Aşk. Size göre neyi ifade ediyor?  Sevgi, huzur, mutluluk, yaşama sevinci, umut, hayatın bütün sıkıntılarını paylaşabileceğiniz değerde bir insan, hayatınızın anlamı, bir elmanın yarısı, güneşli günlerinizin başrol oyuncusu. Aşık olduğunuz insanda gördüğünüz bunlar mı? O halde aşkın tanımına en uygun hisleri yaşabildiğiniz için size şanslı olduğunuzu söylesem sanırım yanılmış olmam. Sizin gibi aşkı dolu dolu yaşayan insanlar olmasa, aşka  olan inancımı yitirir giderdim. 

Zira, zamane aşkları bana ziyadesiyle hayal kırıklığı yaşatıyor. 

Mümkünse kimse bana aşık olmasın, diyecek duruma geldik. Hele bir de o aşk saplantı haline gelmişse vay haline. Kurtul kurtulabilirsen. Ya öleceksin, ya da sakat kalacaksın. Başka türlü kurtuluşun yok. 

Berfin Özek. Saplantılı aşkların son kurbanı. 

Berfin 18 yaşında gencecik, dünya güzeli bir genç kız. Berfin'in yüzüne eski erkek arkadaşı asit attı. Ve kızın hayatı kaydı. Yüzünün büyük bir bölümü yandı, bir gözünü kaybetti. 

Berfin hayat dolu,üniversiteye hazırlanan hayallerinin peşinden koşan genç bir kız ve ona saplantılı olan bir canavar. 15 Ocak günü, her gün olduğu gibi o günde dershaneye gitmişti, sınavlara az bir zaman kaldığı için bütün zamanını derslere verdiği o yoğun günlerden bir gündü. Evine dönüyordu, kitapları vardı, birazda hayalleri, yüzünde de kocaman bir gülümsemesi.

Evinin sokağına vardığında onu orda bekleyen bir canavar vardı. Berfin sokağa döner dönmez yolunu kesip elindeki asit sıvıyı genç kızın yüzüne fırlattı. Berfin'in yüzü, boynu omuzu, hayatı, hayalleri, kocaman gülümsemesi bile eridi.  Günlerce yoğun bakımda kaldı. Eve döndüğünde aynaya baktığında artık bir gözünü tamemen kaybetmiş yıllarca aynada gördüğü kişi onu çoktan terk etmişti. Onun deyimiyle aynadaki yansımasında sadece bir ucube vardı ve bu onu ürkütüyordu. 

Olayın ardından Berfin'in yapılması gereken ameliyatların masraflarının karşılanmasına katkı sağlamak için İskenderun Kadın Platformu  'Berfin'in yarım kalan gülüşü solmasın' adlı yardım kampanyası düzenlendi. Ayrıca sosyal medyada kampanyalar başlatıldı. 

Ve nihayet beklenen müjdeli haber geldi.

Eski erkek arkadaşının yüzüne 1.5 kilo kezzap attığı Berfin'in hayali gerçek oluyor. İstediği doktora ameliyat olabilecek ve tekrar hayata karışabilecek. Tüm bunlar için  de para ödemesi gerekmeyecek.

Sağlık bakanlığı'nın girişimiyle,  Acıbadem Taksim Hastanesi tüm tedaviyi üstleniyor. 

Gerçekten çok üzücü bir durum değil mi

Sayısız kadın böylesi saplantılı aşkların kurbanı oldu.  Kimi öldürüldü, kimi sakat bırakıldı.

Ve bunun adına aşk dendi. 

Kabullenme sorunumuz var. Bir zamanlar bizi seven, bizim için her şeyi göze alan bir insanın, gün gelip sizi hayatından uzaklaştırması, size bir yabancı gibi bakması. Ne acı. 

Kabul etmesi çok zor. Bu durumda içine düştüğünüz en büyük hata tekrar eski günlere dönebileceğinizi düşünmek. Çünkü bu duruma gelinmesinde hata yapılmış ve bu hataları genel olarak acı çeken taraf kendi üzerine alınmış e hatalarını telafi ettiği zaman her şeyin eskisi gibi olacağını düşünerek kendisini daha da büyük bir çıkmazın içine sokmuştur. 

Kabullenememek dedim ya aslında kastettiğim şu, karşımdaki insan beni çok sevdi, anlamıyorum nasıl olur da böyle bitebilir? Ben hala onu deli gibi severken o hiçbir şey yokmuş gibi davranabilir? 

Burada sormamız gerek asıl soru şu. Siz gerçekten hala onu seviyor musunuz?

Yoksa onun sizi sememesine anlam veremeyerek tekrar onu elde etmek için garip bir saplantı içine düştünüz de bunun adına aşk acısı mı diyorsunuz?

Bu dertten kurtulmak için yapmanız gereken tek şey sürekli tekrarladığımız üzere kabullenmek. Onun sizi artık sevmediğini, bir zamanlar güzel bir ilişkiniz olduğunu, ama artık yollarınızın ayrıldığını ve o kişinin sizin hayatınızda olmak istemediğini, bu durumda gerçekten sevdiyseniz yoldan çekilmeyi, saçma sapan yollara başvurarak onu tekrar elde etmeye  çabalamamanız gerektiğini kabullenmeniz lazım. İşte o zaman gerçekten aşk acınızı çeker ardından da yolunuza devam edersiniz. Hiçbir şeyi uzatmadan, her şeyi dozajında yaşayarak.

Yazımı burada noktalarken, Berfine  geçmiş olsun dileklerimi iletiyor ve gireceği zorlu tedavi sürecinde Allah yardımcısı olsun  diyorum.