Merhabalar sevgili dostlar,

Damak zevkimize göre iç malzemesi ile hazırlıyabileceğimiz ''POĞAÇALAR'',hamur işleri içinde çok severek tükettiğimiz yiyeceklerin başında geliyor.İster sabah kahvaltısında isterseniz de öğleden sonra çay ikramlarının yanında ,bazen pratik bir tarifle,bazen de mayalı hamurlarla hazırlar pişiririz.

Bugün yazacağım tarifte,boş bir gününüz de hazırlayarak deep freze de bekletebileceğiniz,ani gelen misafirler için yada canınız poğaça çektiğinde hemen pişirebileceğiniz bir tarif..İç malzemesini ben kıymalı olarak hazırladım ama tercih sizlere kalmış,hangi malzemeyi isterseniz kullanabilirsiniz.

Hepinize kolay gelsin.

  • MALZEMELER:
  • HAMUR İÇİN:
  • 150 gr eritilmiş tereyağ
  • 2 paket salata sosu (kırmızıbiberli+maydanozlu-fesleğenli kekikli)
  • 2 su bardağı ayran
  • 1 çay bardağı zeytinyağ
  • 2 ad yumurta ( 1nin sarısı üzeri için ayrılacak)
  • 2 paket kabartma tozu
  • az tuz (salata soslar tuzlu)
  • 5,5 su bardağı un (kontrollü kullanın)
  • İÇ HARCI:
  • 350 gr dana kıyma
  • 1 ad kuru soğan
  • 1/2 kahve fincanı zeytinyağ
  • 1/2 kahve fincanı su
  • Tuz + Karabiber
  • ÜZERİNE:
  • 1 ad yumurta sarısı
  • Çörek otu
  • YAPILIŞI:
  • Hamuru hazırlamak için un ve kabartma tozu hariç diğer bütün malzemeleri sırasıyla bir kase içinde karıştırın.
  • Unu ve kabartma tozlarını azar azar ilave ederek ele yapışmayan ama yumuşak bir hamur yoğurun.
  • Hamuru en az 10 dakika pürüzsüz bir kıvama gelene kadar yoğurun.
  • Üzerini strech ile kapatarak 1/2 saat buzdolabında dinlendirin.
  • Bu arada iç malzemesini hazırlıyalım.
  • Kuru soğanı küçük doğrayın.
  • Bir tavaya zeytinyağını alın ve kıymayı ekleyerek orta ateşte kavurmaya başlayın.
  • Doğradığınız kuru soğanları ilave ederek kavurmaya devam edin.
  • Suyu,tuzu ve karabiberi ekleyin ve 5 dakika pişirin.
  • Ateşten indirin ve başka bir kaseye aktararak soğutun.
  • Dinlenen hamuru buzdolabından çıkarın ve mandalina büyüklüğünde yuvarlayın.
  • her bir yuvarlak hamurun içine kıyma harcı yerleştirin ve tekrar yuvarlayın.
  • Strech ile kapladığınız bir tepsinin üzerine poğaçaları aralıklı olarak yerleştirin.
  • Bir gece buzdolabında bekletin.(uzun süre saklamak isterseniz tek tek sararak deep fereze bırakabilirsiniz.)
  • Ertesi gün poğaçaları buzdolabından çıkarın ve oda sıcaklığına gelmesini bekleyin.
  • Üzerine ayırdığınız yumurta sarısını sürerek + işareti çizin.
  • İsteğe bağlı olarak çörek otu serpin.
  • 175 derece de ısıtılmış fırında takribi 20-25 dakika pişirin.
  • Fırından çıkarınca üzerlerine avuç içinize aldığınız su serpin ve bir mutfak havlusu ile örtün.
  • Hepinize afiyet olsun.
  • Sevgiyle..
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

İstanbul Fatura Basımı

avukat kartvizit

evden eve nakliyat

ofis taşımacılığı