Henüz sezonun ilk yarısı bitmeden Süper ligde oluşan görüntü, şampiyonluğun en önemli favorisinin Medipol Başakşehir olduğunu ortaya koyuyor.

Geçen sezonun şampiyonu Galatasaray’a baktığımızda her ne kadar puan cetvelinde üçüncü sırada görüyor olsa da, Fenerbahçe maçı sonrasında gelişen olaylar nedeniyle alınan cezalar, Fatih Terim’in aldığı ceza nedeniyle, saha içinde takımının başında olamayacak olması Sarı Kırmızılıların handikapı olarak karşımızda duruyor. Ayrıca, Terim’in kapalı kapılar ardında, başkan Mustafa Cengiz ve yönetimine kendisini savunmadıkları gerekçesiyle, tabiri caizse posta koyması Sarı Kırmızılı takımda çalkantılara neden oldu. Fatih Terim’in, daha ağır tepkiler vermemesini sağlayan Abdurrahim Albayrak’ın bile artık yükselen tansiyonu düşürmekte zorlandığı şu sıralarda, takım da beklenen başarıları ortaya koymaktan hayli uzak. Yani sözün özü Galatasaray ışık vermiyor.

Fenerbahçe’ye bakıyorsunuz tarihinin en kötü sezonunu yaşıyor. Mevcut futbolcu grubunun kalitesi kelimenin tam karşılığı; ‘Evlere şenlik’. Ne defansı, ne orta sahası, ne de forveti sapır sapır dökülen Sarı Lacivertli takım, böyle giderse bırakın zirveyi, ligde kalma adına ciddi sıkıntılar yaşar. Yani anlayacağınız, son olarak Trabzonspor deplasmanında da kaybederek, 13 haftada altı yenilgi alan Fenerbahçe bu yarışa şimdiden havlu atmış durumda.

Beşiktaş için de durum farklı değil. Ardı ardına iki sezonu zirvede tamamladıktan sonra, geçen yıl şampiyonluğu Galatasaray’a kaptıran Siyah Beyazlı takımda gözle görülen bir gerileme var. Başkan Fikret Orman’la Şenol Güneş arasındaki kamufle edilmeye çalışılan, gerilim ve işlerin iyi gittiği günlerde, bir şekilde çözülen ekonomik sorunlar da had safhada şu sıralarda.

Tüm bunlardan anlaşılacağı üzere Beşiktaş’ın da işi bayağı zor…

Trabzonspor da tıpkı Fenerbahçe gibi, sezona çok iyi başlayamadı. İstikrardan uzak bir durumda. Bir hafta önce Malatya’dan beş gol ye ve sahada kurabiye gibi dağıl, ertesi hafta ligin en iyi futbolunu ortaya koy, makine gibi bir futbolla Fenerbahçe’yi sekiz yıllık bir aradan sonra mağlup etmeyi başar. Dediğim gibi devamlılık ta yok, kanımca şampiyonluk şansı da yok.  

Tüm bunların ışığında baktığımızda, ibrenin Medipol Başakşehir’i gösterdiğini söylemek hayal olmasa gerek. Son beş sezondur giderek yükselen form grafiği Abdullah Avcı’nın öğrencilerini mutlu sona ulaştırmasının sürpriz olmayacağını, Kasımpaşa’nın da, tam bir tecrübe abidesi olan Mustafa Denizli yönetiminde, bu yarışın en önemli adaylarından biri olacağının altını çizelim.

Hoşçakalın…