Merhabalar sevgili dostlar,

Türk ve Dünya mutfaklarında oldukça önemli bir yere sahip ''KABAK''ın, lif bakımından da zengin olması nedeniyle, özellikle diyet yapanlar için ilk sırada yer alan bir sebzedir.

Bunun yanı sıra insan sağlığı açısından da bir çok faydaları bulunmaktadır.

İlk kullanımı M.Ö 5500-7000 yılları arasında Meksika olduğu düşünülen KABAK, potasyum, fosfor, kalsiyum, magnezyum, sodyum ve demir bakımından oldukça zengindir. Kalp, göz va bağışıklık sistemi için oldukça etkilidir. Ve sağlığımız açısından önemli katkılar sağlayan bir sebzedir.

Bir çok değişik versiyonu ile çoğumuz bu sebzeyi tüketiyoruz, özellikle küçük çocukları olanlar ve diyet yapanlar..

Haydi gelin bu sefer de değişik bir tarifini sofralarımıza alalım.Kızartma ama dediğinizi duyar gibiyim. Evet kızartacağız ama başka hiç bir yağ içermiyecek ve kızarttığınız da hiç yağ çekmeyecek.. Yeni bir tarif diyenler için işte tarifimiz.. Hem az malzemeli hem pratik... Kolay gelsin hepinize.

MALZEMELER:

• 2 ad kabak

• 5X5 kesilmiş kaşar peyniri dilimleri (yapacağınız köfte sayısı kadar)

• Tuz

• Karabiber

• 1 çorba kasesi galeta unu

• 1 çorba kasesi buğday unu

• 1 ad ymurta

KIZARTMAK İÇİN:

• Ayçiçek  yağı

HAZIRLANIŞI:

• Bir tencere de su kaynatın ve kaynayan suya kabakları bırakarak 2 dakika bekletin.

• sıcak sudan çıkardığınız kabakları hemen soğuk suya aktarın ve süzgeçe alın.

• Uzun ince dilimler halinde doğrayın.

• Doğradığınız kabakları bir tepsiye dizerek tuz,karabiber serpin.

• İki dilimi artı ( + )şeklinde yerleştirin ve tam orta kısmına kaşar peyniri yerleştirerek bohça şeklinde kapatın.

• Kabak köftelerinizi önce buğday ununa sonra yumurtaya ve galeta ununa bulayın.

• Ayçiçek yağını tavanıza alın ve orta derece de kızdırın.

• Kabak köftelerini devamlı çevirerek kızartın.

• Hepinize afiyet olsun.

• Sevgiyle..