Merhabalar sevgili dostlar,

Bugün ki tarifimiz tek bir çeşit ile bir öğün olarak hazırlayacağınız ve yanında yapacağınız bir salata ile lezzetli bir yemek..

Et ve pilav genellikle birbirini tamamlayan ikili olarak bilinir,bizde bu ikiliyi birazda sebze ilavesi ile güzel bir öğün haline getirdik.

KAVURMA; Özellikle kış aylarının çetin geçtiği ve yeterince gıda maddesi bulunmadığı bölgeler de, etin bol olduğu zamanlarda tüketime hazır hale getirilerek,kışın zor günlerinde kullanılmak üzere hazırlanarak saklanması amacıyla ortaya çıkmıştır.

Kavurma,doğal koşullar da hazırlanan ve hiç bir katkı maddesi yada sağlığa zararlı madde içermeyen bir et ürünüdür.

Genellikle de sığır eti ve etin yağlı kısmı eklenerek hazırlanır.

Şimdi gelelim tarifimize..yazdıklarımdan anlaşılacağı üzerine de önce bir kavurma hazırlamamız gerekecek.Haydi hep birlikte hazırlayalım.

MALZEMELER:

KAVURMA İÇİN:

• 500 gr dana kuşbaşı

• 100 gr kuyruk yağı

• 1 yemek kaşığı tereyağ

• Tuz + Kekik + Kırmızıbiber

HAZIRLANIŞI:

• Tencereye küçük doğranmış kuyruk yağını alarak orta ateşte kavurun.

• Yağlar rengini değiştirerek sıvı hale geldiğinde ufalan ve sertleşen yağları içinden çıkarın ve kuşbaşı etleri ekleyerek yüksek ateşte kavurmaya başlayın.

• Etin rengi dönerek güzelce mühürlendikten sonra tencerenin kapağını kapatın ve ateşin altını düşürün.

• Et önce suyunu bırakacak daha sonra tekrar kavurmaya başlayın ve suyunu çektirin.

• Bu esnada tereyağ ekleyin ve kavurmaya devam edin.

• Tuz ve baharatlarını ekleyin, kavurmanız yumuşacık ve lezzetli hale gelecektir.  Kavurmayı bir kenara alalım.

PİLAV İÇİN:

• 2 su bardağı baldo pirinç

• 1 ad büyük havuç

• 1 yemek kaşığı dolmalık fıstık

• 1 çay bardağı zeytinyağ

• Tuz + Karabiber

• 3 su bardağı su

HAZIRLANIŞI:

• Pirinci az tuz ilavesi ile soğuk suda 15 dakika bekletin.

• Havuçu küpler halinde doğrayın.

• Pilav tencerenize zeytinyağını alın ve orta ateşe getirin.

• Havuçları ekleyerek kavurmaya başlayın.

• Dolmalık fıstıkları ilave edin ve pembe kavurun.

• Kavurmayı süzerek ekleyin ve karıştırın.

• Suda bekleyen pirinci bir kaç kez yıkayarak nişsatasından arındırın.

• Tencereye ekleyin ve kontrollü olarak tuz ve karabiber ilave edin.

• Suyunu vererek kapağını kapatın ve kısık ateşte demlendirin.

• Takribi 10 -12 dakika içinde suyunu çekecek olan pilavınızı bir kez karıştırın ve kapağını kapatarak ılık hale gelmesini bekleyin.

• Hepinize afiyet olsun.

• Sevgiyle..

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.