Merhabalar sevgili dostlar, 

Kış aylarıının vazgeçilmez, ŞİFALI mucize sebzesi ''KARNABAHAR''bugünki haftalık menümüzün tarifinde yerini alsın.

İnsan sağlığına faydaları ile şifalı besinler grubunda yerini alan karnabahar, sind, irimi düzenler ve zararlı bakterilerin vücuttan atılmasını sağlar.

Sinir sisteminde ki hücreleri yenileyerek stres ve depresyon riskini azaltır.

Ayrıca idrar yolu enfeksiyonlarını iyileştirir.

Bünyesinde C-B2-B1 ve A vitaminleri barındırırken.kalsiyum.fosfor, fosfat, potasyum ve demir mineralleri de içerir.

Aşırı tüketimi gaz sancısına neden olsa da düzenli aralıklarla tüketilmesinde fayda vardır.

Hem kalp hemde bağırsak sağlığı için yararlı bir sebze olmakla birlikte vücutta biriken ve hücre üzerinde strese yol açan toksinlerin vücuttan uzaklaştırılması için gerekli olan antioksidan bileşikleri içeren bir sebzedir.

Faydaları yazmakla bitmeyen Karnabahar'ın bugüne kadar çorbasını pişirmemiş olanlar için, şu günler de oldukça soğuk geçen günler de hem faydalı hem içinizi ısıtan lezzeti ile KARNABAHAR ÇORBASINI birlikte pişirelim.

Hepinize kolay gelsin.

• MALZEMELER:

• 3 top (500-550gr) Karnabahar

• 1 ad küçük kuru soğan

• 1 ad havuç

• Tuz

• 2 su bardağı sebzeli et suyu

• 1 su bardağı sıcak su

• ÜZERİNE:

• 1 yemek kaşığı tereyağ

• Nane&Kırmızı biber

• HAZIRLANMASI:

• Karnabahar, kuru soğan ve havucu iri parçalar halinde doğrayın ve tencereye alın.

• Üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyin ve sebzeler yumuşayana kadar kaynatın.

• Sebzeleri süzerek rondoya alın ve püre haline getirin.

• Püre haline gelen sebzelerin üzerine et suyu + su ilave ederek 10 dakika kaynatın.

• Servis esnasında çorbanın üzerine tereyağında kızdırılmış nane ve kırmızıbiber karışımı gezdirin.

• Afiyet olsun.

• Sevgiyle.