hemen en kolay şekliyle bazen de özene bezene misafirlik olarak hazırlanarak ikrama sunulur.

Kimi çikolatalısını, kimi meyvelisini, kimi çocukluktan damaklarında kalan anneanne/babaanne tarifiyle vede kendine has evlerimizde onlar için ayırdığımız teneke kutularında yerini bulan ''kurabiye'' tariflerine bir yenisini ekleyelim mi?

Yapımı zahmetsiz olmakla birlikte görüntüsüne herkesin hayran kalacağı bir tarif bu...

Buyrun hep birlikte hazırlıyalım..

• MALZEMELER:

• 400 gr kakaolu ve mozaik kek 

• 100ml krema

• 50 gr ceviz

• 150 gr bitter çikolata / yada sütlü

• ÜZERİNE:

• Çikolatalı mısır gevreği

• HAZIRLANMASI:

• Evde kalan yada marketlerde satılan kekleri bir kase içinde elinizle ufalayın.

• Kremayı küçük kasede ısıtın.

• Üzerine küçük parçalar halinde kestiğiniz çikolatayı ekleyerek, çikolata eriyene kadar karıştırın.

• Karıştırdığınız krema/çikolatayı keklerin üzerine alın ve yoğurun.

• Takribi 17 adet olacak şekilde ceviz büyüklüğünde yuvarlayın.

• Daha sonra kozalak şekli verin.

• Kozalak şeklini alan kurabiye yada trufların üzerine alt kısmından başlayarak yukarıya doğru mısır gevreklerini batırarak yerleştirin.

• Üzerlerine pudra şekeri serptikten sonra servis tabağına yerleştirin.

• Yapımı eğlenceli, yemesi enfes fırınsız harika lezzette ki bu kurabiyeler ile misafirlerinizi memnun edeceksiniz.

• Afiyet olsun.

• Sevgiyle..