MALZEMELER:
600 gr orta yağlı dana kıyma
1,5 su bardağı ufalanmış bayat ekmek içi
1 ad yumurta
10 dal ince kıyılmış maydanoz
1 ad orta boy ince doğranmış kuru soğan
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 kavanoz(900 gr.)domates püresi yada 5 ad küp doğranmış domates
2 yemek kaşığı biber salçası (tatlı)
3 yemek kaşığı zeytinyağ
50 gr rendelenmiş kaşar peyniri

KIZARTMAK İÇİN..
2 su bardağı ayçiçek yağ

YAPILIŞI:
Bir kaseye kıymayı,ekmek içini,ince kıyılmış kuru soğanı,yumurtayı,maydanozu,tuz ve karabiberini alın ve iyice yoğurun.
Kalınca yuvarlak köfteler halinde şekil verin.
Bir tavada ayçiçek yağını kızdırın ve köfteleri hafif kızartıp kağıt havlu serili tabağa çıkarın.
Ayrı bir tavaya domates püresini,biber salçasını,3 yemek kaşığı zeytinyağını ekleyerek ocağın üzerinde pişirin.1 su bardağı su ekleyerek 5 dakika kaynamasını sağlayın.Ateşten indirin.
Kiremit kaplara köfteleri dizin üzerine domates püresini gezdirin.180 derece de ısıttığınız fırında 30 dk.pişirin.Fırından çıkınca kaşar peyniri rendesi ilave ederek 5 dakika daha fırının sıcağına verin.Kaşar peyniri eriyince servis yapın.
Afiyet olsun.